Obituari 01.03.2017

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Antonio Márquez Montoya 89 any 01/03/2017 09:00 Temple Cementiri
Pedro Paredes Martínez 72 any 01/03/2017 10:00 Temple Cementiri
Matilde Latorre Jiménez 67 any 01/03/2017 12:00 Temple Cementiri
Juan Doménech Iranzo 84 any 01/03/2017 16:00 Temple Cementiri
Ángeles Alonso Lordén 71 any 01/03/2017 15:00 Temple Cementiri
conveni AEFI PIMEC

AEFI i PIMEC signen un acord d’impuls financer a la pime

Aportarà solucions financeres complementàries

conveni AEFI PIMEC

L’Associació Espanyola de FinTech i InsurTech (AEFI), i PIMEC, la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms més representativa de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració institucional per impulsar l’accés financer de les pimes.

PIMEC disposa d’una activitat professional d’assessorament empresarial en l’àmbit financer, que atén un volum de més de 2.000 empreses anualment. Jesús Pérez, president de l’AEFI, destaca que “les pimes poden trobar en les FinTech alternatives reals per a la prestació de serveis financers. Això -sens dubte- serà un avantatge competitiu com a país. En l’actualitat, el sector FinTech està oferint alternatives de finançament, canvi de divisa, transferències, passarel·les de pagament amb solucions àgils i més eficients que permetran una major sostenibilitat. La tecnologia serà també, en el sector financer, una gran palanca de creixement”.

“L’enduriment de les condicions d’accés al finançament afecta especialment les pimes”, explica Fran de la Torre, director del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC. “Des de la nostra entitat treballem per formar, assessorar i aconseguir l’accés de les nostres pimes a la totalitat de proveïdors de solucions financeres per millorar les opcions i condicions de finançament del nostre teixit productiu, amb l’objectiu final que les nostres empreses puguin desenvolupar la seva activitat de negoci amb comoditat”.

Des de l’AEFI expliquen que, en aquest context, “un dels grans reptes que afronta la nostra societat és la distribució de la riquesa. És complicat que això passi mentre l’accés a la intel·ligència financera sigui costós i no estigui a l’abast de tothom. És, per tant, una obligació com a societat buscar la democratització de les finances”. Així mateix destaquen que la tecnologia ha arribat per permetre avançar en aquest objectiu i el que actualment es coneix com a FinTech (Finance&Technology) ve a revolucionar el món financer tal com el coneixem. D’aquesta manera, l’accés als serveis financers serà cada dia més eficient, molt més accessible i molt més transparent.

La tipologia de productes o serveis que ofereixen o poden oferir les FinTech integra un alt nivell d’innovació o significativament diferent del que ofereix el mercat. Es tracta de proveïdors de serveis o productes financers que evidencien un clar benefici per als consumidors, entitats que estan en condicions de provar que estan preparades per operar en el mercat real o que ja desenvolupen activitats subjectes a reserva d’activitat en el sector financer. L’AEFI compta amb quasi 90 empreses associades i el sector té més de 3.000 empleats en un total de 200 FinTech i 50 InsurTech, amb més de 250 milions d’euros acumulats d’inversió.

Al 2016, hem assistit a la consolidació del crowdfunding, un dels players que més s’està desenvolupant, així com de les passarel·les de pagament i del lending a pimes”. Per descomptat, per al 2017 –anuncia Pérez– és probable “que veiem duplicar el nombre de FinTech a Espanya. Hi ha moltíssim talent tecnològic, formació elevada. Espanya, a nivell de costos és molt competitiva i, per descomptat, hi ha oportunitats perquè el país destaqui com a hub FinTech en el món”.

Amb aquest acord, des de PIMEC esperen oferir suport al treball que s’està duent a terme des de l’AEFI, com és l’impuls a la regularització del sector, i ampliar l’oferta de proveïdors de solucions financeres complementàries a les existents actualment, en benefici del col·lectiu pime.

A partir d’aquest acord, es farà difusió de les alternatives de finançament d’empreses  Fintech entre les empreses associades a PIMEC, establint un canal de comunicació directa entre la xarxa d’assessors professionals del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC i la multitud d’empreses que representa l’AEFI.

