Obituari 01.02.2017

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Norberto González Lago 67 any 01/02/2017 10:00 Temple Cementiri
Carmen Sesma Catalán 81 any 01/02/2017 11:00 Sala cerimònies Tanatori de Terrassa
Juan Ortiz Torres 81 any 01/02/2017 12:00 Temple Cementiri
Matilde-Aniceta-Presentación Ferran Sanpere 87 any 01/02/2017 11:30 Temple Cementiri
María Desamparados Barberán Ruiz 88 any 01/02/2017 16:00 Temple Cementiri
Pedro Franch Tulsa 95 any 01/02/2017 15:00 Temple Cementiri
En sortir de missa, coca i vi dolç // Imatge del web www.festes.org

Empreses catalanes presenten els seus productes i novetats en la fira ISM d’Alemanya

Del sector dels dolços i snacks

En sortir de missa, coca i vi dolç // Imatge del web www.festes.org
En sortir de missa, coca i vi dolç // Imatge del web www.festes.org

L’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza la participació, sota el paraigües de Catalunya, de vuit empreses catalanes del sector dels dolços i snacks en la fira ISM, que se celebra a Colònia (Alemanya), del 29 de gener a l’1 de febrer, i que representa l’esdeveniment més important del sector a nivell mundial per a venedors i compradors majoristes de la indústria de dolços i snacks.

Es tracta de la primera edició d’aquest certamen en la que participa PRODECA, i ho fa amb l’objectiu de donar suport a les empreses catalanes del sector dels dolços i snacks en la millora del seu posicionament en els mercats exteriors i en l’establiment de nous contactes comercials.
Així, en l’estand de Catalunya, les empreses participants presentaran els seus productes i les novetats de subsectors tan diversos com la mel, neules, galetes, torrons, fruita seca, xocolata, nous, torrades, snacks, dolços, confiteria i brioixeria, entre altres.
Val a dir que el director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí, serà present en la fira ISM, que en la darrera edició va convocar 1.513 expositors representants de 65 països, i que van rebre la visita de més de 37.000 visitants professionals procedents de 141 països, és un punt de trobada entre elaboradors i compradors internacionals, concebuda com a plataforma de presentació de productes i novetats del sector, basant el seu èxit, en gran part, en la innovació.
Empreses catalanes participants i novetats que presenten:
Alemany | mel, torrons, dolços | Os de Balaguer (Noguera)
Novetats: nova gamma de fruita seca sobre l’ametlla Marcona, expositors premium de regal, mini-torrons de 40 grams.
Crit d’Or | fruita seca, sucre recobert, caramel·litzat, i especialitats amb xocolata | Granollers (Vallès Oriental)
Novetats: Pecanes caramelitzades (una varietat de nou molt comuna als països anglosaxons)
Delicat Aliment | torrades i snacks | L’Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
Novetats: nova presentació en caixes gourmet de la línia de torradetes
Especialidades Vira | confiteria, brioixeria, xocolata | Martorell (Baix Llobregat)
Happy-Lab | tes | Castellbisbal (Vallès Occidental)
Novetats: nou format per a regal. Minipots, amb 3 piràmides dins de cada pot amb 19 sabors diferents.
La Granja Foods 1959 | brioixeria (productes tradicionals, dietètica i ecològica | Olèrdola (Alt Penedès)
Neules Artesanes Sant Tirs | neules | Puig-Reig (Berguedà)
Virginias | galetes, dolços, torrons, xocolata | Reus (Baix Camp)
 
