Obituari 01.01.2017

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Ana Jurado Rodríguez 88 any 01/01/2017 11:00 Temple Cementiri
Pedro Puig Rodó 83 any 01/01/2017 10:00 Temple Cementiri
Juana Seró Miró 65 any 01/01/2017 17:00 Sala cerimònies Tanatori de Terrassa
Encarnación Aguilera Cabrerizo 90 any 01/01/2017 10:30 Temple Cementiri
Luis Subirana Tarrés 70 any 01/01/2017 11:30 Temple Cementiri
Rafael Moya Pleguezuelos 84 any 01/01/2017 09:30 Temple Cementiri
Caixabank Jordi Gual Gonzalo Gortazar

CaixaBank entregarà una Llibreta Estrella Super3 amb 2.000 euros

Al primer nadó de l’any 2017

Caixabank Jordi Gual Gonzalo Gortazar

CaixaBank donarà la benvinguda al primer nadó que neixi a Catalunya l’any 2017 amb l’obertura d’una Llibreta Estrella Super3 que comptarà amb una aportació de 2.000 euros. L’entitat, presidida per Jordi Gual i de la qual n’és conseller delegat Gonzalo Gortázar, posa en marxa aquesta iniciativa per vuitè any consecutiu amb l’objectiu de promocionar i incentivar l’estalvi infantil i ajudar a les famílies en l’actual conjuntura econòmica.

CaixaBank obrirà la Llibreta Estrella Super 3 a nom del nadó, tot i que, com és habitual en els productes financers en els que el titular és un menor, els pares constaran com a representants. El nen també es beneficiarà de les avantatges pròpies de la Llibreta Estrella Super 3, entre les que destaquen l’exempció de comissions fins als 25 anys.

Un altre avantatge important és que els nens titulars d’aquesta llibreta d’estalvi gaudeixen periòdicament de promocions especials de CaixaBank. Per exemple, CaixaBank regala una estrella luminescent a l’obrir una Llibreta Estrella a nom de nens menors de 3 anys i, d’altra banda, premia l’increment de saldo dels clients entre 3 i 14 anys amb l’obsequi d’un Super Estoig Top Secret.

Un programa amb diversos productes financers i d’estalvi

La Llibreta Estrella Super 3 forma part del programa de foment de l’estalvi del públic infantil, que CaixaBank va crear a mitjans dels anys noranta. En l’actualitat, 830.000 nens i nenes menors de 14 anys són titulars d’alguns dels productes d’estalvi infantil de CaixaBank.

Com a dada rellevant del públic infantil a l’entitat, entre els que han tingut un primer vincle financer a CaixaBank a la infància, el 80% continua sent client de l’entitat.

Una gama infantil completa amb productes d’estalvi, préstecs i targetes

La Llibreta Estrella Super3 és el producte d’estalvi a la vista de CaixaBank dirigit als nens. L’entitat compta també amb una altra oferta d’estalvi, la Llibreta Futur Assegurat, pensat per a acumular poc a poc el capital necessari per als estudis o els projectes que vulguin emprendre els fills quan arriben a la majoria d’edat.

A més, CaixaBank també ofereix d’altres productes dirigits als pares com l’assegurança Vida Familiar, la possibilitat de personalitzar la targeta de crèdit o dèbit amb la foto del nadó o el préstec Estrella Naixement, pensat per a afrontar les despeses que suposa l’arribada del petit.

Rebaixes Comerç

El comerç evoluciona a l’alça

Dades a Novembre 2016

Rebaixes Comerç
Rebaixes Comerç // Foto: Joan Murcia

L’índex general de comerç al detall sense estacions de servei, a preus corrents, augmenta un 3,1% interanual a Catalunya al novembre del 2016. Per tipus de producte, l’alimentació registra un increment del 5% interanual i la resta de productes de l’1,7%. En aquest darrer grup els béns d’equipament de la llar i el grup d’altres béns registren taxes positives del 0,8% i 4,1%, respectivament, mentre que el grup de béns d’equipament personal mostra una taxa negativa de l’1,4%. En aquest mateix període l’índex general de comerç al detall amb estacions de servei, a preus corrents, augmenta un 2,8% respecte a un any enrere.

