Autor Ensenyament
17 març 2017 a 18:00

106.800 alumnes participen a les Proves Cangur

1 Flares 1 Flares ×

Provinents de 1.776 centres educatius de tot Catalunya

examen

Imatge del web Wikimedia Commons

Un total de 106.800 alumnes varen participar ahir a les Proves Cangur de resolució de problemes matemàtics. Aquests, provinents de 1.776 centres educatius de tot Catalunya, es classifiquen en tres categories:
-       Cangur primària (5è i 6è de primària): hi participaran 27.500 alumnes provinents de 431 centres
-       Cangur 123 (1r, 2n i 3r d’ESO): hi participaran 58.800 alumnes provinents de 654 centres
-       Cangur dels grans (4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat): hi participaran 20.500 alumnes provinents de 691 centres
La prova Cangur és un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques -que forma part de l’Institut d’Estudis Catalans- amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes, plantejats com una diversió intel·ligent. També es vol contribuir així a la popularització de les matemàtiques entre els alumnes.
Les proves es realitzen al propi centre, mentre que el tercer grup la realitzaren a 27 seus universitàries i centres institucionals i a 80 centres de secundària que acolliren alumnat d’altres centres. La resta d’alumnes d’aquesta categoria les varen fer al propi institut.
La convocatòria consisteix en una prova d’entre 20 i 30 reptes matemàtics –en funció de l’edat-, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els enunciats els prepara l’associació Le Kangourou sans Frontières  en una reunió internacional, que enguany s’ha dut a terme a Suècia i que engloba més de 40 països. A partir d’aquí, els diferents països tradueixen els enunciats per al seu territori i es realitza la prova en un mateix dia per a tots els alumnes.
Els premis Cangur van néixer a Catalunya l’any 1996 per als territoris de parla catalana, seguint l’exemple de Kangorou, un joc de Matemàtiques creat el 1991 a França que s’inspirava en el model del concurs nacional d’Austràlia (d’aquí el seu nom). Aquest model francès s’ha propagat a través de l’Associació Cangur sense Fronteres (Kangourou Sans Frontières), creada el 1995, i actualment s’ha estès a 49 països i  reuneix més de 6 milions d’alumnes inscrits, segons dades de la mateixa organització.
Switch to mobile version
1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×