El sector agroalimentari dels dolços i snacks a Alemanya
Alemanya va importar dolços per valor de 6.527.356,74 milers d’euros el 2015, un 15,33%  més que l’any anterior. És el 6è destí de les exportacions de dolços de Catalunya amb un 5,80% del total exportat, només darrera de França, Portugal, Itàlia, Aràbia Saudita, i Regne Unit.
Les exportacions a Alemanya s’han doblat en els últims 5 anys assolint els 48.884,39 milers d’euros al 2015. A data d’octubre de 2016, Catalunya ja va exportar a Alemanya per valor de 51.109,66 milers d’euros, xifra superior a la de 2015. En concret, si hom compara les últimes dades disponibles de 2016 amb les dels mateixos mesos de 2015 (gener a octubre) es comprova que aquestes exportacions a Alemanya s’han incrementat en un 4,55% en l’esmentat període.
Donat l’alt nivell de maduresa i saturació del sector dels dolços a Alemanya, així com un entorn competitiu força consolidat, les empreses del sector del dolç opten per potenciar les accions per a posar en valor les seves marques amb campanyes de màrqueting. Si bé les innovacions reals en producte són difícils de dur a terme, els productors i distribuïdors alemanys són molt actius en la recerca de nous conceptes de màrqueting, principalment relacionats amb la tendència a una vida saludable entre els consumidors, els productes de conveniència, i els productes per a nens. No decebre els consumidors és el principal element clau per a mantenir-los i consolidar-los.
El conjunt de les exportacions catalanes del sector del dolç (galetes, confiteria, brioixeria, pastisseria, xocolates, snacks, llaminadures i gelats) a nivell mundial ha estat de 881.764,13 milers d’euros entre gener i octubre de 2016, el que suposa un increment del 13,61% respecte el mateix període de l’any 2015.
vacances en familia

El programa “Vacances en família” serà més inclusiu i social aquest 2017

A la xarxa d’albergs de la Generalitat

vacances en familia

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, la directora general de Famílies, Roser Galí, i la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció, Agnès Russiñol, han presentat l’edició 2017 del programa “Vacances en família”, fruit de la col·laboració entre les dues direccions generals del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i que compta amb una aposta important del Govern per fer-lo més inclusiu i social.
El programa està adreçat a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys) amb l’objectiu de potenciar el lleure familiar com un aspecte educatiu i afavorir la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants. El programa es desenvolupa en 33 albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en diferents èpoques de l’any i de diferent durada. En total, s’ofereixen 67 períodes d’estada repartits en Setmana Santa, estiu, els diversos ponts al llarg de l’any i els caps de setmana des del mes de març de 2017 fins al de febrer de 2018.
Les estades es complementen amb activitats i espectacles (titelles, màgia, pallassos, ioga en família, activitats de descoberta de l’entorn i la natura, cants, balls i tallers de manualitats, entre d’altres) en els torns de més de dues nits, amb l’objectiu de compartir i aprendre a través del lleure.
En aquesta tretzena edició, s’ofereixen un total de 54.327 places per a un total de 10.585 famílies amb fills menors de 18 anys.
Novetats socials i inclusives
Durant la presentació de la iniciativa, la directora genera de Joventut, Marta Vilalta, ha anunciat, com a gran novetat, la incorporació de cinc subprogrames en el marc del “Vacances en família” dirigits a un total de 1.604 famílies d’especial atenció pública, que tindran l’estada becada o totalment gratuïta amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats de les famílies catalanes. Aquestes famílies podran participar del programa a instàncies de la Direcció general de Famílies a través de la col·laboració de les entitats socials que gestionen l’acompanyament d’aquestes persones i per tant, tindran reservada la seva plaça al marge del procés de preinscripcions i del sorteig.
Per mitjà d’aquests subprogrames, es reservaran places per a 160 famílies en situació de vulnerabilitat que es troben en risc d’exclusió social; per a 100 famílies acollidores; places per a famílies amb un gran nombre d’integrants; places pel programa Respir, dirigit a famílies amb fills amb discapacitat; i per a dones víctimes de violència masclista, a determinar en funció de la demanda. A més a més, es destinaran places per a 944 famílies monoparentals, que més enllà del descompte ja previst en anys anteriors, tindran a banda, garantida les places per poder participar al programa.
Es tracta, segons ha indicat Vilalta, d’una banda, de garantir que tothom pugui gaudir d’un espai de lleure en família, i de l’altra, de posar els albergs públics al servei de les diferents realitats socials del país i, en especial, a la d’aquells col·lectius que sovint tenen més dificultats per poder gaudir d’uns dies de lleure conjuntament amb les seves famílies. “Volem que els albergs siguin el reflex de la societat, i per això estem intensificant l’orientació social i de servei públic dels albergs”, ha puntualitzat la directora general.
Per la seva banda, la directora general de Famílies, Roser Galí, ha posat en valor el treball en comú entre les dues direccions generals del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i ha remarcat que el programa obre l’oportunitat a moltes famílies que no tenen capacitat per anar de vacances, ja sigui per la seva situació econòmica o social, de poder gaudir d’un lleure familiar compartit. “Són famílies que requereixen la nostra mirada i atenció”, ha insistit Galí.
Incorporació majors de 65 anys al programa general
A banda de les novetats incorporades en l’edició 2017, el programa general del “Vacances es Família” segueix el sistema de preinscripció a la web del programa amb termini fins dilluns que ve, 6 de febrer, a les 12 hores. El proper 8 de febrer se celebrarà el sorteig a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.
El preu general del programa es manté en 26,90 euros per persona i nit. Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció. D’altra banda, les famílies nombroses i monoparentals tenen un 10% de descompte en tots els serveis. Segons les dades fetes públiques avui, un total de 451 famílies monoparentals i 1.212 nombroses es van beneficiar d’aquesta reducció en l’edició de l’any passat.
La novetat principal que incorpora el programa general tal i com ha exposat la responsable de Joventut, és que els familiars directes majors de 65 anys s’incorporen al programa i podran participar de l’estada familiar. “A més de posar en valor el temps que comparteixen pares i fills i intensificar els seus vincles afectius, també volíem facilitar les relacions intergeneracionals”, ha detallat la directora general. D’aquesta manera, els majors de 65 anys gaudiran d’un 50% de descompte sobre el preu del programa.
 