L’objectiu principal d’aquest índex és mesurar l’evolució a curt termini de l’activitat de les empreses de comerç al detall. Els resultats es presenten desagregats per productes d’alimentació i resta de productes. En aquest darrer grup es desglossen els productes d’equipament personal, equipament de la llar, i altres béns. L’Idescat elabora mensualment l’ICD i tota la informació es presenta tant a preus corrents com a preus constants, deflactant les sèries nominals a partir de les dades que proporciona l’INE

Bellesa cuidar-nos 2017

Objectiu 2017: temps per cuidar-te

Bellesa cuidar-nos 2017

Quan s’acosta el canvi d’any arriba el moment de fer balanç i concretar els nostres bons propòsits per al proper. Des de Belleza Activa et proposem que incloguis un que ens sembla imprescindible: trobar temps per cuidar-te. T’expliquem per què has de fer-ho.

Tots ho sabem: hem de cuidar-nos. Però, ho fem realment? O anem tirant? És cert que la voràgine del dia a dia ens porta a viure una mica de qualsevol manera, de vegades amb massa pressa per complir amb l’urgent i, sovint, aparcant el realment important. Sabem que no cal fer-ho, però la vida ens porta… I acabem sentint-nos malament. No obstant això, per gaudir de la vida no necessitem realment grans coses. Fa un parell d’anys, un grup d’especialistes mèdics del Grup Hospitalari Quirón va presentar quines eren les claus per gaudir d’una vida plena: somriure, tenir diàriament una activitat intel·lectual, dormir bé, menjar sa, beure aigua i tenir cura de la vista. Sembla tan senzill que és increïble que no ho aconseguim!

Per això et proposem 5 moments per cuidar-que segurament podràs trobar al llarg del dia, o de la setmana, i que realment necessites per estar bé i molt més guap@:

  1. Dorm. El recomanable són 8 hores, tot i que hi ha qui amb 7 té prou i qui necessita 10, però és important dormir bé i amb un somni reparador. Perquè justament aquesta és la funció vital de la son: reparar el nostre organisme perquè puguem enfrontar-nos al dia següent amb la força i l’energia suficient. Un mal descans ocasiona multitud de problemes de salut, una d’elles l’envelliment cutani, però també altera les funcions cerebrals i provoca depressió.
  2. Somriu davant del mirall. Quan t’aixequis i t’enfrontis a mirall del bany al matí, somriu. Les emocions positives són font de benestar, enforteixen l’autoestima i afavoreixen un estat d’ànim alegre, ja que el cervell interpreta que si somrius és perquè estàs content i allibera substàncies químiques que et fan sentir bé. A més, projectaràs una imatge més atractiva i et sentiràs millor amb tu mateix@. Al llarg del dia, no perdis el somriure. Descobriràs que és empàtic i que moltes persones te’l tornaran, que t’ajudarà no només a estar més content@, sinó també a seduir, a donar les gràcies, a demanar perdó, a trobar solucions i a reforçar llaços d’amistat.
  3. Mima’t quan et rentis. A la dutxa a l’aplicar-te el sabó o aclarir-te, al rentar-te la cara o les dents, al pentinar, a l’afaitar-te, al posar-te la crema corporal, fes-ho de forma conscient, vivint el moment present i el que estàs fent. Pren consciència de que estàs tenint cura de la salut del teu organisme, que és bo per a tu, que la teva pell i totes les cèl·lules del teu cos rebran aquesta higiene i aquestes cures i es mantindran més sanes i fortes. I fes-ho amb afecte, mimant-te, perquè et vols i ets una persona important per a tu i per als altres. No et portarà més temps fer-ho d’aquesta manera, només que, enlloc de pensar en mil altres coses, has d’aprendre a gaudir del moment present i el que fas. En la mesura del possible, procura viure el moment present al llarg de tot el dia i de tota la vida ja que, segons els experts, és la millor manera d’allunyar l’estrès, l’ansietat i la depressió.
  4. Dedica almenys 30 minuts diaris a fer alguna cosa que t’agradi. Per a tu. Per llegir, escriure, arreglar les plantes de la terrassa, veure un capítol de la teva sèrie preferida… Si pot ser, que sigui un temps que et enriqueixi o et relaxi mentalment i no sigui una ocupació que «s’hagi de fer», sinó que fas perquè veritablement et ve de gust i et proporciona benestar. Un altre consell: millor que sigui només teva. Els moments per compartir també són molt importants, però no són aquests.
  5. Carrega’t d’energia. Com les piles de les joguines, la nostra energia pot esgotar-se al llarg del dia o la setmana. Identifica què te la treu i evita-ho en la mesura del possible. Però investiga també què et proporciona energia vital i busca moments per recarregar la bateria. Potser aquesta energia procedeixi de la família, la parella, els amics, la natura. Hi ha persones que es recuperen després d’un passeig pel bosc o a la vora del mar, a l’enfonsar les mans a la terra per plantar unes hortalisses o unes flors, o senzillament en contemplar l’enorme que és un arbre o com volen els ocells. Té un sentit: el nostre organisme en aquestes condicions canvia el seu tempo i se situa en harmonia amb l’entorn natural, asserenant-se. Al Japó es diu a aquesta pràctica shinrin-yoku (banys de bosc) i se sap que disminueix l’estrès i augmenta la sensació de benestar.

Com veus, el que et proposem és senzill i, alhora, requereix un esforç: ser conscient que hem de cuidar-nos en cada moment. T’apuntes?

Per Belleza Activa / AMIC

Les nostres recomanacions:

       – Per passar be l’hivern la formula de lifepak i omega tres fet tres mesos es espectacular

       – Per la pell, es ideal la combinació de la IPP-ageLOC Galvanic Face i la linea 180 o si més no la netejadora, ja que uniformitza el color de la pell i la IPP-ageLOC Galvanic Face li dona molta vida

Aquests productes i d’altres els podeu veure, provar i comprar a:  http://naturalcosmeticsshop.nsproducts.com/
o contactar a info.naturalcosmeticsshop@gmail.com

Foto: Daniel Arús

Avui és el dia de l’Home dels Nassos

D’esperit de la vegetació a personatge festiu

Foto: Daniel Arús
Foto: Daniel Arús

Avui, l’últim dia de l’any, el 31 de desembre, és la data en que apareix el conegut Home dels Nassos per carrers i places de pobles, viles i ciutats. Aquest personatge mitològic català té tants nassos com dies de l’any queden. És per això, que apareix el darrer dia de l’any, quan només té un nas i, per tant, no podem distingir qui és en realitat.

L’Home dels Nassos deriva d’un antic ritual relacionat amb la vegetació. La tradició ancestral presentava un personatge mític que simbolitzava l’any i que s’encarnava en “l’arbre dels nassos”, una mena d’arbre improbable que, segons les creences, era la llar de l’esperit de la vegetació.

Als nens se’ls explicava que el personatge, creat per la fantasia popular, tenia 365 nassos a la cara. A més, es feia que la mainada intentés buscar-lo pels carrers més propers dient-los que algú l’havia vist passejant. Així, la canalla passava una divertida estona intentant trobar un home amb multitud de nassos.