L’AEFI ha participat en el Mercat Financiapyme, a la Borsa de Barcelona, el 22 de febrer, després de més de 29 edicions, amb un balanç des de la seva creació el 2014 de 150 empreses participants i 150 milions d’euros de crèdit acordats.

mapa poblacio estrangera

La població de nacionalitat estrangera disminueix un 0,5% a Catalunya

La reducció es reflecteix a 34 comarques

mapa poblacio estrangera

La població de nacionalitat estrangera resident a Catalunya és d’1.023.398 habitants a 1 de gener de 2016 i representa el 13,6% del total de la població, segons el Padró municipal d’habitants. La població estrangera ha disminuït en 4.671 persones en relació amb un any enrere, amb una variació interanual del -0,5%. Cal tenir en compte que les variacions en el nombre d’estrangers es veuen afectades pel procés de naturalització d’aquesta població.
Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la disminució de la població estrangera es reflecteix a la majoria del territori, tot i que hi ha un grup de 6 comarques i l’Aran que registren increments, de diferent intensitat. Osona (amb un augment del 4,0%), la Segarra (2,6%) i el Moianès (2,0%), són les que guanyen més població estrangera, mentre que les que en perden més són el Pallars Jussà (‑7,4%), el Montsià (-7,1%) i el Pallars Sobirà (-7,1%).
A 1 de gener del 2016, les comarques amb més presència de població estrangera són l’Alt Empordà (24,9%), la Segarra (24,8%) i el Baix Empordà (19,1%), seguides pel Gironès, la Selva, el Segrià i el Pla d’Urgell, amb proporcions al voltant del 18%. Les comarques que tenen menys presència de població estrangera són el Moianès (7,0%), el Berguedà (7,2%), l’Anoia (7,6%) i el Ripollès (7,7%).
Els municipis que proporcionalment tenen més població estrangera són Guissona (49,1%) i Castelló d’Empúries (44,6%), seguits de Sant Pere Pescador (38,5%), la Portella (37,9%) i Salt (37,4%).
 

La població marroquina és la primera nacionalitat en 26 comarques de Catalunya, mentre que la romanesa ho és en 10 comarques i a l’Aran. Al Barcelonès la nacionalitat més nombrosa és la pakistanesa; a la Garrotxa, l’índia; al Moianès, la nacionalitat maliana; a l’Alt Urgell, la portuguesa, i a la Cerdanya, la boliviana.

bunyols-de-cervell

Bunyols de cervell

bunyols-de-cervell

Ingredients:
  • 12 – Cervells de xai
  • Farina
  • un raig – Llet
  • Llevat de pols
  • Oli
  • Sal
Preparació:

Feu la massa d’arrebossar amb farina, llevat, la llet i la sal.
Enfarineu els trossos de cervell, passeu-los per la massa d’arrebossar i fregiu-los.

Variacions:
S’hi pot posar a la massa un rovell d’ou.
Aquests bunyols també poden fer-se amb cervell de vedella prèviament bullit.

Categoria: Altres receptes.
Font: Corpus Culinari Català
teclat mòbil imaginBoard imaginBank

ImaginBoard, el servei per enviar diners des d’aplicacions de missatgeria instantània

Novetat d’ImaginBank al Mobile World Congress

teclat mòbil imaginBoard imaginBank

ImaginBank, el banc mobile only de CaixaBank, ha anunciat, en el marc del Mobile World Congress 2017, el llançament del teclat virtual mòbil imaginBoard per fer transferències des d’aplicacions de missatgeria, com Whatsapp, Facebook Messenger o Telegram. D’aquesta manera, els clients d’imaginBank podran enviar diners als seus amics a través del propi xat, sense sortir de la conversa i, com succeeix amb tots els serveis d’imaginBank, sense comissions.

L’operació és molt ràpida i molt senzilla, ja que resulta molt similar a l’enviament d’un missatge de text. També ofereix totes les garanties de seguretat, amb l’avantatge de que no hi ha necessitat de compartir números de compte. No és necessari que el destinatari sigui client d’imaginBank: l’enviament de diners pot fer-se també a comptes d’altres entitats, sempre que siguin dins d’Espanya.

El servei, inclòs en l’última actualització d’imaginBank, ja està disponible per a Android i, en els propers dies, també pels usuaris de iOS.

Activació instantània del teclat virtual imaginBoard

Per iniciar la transferència, l’usuari ha de situar-se, dintre la seva aplicació de missatgeria, a l’espai on s’escriuen els missatges de text. D’aquesta manera, s’activa automàticament el teclat del mòbil i es pot seleccionar el canvi de teclat, disponible a la icona de globus del món (habitualment localitzat al costat de les emoticones). Si l’usuari té instal• lada l’última actualització de l’aplicació imaginBank, li apareixerà, com una opció més, el teclat imaginBoard.