Finalment, durant la presentació de l’edició 2017 del programa també s’ha donat a conèixer que aquesta edició s’hi incorpora l’alberg Pau Casals – Canigó, situat a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord. Aquesta instal·lació, que consta de tres edificis ambientalment sostenibles i d’un notable interès arquitectònic, ofereix un total de 1.312 places per a 328 famílies en el marc del programa.
 
Des de la seva posada en marxa l’any 2005, 211.299 persones corresponents a 55.891 famílies han gaudit del programa “Vacances en família”.
rabo-de-bou

Rabo de bou

rabo-de-bou

Ingredients:
 • 1 kg – Rabo de bou
 • 250 gr – Tomàquet natural
 • 1 – Ceba
 • All i julivert
 • ½ litre – Vi blanc
 • 1,5 litres – Aigua
 • Sal
 • Pebre negre
 • 4 – Patates
 • Oli d’oliva verge
 • Rovellons
Preparació:

Netegem bé el rabo de bou i el partim per les articulacions en talls rodons. Seguidament posem un bon raig d’oli en una cassola i fregim els trossos de bou.

Ratllem la ceba i la sofregim, tot seguit afegim el tomàquet.

Preparem una picada d’all i julivert.

Afegim el vi blanc i l’aigua fins cobrir el rabo de bou, tapem la cassola i ho deixem coure aproximadament  dues hores.

Abans de finalitzar la cocció afegim 4 patates tallades a tacos.

Una vegada tot estigui cuit, afegim la picada de all i julivert .

Tot seguit i posem el rovellons i rectifiquem de sal.

Ho deixem 10 minuts al foc, i ja podem emplatar.