Modernament, quan la quitxalla no és tan ingènua com abans i la pedagogia recent tria altres camins lluny dels més fressats, a l’Home dels Nassos se’l representa, amb un capgròs que es passeja pels llocs emblemàtics i, fins i tot, s’organitzen curses populars amb el seu nom

Segons Joan Amades, al Pirineu francès la llegenda feia que l’Home dels Nassos visqués dins la soca d’un arbre, i que l’últim dia de l’any sortís de l’amagatall, es vestís amb fulles de dotze arbres diferents (els mesos) i de quatre colors (les estacions), i emprengués el camí des d’Occitània cap a Catalunya. No se sap de qui va ser la idea, però de la representació de l’any com un arbre es va passar a plantar un ninot al cim dels pallers a la primeria del segle XIX i després a l’aparició i consegüent persecució d’un home aparentment estrafolari, que té tants nassos com dies té l’any, a moltes de les viles del país. I fins avui mateix que la tradició es manté.

A més de simbolitzar l’any l’Home dels Nassos és una evolució del déu Janus romà, que estava representat amb dues cares oposades: una amb aspecte infantil i l’altre d’ancià, i amb dues claus, la del Cel i la de l’Infern.

instagram 2016.12.31

Bon Nadal i Bones Festes (St Jaume de Llierca); (@davidsalavila)

Una foto publicada por Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

Obituari 31.12.2016

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Francisco Targarona Pujadas 93 any 31/12/2016 10:00 Temple Cementiri
Juan José Hernando Marín 51 any 31/12/2016 12:00 Temple Cementiri
Josefa Gall Vilalta 83 any 31/12/2016 11:00 Temple Cementiri
Carmen Bello Ruiz 57 any 31/12/2016 15:00 Temple Cementiri
Purificación Muñoz Galián 61 any 31/12/2016 16:00 Temple Cementiri
Pele

‘Pelé, el naixement d’una llegenda’

Arriba avui a les pantalles doblada al català

Pele

Avui divendres, 30 de desembre, s’estrena la pel·licula Pelé, el naixement d’una llegenda en versió doblada al català, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.
Dirigida per Jeff i Michael Zimbalist, la pel·lícula narra la joventut del futbolista brasiler i l’ascensió a la fama, així com el seu lideratge en la selecció que va conquistar el Mundial de Futbol de 1958. Va abanderar les esperances i els somnis de tot un país, i es va convertir en una llegenda. Hi intervenen els actors Kevin de Paula, Leonardo Lima Carvalho, Rodrigo Santoro, Vincent D’Onofrio, Diego Boneta, Seu Jorge, Colm Meaney i Milton Gonçalves.
El film es podrà veure a les sales següents:
Cinesa Diagonal Mar (Barcelona)
Cinemes Girona (Barcelona)
Cinemes Full HD (Cornellà de Llobregat)
Ocine Granollers – El Nord (Granollers)
Cines Imperial (Sabadell)
Ocine Tarragona – Les Gavarres (Tarragona)
Cinesa Parc Vallès (Terrassa)
Podeu consultar la cartellera de cinema al Portal Cinema en català
casa nostra casa vostra1

CASA NOSTRA, CASA VOSTRA

Campanya per impulsar l’acollida de persones refugiades

casa nostra casa vostra1

Centenars de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG iempreses del sector cultural de Catalunya han posat en marxa la gran campanya unitària Casa nostra, casa vostra. Fins a mitjans de febrer, hi ha previstes dotzenes d’activitats arreu del país amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania de Catalunya i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d’acollida reals i efectives.

Una xarxa de més de 300 voluntaris

Més de 300 persones voluntàries treballen des de fa mesos en l’organització de la campanya i en la planificació de les activitats. Casa nostra, casa vostra tindrà una exposició divulgativa a les escoles, una sèrie documental de televisió per trencar l’anonimat de les persones refugiades i una xarxa d’activitats de sensibilització per tot el territori, amb una oferta de xerrades i tallers.

La programació culminarà al febrer amb els dos actes centrals de la campanya: un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona i una manifestació que s’espera que sigui multitudinària a la vora del Mediterrani.