Quan s’escull aquest teclat és quan s’inicia pròpiament el procés de transferència. En primer lloc, apareixen els contactes de la seva aplicació de missatgeria per seleccionar al destinatari. El següent pas és indicar la quantitat de diners que es vol enviar.

Un procés de validació senzill amb totes les garanties de seguretat

En aquest punt, s’inicia la validació de seguretat, que és molt senzilla per l’usuari, ja que no ha de sortir de l’aplicació de missatgeria.

Primer, apareixerà un missatge que sol• licita la identificació com a client imaginBank, bé alfanumèrica, bé biomètrica (mitjançant empremta dactilar, en els mòbils que tenen habilitat el sistema).

Immediatament després, es rep un SMS amb un codi numèric que serveix per validar l’operació i que el client ha d’introduir manualment. Si el procés es fa correctament, el traspàs s’efectua immediatament i els diners es transfereix automàticament al compte del seu amic, que pot disposar d’ells des d’aquest mateix moment.

Pagament entre amics de qualsevol entitat i sense números de compte

Els clients d’imaginBank poden fer els traspassos de diners als seus contactes telefònics, sense que aquests hagin de compartir la informació dels seus números de compte o targeta ni tampoc descarregar-se aplicacions especials. Tampoc és necessari que el destinatari sigui client d’imaginBank.

Simplement, emissor i receptor han d’estar registrats a Bizum, el sistema de pagament integrat en les apps de les entitats financeres a Espanya. Aquest registre és un procés molt senzill, que es fa íntegrament online a través de l’aplicació bancària habitual del client i que només és necessari fer una sola vegada, en el primer moment en que el client utilitza Bizum per fer un traspàs P2P des de qualsevol aplicació.

En cas que el destinatari no estigui encara registrat a Bizum en el moment de rebre els diners, l’aplicació de missatgeria li mostrarà un enllaç a l’aplicació del seu banc per activar el sistema.

imaginBank, el primer banc mobile only d’Espanya

imaginBank és el banc mobile only de CaixaBank, dirigit als anomenats millennials o natius digitals, per l’alta penetració de l’ús dels smartphones en el segment. El banc ha aconseguit situar-se com l’aplicació bancària més ben valorada entre l’oferta de serveis de les principals entitats financeres de l’App Store i de l’Android Market, i ha aconseguit reconeixements internacionals per ser un dels llançaments més innovadors del seu sector.

Concretament, el mes d’agost de 2016, The Banker va premiar a imaginBank com Millor Projecte Tecnològic del Món, en reconeixement a l’avenç que suposa aquest model a la transformació financera i a la potent innovació en mitjans de pagament. Així mateix, la consultora Gartner va triar el mes de novembre a imaginBank com el model de negoci mòbil més innovador del món. D’altra banda, CaixaBank ha estat valorada com a millor servei de banca mòbil d’Europa i segon del món pels analistes de Forrester Research

instagram 2017.02.28

La casera de l’estany (@itoonis)

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

Obituari 28.02.2017

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Eulogio-Juan-Antonio Almudévar Felipe 58 any 28/02/2017 12:00 Temple Cementiri
José María Pina Pascual 44 any 28/02/2017 15:00 Temple Cementiri
Carmen Morató Vallespí 93 any 28/02/2017 09:30 Temple Cementiri
Ángel Canal Gil 99 any 28/02/2017 10:00 Temple Cementiri
José Batlle Roca 89 any 28/02/2017 16:00 Temple Cementiri
Antonio Caballero Vallès 93 any 28/02/2017 17:00 Temple Cementiri
Paula Sánchez Pino 57 any 28/02/2017 09:00 Temple Cementiri
Teresa Culell Esteve 93 any 28/02/2017 10:30 Parròquia Sant Pere
Joaquín Hortal Álvarez 88 any 28/02/2017 12:30 Temple Cementiri
Baldovino Castañeiras Farelo 80 any 28/02/2017 15:30 Temple Cementiri
El sistema del cervell

Comprendre com es comporta el cervell quan hi ha malaltia mental

El sistema del cervell
El sistema del cervell // Imatge exreta del web Wikimèdia Commons

La neurociència busca la comprensió dels mecanismes subjacents en la funció cerebral, així com l’aplicació d’aquests principis a nous tractaments per combatre trastorns neuropsiquiàtrics, i potser fins i tot la pèrdua de consciència. Atès que el cervell humà es compon de milers de milions d’elements que interactuen de forma no lineal (principalment neurones i les seves connexions o sinapsis), la comprensió detallada de la funció cerebral requereix considerar el cervell com un sistema dinàmic complex.

