Autor Societat
13 març 2017 a 18:00

La inversió immobiliària l’any 2016 va assolir els 2.500 milions d’euros

1 Flares 1 Flares ×

Es un augment del 26% respecte l’any anterior

Pisos // Imatge Gencat

Pisos // Imatge Gencat

Catalunya va rebre una inversió estimada de 2.500 milions d’euros durant el darrer any, un 26% més que el 2015, el que suposa un rècord absolut.  Aquestes operacions es van concentrar fonamentalment en la compra d’edificis d’oficines i de centres comercials (més de 1.600 milions d’euros). No obstant, la inversió immobiliària en el sector industrial i logístic, amb 144 milions d’euros, va ser la que va experimentar un creixement més elevat, del 61%.
D’altra banda, entre les dades de 2016 destaca que el 81% de totes les operacions portades a terme va anar a càrrec de capital d’origen internacional. Els pronòstics per al 2017 també són positius i es preveu que l’acció dels inversors estrangers farà augmentar el pes de Catalunya en el global de l’Estat entre un 20% i un 25% en el decurs de l’any, contribuint a això la bona marxa de tots els segments (oficines, centres comercials, hotels, industrial-logístic i residencial).
Impuls a projectes estratègics i logístics
Amb aquest escenari, la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, i l’Ajuntament de Barcelona aposten per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics a Catalunya, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona, així com l’oferta logística més important entorn del Corredor Mediterrani.
Catalunya i Barcelona estaran presents un any més a Mipim (Mercat Internacional de Professionals Immobiliaria), la principal fira immobiliària del món, que se celebrarà del 14 al 17 de març a Cannes (França). Es tracta d’una de les principals trobades del sector a Europa, i enguany es preveu la participació de 2.600 expositors de 90 països, 5.300 inversors i 23.000 visitants. En aquest marc, es farà difusió entre els inversors internacionals de l’atractiu de Barcelona, la seva àrea metropolitana i la resta del territori català.
L’estand de Barcelona Catalonia oferirà als inversors una visió global dels principals projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya distribuïts en 5 àrees principals: 22@ Barcelona, Eix Llobregat, Eix Besós, Àrea Circuit de Barcelona-Catalunya i Eix Vallès.
El conseller Josep Rull i el regidor Daniel Mòdol, acompanyats pel ministre d’Economia de Luxemburg, Schneider Étienne, participaran el proper dimecres en la conferència Quins són els nous models de planejament urbà? dins del programa oficial de Mipim. El conseller Rull també oferirà una conferència sobre el sector logístic català i el Corredor del Mediterrani sota el títol: És la inversió a Catalunya la porta d’entrada estratègica cap a Europa?
Barcelona Catalonia (P-1.P-K50) comptarà, a més, amb la presència de diferents socis privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya i participarà, com cada any, en diversos fòrums i actes, a més  d’acollir una sèrie de xerrades i taules rodones.
Switch to mobile version
1 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×