Categoria: Carns.
Font: Hotel Restaurant Diego
index lloguer generalitat

El Govern crearà un índex de referència del preu del lloguer

Per protegir els consumidors

index lloguer generalitat

El Govern crearà les properes setmanes, a través d’un decret, un índex de referència de les rendes de lloguer a Catalunya i adoptarà mesures de protecció als consumidors per als nous lloguers que estableixin rendes superiors a aquest indicador. “Volem tirar endavant de forma immediata la creació d’un índex de referència del preu del lloguer, a través d’un decret de Govern, que donarà transparència al mercat de lloguer i també permetrà modular els increments exagerats del lloguer que es puguin produir”ha explicat la consellera de Governació, Meritxell Borràs.
El Govern pretén que aquesta mesura pugui moderar els increments dels preus del lloguer que s’estan produint a ciutats com Barcelona i l’àrea metropolitana, i a la vegada contribueixi a millorar la rehabilitació dels habitatges per posar-los en lloguer, millorant així l’oferta existent.
Segons Borràs, “aquesta és una iniciativa pionera a l’Estat”, producte de l’estudi rigorós de “mesures que ja s’estan desenvolupant a d’altres països del món” i que esdevindrà una “eina molt sòlida” perquè els ajuntaments i altres administracions puguin treballar.
La consellera ha explicat que es tracta de “mesures directes al servei de propietaris i llogaters” i que obren “la possibilitar altres accions que podran desenvolupar els ajuntaments, a través de bonificacions a l’IBI, i l’Estat, que pot actuar sobre l’IRPF o l’Impost de societats”.
 
Aquestes accions volen fomentar un major equilibri entre drets i deures de llogaters i propietaris i oferir-los més garanties d’accés a la informació per establir un preu adequat a les característiques del pis. Alhora, segons ha comentat, es pretén que aquestes mesures no desincentivin els propietaris a llogar els pisos i evitin decantar-se per la venta de la propietat.
 
Incentius i beneficis fiscals
Pel que fa al nou indicador que el Govern crearà, en cas que el propietari estableixi una renda superior a aquest nou indicador, això haurà de constar a la publicitat de lloguer i al contracte d’arrendament, i els condicionarà l’accés als ajuts del Pla de l’Habitatge de Catalunya. D’altra banda, el Govern demanarà la implicació dels Ajuntaments que s’acullin a l’índex, i també a l’Estat, per tal que amb els instruments de política fiscal -a través de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), l’Impost sobre la Renda (IRPF) o l’Impost sobre Societats (IS)-, es pugui beneficiar o penalitzar els lloguers que es trobin per sota o per sobre d’aquest indicador.
Aquest índex serà d’accés lliure a través de la pàgina web per tal de garantir la màxima transparència. L’establiment dels preus del metre quadrat de l’índex es determinaran en base a les del registre de fiances de l’Incasòl. En la determinació de l’Índex es donarà audiència als professionals del sector, i a les associacions i institucions que agrupin propietaris i arrendataris més representatives. Cada dos anys es procedirà a l’actualització dels preus de referència per m2 de l’Índex i cada 4 anys es procedirà a la revisió dels criteris d’elaboració.
Es tracta d’una mesura urgent que el Govern aplicarà per equilibrar els preus del lloguer, i que es preveu que es pugui tirar endavant en qüestió de setmanes. En paral·lel a la creació d’aquest índex, el Govern utilitzarà les conclusions i els criteris del grup de treball per elaborar una Llei que presentarà en 9 mesos, d’acord amb la Llei 4/2016, que permetrà desplegar a fons altres accions clau en aquest àmbit.
El Parlament de Catalunya va aprovar el passat desembre per unanimitat aquesta Llei de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones que es troben en risc d’exclusió social, que ja incloïa aquest compromís del Govern per redactar una llei per regular el lloguer a Catalunya en un termini de 9 mesos.
instagram 2017.01.31

Dia 26 (Altafulla); (@cristinamontanyola)

Una foto publicada por Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

Obituari 31.01.2017

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Josefa Viciedo Sendrós 77 any 31/01/2017 09:00 Temple Cementiri
Jaume Canyameres Cortazar 85 any 31/01/2017 11:00 Catedral del Sant Esperit
José-María Gutiérrez Ruiz 74 any 31/01/2017 09:30 Temple Cementiri
Pilar Zarceño Benito 81 any 31/01/2017 10:00 Temple Cementiri
Modesta Morrón Quirós 90 any 31/01/2017 16:00 Temple Cementiri
Trinidad Castillo García 89 any 31/01/2017 12:00 Temple Cementiri
Juan José Luna Luque 82 any 31/01/2017 15:00 Temple Cementiri
upf epigenetica

Explicades les causes fonamentals de l’envelliment humà

upf epigenetica

Un equip liderat per científics del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i  l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE), un centre mixt de la UPF i el CSIC, han demostrat quines són  les causes genètiques últimes de l’envelliment humà. Els resultats es publiquen aquesta setmana a la revista Nature Ecology & Evolution.