Estudiar les complexes dinàmiques cerebrals quan el cervell està despert, adormit, sota els efectes de l’anestèsia, en malalties mentals, o en estat de coma, és el propòsit d’un estudi que acaba de començar liderat per Gustavo Deco (ICREA) i Ernest Monbrió, director i investigador del Centre de Cognició i Cervell, respectivament, al Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) de la UPF,  i que tindrà una durada de tres anys.

Més concretament, “Cercar la complexitat subjacent en els estats cerebrals” és el treball que duran a terme gràcies a un ajut  del Ministeri d’Economia i Competitivitat, en el marc de la convocatòria 2016 del Programa Estatal de Fomento de la Investigación Científica y Técnica (Excelencia) i que compta amb una finançament total per al projecte de 103.455,– euros.

Estudiar la dinàmica de tot el cervell a la llum de diferents estats cerebrals

Aquest projecte té com a objectiu principal investigar la complexitat dinàmica i els mecanismes subjacents en els diferents estats cerebrals (com la cognició, la son, l’anestèsia, i la malaltia) mitjançant l’anàlisi de la resposta del cervell a pertorbacions externes i a esdeveniments interns (ignició).

Com comenten els investigadors, “concretament, la nostra hipòtesi és que l’anàlisi de la resposta dinàmica del cervell sencer a les pertorbacions,  és diferent per als diferents estats del cervell i que això revela propietats fonamentals de la comunicació i processament de la informació intrínseques a cada estat particular cerebral”. I com continuen explicant: “aquest nou marc de recerca ens permetrà anar més enllà de la mera descripció dels estats cerebrals concrets,  per tal de concentrar-nos en les característiques de comunicació i processament de tot el cervell, així com de cadascuna de les seves àrees”.

Per a fer-ho, els investigadors partiran dels darrers avenços teòrics desenvolupats en modelatge computacional al Centre de Cognició i Cervell per tal d’ajustar-los emprant múltiples dades obtingudes dels protocols de pertorbació i ignició en humans sans i malalts, dades que complementaran amb enregistraments provinents de treballs experimentals amb models animals, de primats i fures.

De l’estudi s’espera poder obtenir models de tot el cervell i les seves propietats en situacions de pertorbacions externes i esdeveniments interns o ignició. La hipòtesi de partida és que la recuperació amb model de pertorbacions proporciona una informació crucial del nivell de comunicació en les dinàmiques cerebrals subjacents. La comprensió detallada d’aquestes operacions serà clau per dilucidar els principis fonamentals de la funció cerebral i el seu funcionament anòmal en les malalties neuropsiquiàtriques.

Projecte de referència:

Títol del Projecte: “Búsqueda de la complejidad subyacente en los estados cerebrales” (PSI2016-75688-P ).
Entitat Finançadora: MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD (MINECO)
Data inici: 30/12/2016  Data finalització: 29/12/2019
Total concedit: 103.455,– euros.
Investigadors Principals : Gustavo Deco i Ernest Montbrió.