La web amb tota la informació

Tota la campanya es podrà seguir al web www.casanostracasavostra.cat  i a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram amb el nom d’usuari @volemacollir i l’etiqueta #volemacollir.

El web explicarà el minut a minut de la campanya, recollirà signatures del manifest i serà un centre de documentació sobre la denominada crisi migratòria a Catalunya i a Europa.

També s’hi podran fer aportacions econòmiques, que serviran per finançar una convocatòria d’ajudes a les entitats que treballen en migració i refugi.

Aquí podeu trobar : llistat activitats

i aquí el manifest

 

isidre feiner jaume giro obra social lacaixa

2017 propòsits Imprescindibles

Campanya de l’Obra Social la Caixa

isidre feiner jaume giro obra social lacaixa

La Fundació Bancària ”la Caixa” tanca l’any amb una campanya d’agraïment i suport a les persones i entitats que fan possible la seva labor social, els Imprescindibles. Paral·lelament, l’entitat concreta les prioritats de la seva acció social per a l’any 2017, centrades a trencar la transmissió de la pobresa de pares a fills, promoure la contractació de persones en situació o risc d’exclusió social, fomentar l’envelliment actiu i saludable de la gent gran, i generar oportunitats per als col·lectius més vulnerables, entre altres línies d’actuació estratègiques.

Amb aquest plantejament, la campanya «2017 propòsits Imprescindibles» recull els testimonis de les entitats socials Unicef, ACNUR, Fundación Vicente Ferrer, Creu Roja Espanyola, Fundación ONCE, Fundación Mensajeros de la Paz, Càritas, Federación Española de Bancos de Alimentos, Save the Children, Banc d’Aliments de Catalunya i Casal dels Infants, en representació dels centenars d’organitzacions que col·laboren amb l’Obra Social ”la Caixa”.

Aquest homenatge a les entitats vol ser també un reconeixement als professionals que dediquen el seu dia a dia a desenvolupar projectes conjunts, com ara tècnics d’inserció laboral, treballadors socials, educadors, psicòlegs clínics i cooperants, sense oblidar la tasca indispensable dels voluntaris. La campanya s’estrena aquest dissabte 31 de desembre en premsa, ràdio i televisió, amb l’emissió en aquest cas d’un anunci que es podrà veure abans i després de les campanades.

El Pla Estratègic de la Fundació Bancària ”la Caixa” 2016-2019 preveu una inversió de més de 2.000 milions d’euros en Obra Social. Durant l’exercici que acaba, l’entitat ha impulsat més de 46.000 iniciatives socials, de les quals s’han beneficiat més de 10 milions de persones.

Compromís amb els més vulnerables

«El 2016, l’Obra Social ”la Caixa” ha reafirmat el seu compromís amb la construcció d’una societat més justa, igualitària i cohesionada. Un afany que mantindrem l’any vinent gràcies al compromís de col·laboradors, voluntaris i entitats socials, i a la confiança dels nostres clients, que ho fan possible», explica el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

Durant el 2016, l’Obra Social ”la Caixa” ha tingut 500 milions d’euros de pressupost, que han permès atendre més de 63.600 infants en situació de pobresa, implicar en diferents activitats més de 813.000 persones grans, facilitar més de 27.000 llocs de treball a persones en risc d’exclusió, atendre més de 19.800 malalts avançats, promoure més de 33.000 habitatges socials, involucrar 14.200 voluntaris de ”la Caixa” en iniciatives socials, destinar més de 35 milions d’euros a investigació, concedir més de 200 beques, desenvolupar accions educatives per a 2,3 milions d’alumnes i rebre més de 5 milions de visitants als centres CaixaForum i CosmoCaixa, i a les exposicions itinerants.

L’entitat es consolida un any més com la fundació més important d’Espanya pel que fa a recursos invertits en acció social i com una de les més importants d’Europa i del món.