Autor Societat
1 novembre 2016 a 13:00

Desarticulat un grup criminal al Vallès Occidental que cultivava marihuana

0 Flares 0 Flares ×

Tenien credencials falsificades per fer-se passar per policies

Mossos cannabis a Matadepera i Castellar

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sabadell van detenir el 27 d’octubre tres homes de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat marroquina com a presumptes autors de delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública en el seu vessant del tràfic, falsificació documental, apropiació indeguda de vehicles i defraudació de fluid elèctric. Els detinguts tenen edats compreses entre els 30 i els 57 anys i són veïns de les localitats de Barcelona, Terrassa, Sant Joan Despí i Cornellà de  Llobregat.
La investigació es va iniciar l’estiu arran d’unes informacions que van rebre els agents que apuntaven que en un domicili d’una urbanització de Castellar del Vallès (Vallès Occidental) es cultivava marihuana. Les comprovacions realitzades pels agents van permetre corroborar aquests fets i també van localitzar altres dos domicilis relacionats amb les persones investigades que també servien per al cultiu d’aquesta substància, en concret, als municipis de Sant Llorenç Savall i de Matadepera (Vallès Occidental).mossos desarticulat credencials falses
Els investigadors van observar també com els detinguts es desplaçaven amb diversos vehicles diferents, i tots d’alta gamma, els quals tenien les plaques de matrícules suplantades.
Amb totes aquestes dades els agents van sol·licitar al jutjat d’Instrucció de Primera Instància Número 5 de Sabadell entrades i escorcolls per aquests domicilis. Es van efectuar el matí del dijous 27 d’octubre i com a resultat es van  intervenir més de 1.600 plantes de marihuana i tots els estris i aparells per al seu conreu.
Així mateix van comprovar com els detinguts tenien connectada de manera irregular la llum, fet que constitueix un delicte de defraudació de fluid elèctric, pràctica habitual en aquesta tipologia delictiva. També es van intervenir cinc vehicles d’alta gamma i material divers que els detinguts podrien haver utilitzat per fer-se passar per a policies com credencials de policia falsificades,
passamuntanyes, manilles, una defensa extensible i una elèctrica, guants i prismàtics.
A hores d’ara la investigació continua oberta per tal d’esbrinar l’origen dels vehicles intervinguts així com si els objectes intervinguts s’haurien fet servir per cometre altres il·lícits tals com robatoris amb violència i intimidació fent-se passar per falsos policies o altres tipologies delictives.
Els detinguts, sense antecedents policials a excepció d’un d’ells, van passar a disposició judicial el dissabte 29 d’octubre davant el jutjat en funció de guàrdia de Sabadell, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×