Fa temps que l’envelliment suposa un repte per al sistema de salut pública i és un enigma científic fascinant per als biòlegs evolutius. No existeix una teoria universal sobre les seves causes i tampoc està clar quin serà el seu impacte global sobre la salut humana. Ara, aquest estudi ha aprofitat totes les dades acumulades durant una dècada de recerca sobre les bases genètiques de les malalties complexes (des del Parkinson al càncer, passant per la diabetis) per posar a prova les diferents teories evolutives de la senescència.

Fins ara, els esforços per entendre les causes evolutives de l’envelliment havien estat limitats a models d’experimentació com la mosca de la fruita i les conclusions eren molts cops contradictòries. Però a dia d’avui, la quantitat de dades disponibles de la relació entre genotip i fenotip representa una oportunitat sense precedents de dur a terme aquestes anàlisis en humans. Aquesta informació es posa a disposició de la comunitat científica des de grans bases de dades internacionals com ara la European Genome Phenome Archive (EGA): un projecte conjunt entre l’European Bioinformatics Institute (EBI, Cambridge) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG, Barcelona).

Arcadi Navarro, antic professor d’investigació ICREA a la UPF, ha coliderat l’estudi en el que s’han examinat els resultats d’uns 3.000 treballs amb més de 2.500 marcadors sobre un total de 120 malalties. Segons Navarro, “El poder per determinar si un individu és sa o si desenvoluparà alguna malaltia al llarg de la vida ha augmentat molt a mesura que s’han anat recollint més i més dades”.

Per començar, els científics han considerat si els marcadors per a cada malaltia tenen un efecte a la joventut o a la vellesa. La distinció és molt important ja que si una mutació té conseqüències nocives a la vellesa, els nostres gens ja s’hauran traspassat a la descendència i la selecció natural no hi podrà actuar. Els resultats d’aquest estudi mostren que la freqüència i l’efecte de les mutacions que causen malalties a la vellesa són més grans que les que causen malaltia en edat primerenca. “Hem trobat un  llindar evolutiu als 40-50 anys, una edat biològicament significativa perquè limita el període reproductiu”, comenta Navarro.

Els estudis bioinformàtics duts a terme per Juan Antonio Rodríguez, primer autor del treball, han demostrat a més que hi ha mutacions que són beneficioses a la joventut però després són perjudicials a la vellesa. Tot i així, “al ser positives en període reproductiu seran afavorides per la selecció natural i traspassades a la descendència, per tant difícilment es podran suprimir” explica Rodríguez.

“La decadència física durant la vellesa podria ser el preu evolutiu que hem de pagar per arribar sans a l’edat de tenir fills”, indica Elena Bosch, colíder de l’estudi i cap de grup a l’IBE. Per exemple, un medicament que donem a un nen pot tenir efectes negatius quan sigui vell. Per contra, també pot passar que una persona molt malaltissa a la infantesa, si sobreviu, tingui una salut de ferro a la tercera edat.

Referència: Juan Antonio Rodríguez, Urko M. Marigorta, David A. Hughes, Nino Spataro, Elena Bosch,  Arcadi Navarro. Antagonistic pleiotropy and mutation accumulation influence human senescence and disease. Nature Ecology & Evolution, 2017.

080 fashion logo

Avui comença la passarel·la 080 Bcn Fashion

Al Teatre Nacional de Catalunya

080 fashion logo

La passarel·la 080 Bcn Fashion entra en escena avui dilluns 30 de gener al Teatre Nacional de Catalunya. Del 30 de gener al 3 de febrer un total de 33 dissenyadors i marques presentaran les seves propostes en el marc de la 19a edició del 080 Barcelona Fashion.
La presentació del muntatge musical “Dorian Gray: la bellesa no té pietat”, una producció pel dissenyador Pierre Cardin centrarà la vetllada inaugural d’aquesta edició, que presidirà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
Les firmes de moda infantil Boboli i CND by Cóndor seran les encarregades d’obrir dilluns la passarel·la 080, a les 12h, a la Sala Tallers del TNC. Prendran el relleu a la passarel·la els guanyadors de la passada edició: la firma Blame, Premi Nacional al Disseny Emergent, desfilarà a les 16h. i Miquel Suay, Premi Nacional a la Millor Col·lecció, a les 17.30h. La firma TCN tancarà la primera jornada de la passarel·la a les 19h.
Programa 19a ed. 080 Barcelona Fashion
 
