Autor Economia
13 novembre 2016 a 18:00

Banc Sabadell formalitza més de 75 milions d’euros en crèdit i inversió a startups

1 Flares 1 Flares ×

Bstartup10 tindrà oberta durant tot l’any 2017 l’entrada de nous projectes

BStartup

BStartup

Banc Sabadell ha formalitzat crèdit i inversió astartups per valor de 75 milions d’euros, des que el 2014 va crear la unitat de negoci destinada a emprenedors tecnològics BStartup. “Les oficines especialitzades de BStartup i els seus equips de projectes han estat els encarregats d’identificar aquestes startups, que ja sumen més de 2.100 en la cartera de clients de Banc Sabadell”, xifra Carlos Ventura, director general i director de Banca Comercial de l’entitat.

El directiu explica que aquestes empreses són analitzades mitjançant un circuit de riscos específic, perquè la seva falta d’experiència no els penalitzi i, a més a més, les que procedeixen d’acceleradores o business angels amb les quals el banc ha signat convenis gaudeixen d’unes condicions especials.

BStartup té una línia d’inversió per a startups en fases inicials, BStartup10, que fins ara seleccionava 10 startups l’any en dues convocatòries. Des de l’exercici que ve, el procés d’inscripció estarà obert tot l’any per tal de ser més flexible i que es puguin aprofitar les moltes oportunitats que s’obren en el dinàmic ecosistema emprenedor. Per tant, es rebran i s’analitzaran propostes durant els 12 mesos fins a tancar 10 inversions anuals de 100.000 euros en fase llavor. A aquestes se sumen les inversions que es fan en fases posteriors a través del vehicle Sabadell BStartup Venture. Al llarg d’aquest 2016, Banc Sabadell ha invertit 3,1 milions d’euros en 14 startups, entre BStartup i Sabadell BStartup Venture.

Ara s’acaba de tancar la sisena edició de BStartup10, que suposa la incorporació de cinc noves startups a la cartera. Són les següents:

·         Exoticca (@ExoticcaES): agència de viatges 100% en línia especialitzada en grans rutes.

·         Influencity (@influencity): plataforma que permet a les empreses generar campanyes de publicitat amb influencers en línia de manera automatitzada i centralitzada.

·         Mi Cuento (@mi_cuento): plataforma multicanal que permet la personalització i venda de contes infantils amb un gran contingut audiovisual.

·         Talent Clue (@talentclue): plataforma SaaS que permet als reclutadors accedir a perfils amb talent i automatitzar, unificar i optimitzar els processos de selecció.

·         Weplan (@weplanapp): aplicació mòbil que ajuda els usuaris a controlar el consum de la tarifa mòbil i a trobar la tarifa més adequada al seu patró de consum.

Banc Sabadell invertirà en aquestes cinc companyies un total de 500.000 euros per potenciar-ne el desenvolupament i la internacionalització. Les 28 companyies que configuren la cartera de BStartup10 gaudeixen d’una ràtio de supervivència del 95%, donen feina a 232 treballadors i han aixecat finançament per 18,6 milions d’euros, cosa que demostra l’alt potencial de creixement de les startups seleccionades fins ara.

Algunes d’aquestes empreses ja són proveïdores de Banc Sabadell, en operacions win-win en què la startup amplia el seu negoci i l’entitat enforteix la seva transformació digital. Aquests acords són un exemple més de la col·laboració entre Banc Sabadell i l’ecosistema emprenedor.Startups participades com Worldcoo, Agricolum, Adsmurai, Force Manager, Heyplease o Signaturit ja col·laboren en diferents àrees de Banc Sabadell.

 

 

Switch to mobile version
1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×