CINC

El CINC porta més de 300 projeccions de cinema en català

A 50 localitats de Catalunya

CINC

En el marc del programa CINC Cinema Infantil en Català del Departament de Cultura, s’han programat, entre els mesos de febrer i juny, més de 300 sessions de cinema en català a 50 localitats de Catalunya i a 2 de la Franja. La iniciativa té per objectiu potenciar l’oferta de pel·lícules infantils en català amb una programació de reestrena, preus baixos i àmplia distribució territorial. El CINC, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística, té la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diverses institucions, entitats i cinemes.
El CINC és una iniciativa consolidada que l’any passat ja va portar més de 60.000 espectadors a les sales de cinema en català. Enguany, es projectaran més de 50 films que inclouen títols com Vaiana; Trolls; Cigonyes; Ballerina; El Petit Príncep; Mascotes; Axel: el petit gran heroi; Orm al Regne de la Neu; Ice Age. El gran cataclisme; Zootròpolis; Al sostre del món; Buscant la Dory; La sopa de pedres; Ribbit, una granota amb un gran dilema, i  El regal de la Molly Monstre, entre d’altres. Les projeccions es duen a terme des del mes de febrer fins al mes de juny.
Enguany s’han incorporat al CINC quatre noves localitats: Arenys de Munt, l’Ametlla del Vallès, Premià de Mar i Roses. La resta de localitats on arribarà la programació són: Agramunt, Arenys de Mar, Badalona, Balaguer, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Bellpuig, Blanes, Cabrera de Mar, Cabrils, Canet de Mar, Castellar del Vallès, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, el Vendrell, els Hostalets de Pierola, Figueres, Girona, Granollers, la Seu d’Urgell, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Mequinensa, Montblanc, Olot, Piera, Platja d’Aro, Reus, Ribes de Freser, Ripoll, Roquetes, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Codines, Solsona, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Terrassa, Torredembarra, Tremp, Vilafranca del Penedès, Vila-seca i Vilassar de Dalt.
Les institucions que han col·laborat en l’organització del CINC són els ajuntaments d’Agramunt, Arenys de Munt, Balaguer, Begues, Bellpuig, Cabrera de Mar, Cabrils, Canet de Mar, Castellar del Vallès, Castelldefels, els Hostalets de Pierola, Figueres, l’Ametlla del Vallès, Mataró, Mequinensa, Montblanc, Piera, Premià de Mar, Reus, Ripoll, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Codines, Solsona, Tamarit de Llitera, Tàrrega, Terrassa, Torredembarra, Tremp, Vilassar de Dalt, així com el Consell Comarcal del Solsonès i els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona.
Actualment el CINC té el suport dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, Auditori Sala Santa Llúcia de Reus, Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí, Biblioteques de Mataró, Centre Cívic La Fonteta de Sant Feliu de Codines, Centre Cívic La Fàbrica de Cabrils, Centre d’Entitats de Tamarit de Llitera, Centre Moral d’Arenys de Munt, Centre Parroquial “El Centru” de Canet de Mar, Cine Goya de Mequinensa, Cine París de Solsona, Cineclub Diòptria de Figueres, Cinema Casal d’Agramunt, Cinema Casal de Montblanc, Cinema Catalunya de Ribes de Freser, Cinema Catalunya de Terrassa, Cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès, Cinemes Majèstic de Tàrrega, Cinemes Albèniz de Girona, Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat, Cinemes El Punt de Cerdanyola del Vallès, Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, Cinemes Roses, Cinemes Texas de Barcelona, Cines Atrium de Sant Andreu de la Barca, Filmax Granvia de l’Hospitalet de Llobregat, Cines Olot, Cines Verdi de Barcelona, Cinesa Sant Cugat, Circuit Urgellenc, Diputació de Barcelona, Espai Cultural La Lira de Tremp, Federació Coordinadora de les AMPA de Castelldefels, La Cate Espai Cultural de Figueres, La Massa Centre de Cultura de Vilassar de Dalt, Megacine de Badalona, Movi-cine, Ocine, Patronat Teatre de Premià de Mar, Pere Vila Audiovisuals, Plataforma per la Llengua Maresme, Teatre El Goula – Centre Cívic El Roure de Begues, Teatre-Cinema Armengol de Bellpuig, Teatre-Cinema Comtal de Ripoll, Yelmo Cines Baricentro de Barberà del Vallès, Yelmo Cines de Castelldefels i Yelmo Cines de Castelldefels.
Els exhibidors cinematogràfics que vulguin incorporar-se al CINC poden posar-se en contacte amb la Direcció General de Política Lingüística a través de cinc@gencat.cat
Tota la programació del CINC es pot consultar al portal Cinema en català. Per estar al dia de les novetats del cinema en català cal seguir el Facebook de Cinema en català o el compte de Twitter @cat_cine.
cof

Què en saps de …? L’YUCA

cof

Tubercle d’arbre perenne, també anomenat mandioca, entre altres noms; d’ús extens en la cuina llatinoamericana. De la seva varietat dolça s’obté la tapioca. Algunes de les seves característiques són:

• Molt baix nivell de greixos (recomanat el seu ús en dietes d’aprimament)
• Rica en vitamines A, B2, B3, B6, B9 (àcid fòlic), vitamines C i K.
• Rica en minerals (potassi, magnesi, calci, fòsfor, ferro, sodi i zinc)
• Rica en midó
• És antioxidant i antiinflamatòria
• Aliment saciant, de fàcil digestió
• A la cuina, sempre s’ha de pelar abans de cuinar, es consumeixen cuites, fregides o mòltes (fer farina) .La seva forma de cuinat és similar al de patates o moniatos. Es poden fer servir com a guarnició o plat principal

Autor: dlcocinaygastronomia.com