       Dilluns, 30 de gener 2017
 
DESFILADES  (Sala Tallers TNC)                                                                                              
12:00h              BOBOLI
14:00h              CND BY CÓNDOR
16:00h              BLAME
17:30h              MIQUEL SUAY
19:00h              TCN
ACTIVITATS PARALEL·LES
12:30h              Col·loqui//roda de premsa Pierre Cardin (Vestíbul Sala Petita TNC)
13:00h              Presentació Westwing “La Casa Millor Vestida” (Photocall Area)
20:00h              Dorian Gray. La bellesa no té pietat”, producció de Pierre Cardin (Sala Gran) (assistència amb invitació prèvia)
       Dimarts, 31 de gener 2017
 
DESFILADES   (Sala Tallers TNC)                                                                                                           
11:00h              LOA by Lidia Aguilera // LOLA CASADEMUNT
12:30h              NAULOVER
14:00h              TXELL MIRAS
16:00h              OSCARLEON
17:30h              JOSEP ABRIL
19:00h              MIRIAM PONSA
20:30h              CUSTO BARCELONA (*)
       Dimecres, 1 de febrer 2017
DESFILADES    (Sala Tallers TNC)
11:00h             PILAR DEL CAMPO // ANEL YAOS
12:30h             PABLO ERROZ // KRIZIA ROBUSTELLA
14:00h             ESCORPION
16:00h             ANTONIO MIRO
17:30h             VM LA SIBÈRIA
19:00h             ZE GARCIA
ACTIVITATS PARAL·LELES
 
13:15h             Signatura conveni Generalitat-clúster MODACC-080 Fashion Showroom (Altell TNC)
20:00h             Inauguració Flagship Store H&M (Pg. De Gràcia, 11)
       Dijous, 2 de febrer 2017
DESFILADES    (Sala Tallers TNC)
11:00h             AUBERGIN // DANIEL ROSA
12:30h              TORRAS
14:00h              WOM & NOW
16:00h              YERSE
17:30h              LEBOR GABALA
19:00h              JUSTICIA RUANO
20:30h              BRAIN & BEAST
 
ACTIVITATS PARAL·LELES
 
08:30h              Barcelona Fashion Summit (Sala Gran)
11:45h              Presentació col·lecció “Plan B” de Manuel Bolaño (Open Area-Vestíbul TNC)
       Divendres, 3 de febrer 2017
DESFILADES    (Sala Tallers TNC)
 
11:00h              LITTLE CREACTIVE FACTORY
12:00h              E. S. COLLECTION
13:00h              PUNTO BLANCO
14:00h              ALDOMARTINS
(*) Desfilades que requereixen invitació de la firma.
cof

Què en saps de …? EL COCO

cof

Fruita tropical, pertany a la família de les palmáceas.Algunas de les seves característiques són:

• El 45% del seu contingut és aigua
• Alt contingut en greixos saturats i carbohidrats (controlar el seu consum pel fet que augmenta el nivell de colesterol en sang)
• Conté alts nivells de proteïnes, àcid fòlic i fibra
• Conté algunes vitamines del grup B, així com vitamina E
• Conté minerals com el potassi, fòsfor, seleni, crom i magnesi
• Es recomana el seu consum per a dietes remineralitzants (esportistes), ja que reposa la pèrdua d’electròlits per suor, però no es recomana en persones amb insuficiència renal (a causa del elevada aportació de potassi)
• A la cuina, el seu ús és variat en batuts, guarniments, empanades o postres. També d’ell, un cop processat, s’extreu oli.

Autor: dlcocinaygastronomia.com