bellesa cames cansades

Cames cansades: 7 tips infal·libles per combatre-les

0 Flares 0 Flares ×

bellesa cames cansades

L’estiu passa volant així que no permetis que res t’aturi. I si vols parar que sigui per relaxar-te en una gandula o per prendre unes canyes amb la millor companyia, però el motiu no poden ser les cames cansades. L’excés de líquid en les extremitats fa que les sentim pesades, i fins i tot que ens arribin a fer mal, i aquesta sensació augmenta amb les altes temperatures de l’estiu.

La primera pregunta que ens fem és: per què? Doncs bé existeixen diverses causes, com explica Maribel Corpa, cofundadora de la cadena Temple del Massatge: “pot estar ocasionat per una simple retenció o ser conseqüència d’un problema de salut més greu, com els relacionats amb la circulació, i fins i tot per estar predisposats a causa de la genètica”, revela. L’experta en bellesa i benestar adverteix que hem de consultar a un especialista si sentim les cames inflades, tant com si succeeix en una o en les dues, i de forma continua o intermitent.

Després de conèixer les possibles causes, el pas següent és saber com podem combatre-les. Hi ha remeis senzills com banys d’aigua salada, olis o menjar alguns aliments. Pren nota d’aquests set tips per combatre les cames cansades!

  1.  Submergeix-te a la mar! Els banys de sal (en aigua tèbia) són molt recomanables per a estimular la circulació. L’aigua marina aconsegueix expulsar l’excés de líquids, gràcies al seu procés osmòtic en les cèl·lules.
  2. Dóna’t banys de contrast. Activa la circulació en artèries i venes alternant l’aigua freda i l’aigua calenta, un contrast que enforteix les parets dels vasos sanguinis. Combina 3 minuts d’aigua calenta i de 30 – 60 segons d’aigua freda (només cal que hi hagi corrent, no cal que estigui a molt baixa temperatura).
  3. Aposta pels drenants naturals amb una bona alimentació. Les fruites com la pinya (natural) i les verdures de fulla verda (espinacs o rúcula) són molt recomanables per a eliminar les toxines i evitar la retenció de líquids. També ho són els sucs vegetals de llimona i cogombre, el te verd o les infusions de cua de cavall i de julivert.
  4. Massatge amb olis essencials. Els d’aranja, taronja o cua de cavall són molt beneficiosos en la lluita per l’eliminació de cel·lulitis i tenen un gran efecte depuratiu.
  5. Fes exercici físic. El ioga és molt útil per relaxar les articulacions i els músculs. A l’estiu, opta per la natació, un esport molt refrescant amb el qual actives tot el cos.
  6. Cames enlaire! Eleva els genolls uns 30 graus, amb les cames relaxades i sense bloquejar el maluc. Si fas petits girs amb el turmell, estaràs fomentant el bombament sanguini. A més, pots fer-ho al sofà o al llit!
  7. Els tractaments professionals, com el ritual Ayurveda, els massatges de drenatge limfàtic o la reflexologia podal, poden alleujar, fins i tot, els efectes greus a llarg termini.

Per Belleza Activa / AMIC