embassament de Sau

Els embassaments de Les conques internes estan al 61% de la seva capacitat

Garanteixen totes les demandes per aquest any

embassament de Sau

Els embassaments de les conques internes catalanes estan, a principis de setembre, al 61% de la seva capacitat, amb un total de 421 hectòmetres cúbics emmagatzemats, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest volum és lleugerament superior al registrat fa un any, quan els reservoris es situaven al 60% amb 417 hectòmetres cúbics.
Els volums actuals són conseqüència del descens lent però constant registrat durant els mesos d’estiu, un període caracteritzat per la falta de pluges, per l’augment de demandes (increment del consum d’aigua a nivell urbà i major dotació per a les necessitats de reg) i per les elevades temperatures. No obstant això, en les properes setmanes finalitzen les diverses campanyes de reg i la tardor és l’època que registra majors pluges que poden recuperar el nivell dels embassaments.

El sistema Ter-Llobregat es troba al 63% de la seva capacitat (389 hm3), un volum lleugerament superior al de fa un any (63% i 383 hm3). Els embassaments del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) estan al voltant del 70%, amb 149 hm3, uns volums lleugerament inferiors als registrats fa un any. Pel que fa als pantans del Ter (Sau i Susqueda), se situen a més del 60% (240 hm3), un volum lleugerament superior al de fa 365 dies. Darnius Boadella, a l’Alt Empordà, també està millor que fa un any, amb 42% de capacitat i 26 hm3 (al setembre de 2016 estava al 39% i 24 hm3). No obstant això, el sistema amb volums més baixos és el de Siurana-Riudecanyes, que està al 21% amb 3,6 hm3 (fa un any gairebé disposava del doble de reserves). Pel que fa a l’embassament de Foix, aquest està a prop del 80% (3 hm3), un volum lleugerament superior al registrat fa un any.

Increment de l’aigua dessalinitzada
Tot i que el volum de reserves actual és el normal després de passar els mesos d’estiu i que es garanteixen les demandes ordinàries per tot aquest any, l’Agència Catalana de l’Aigua està incrementant el règim de producció de la dessalinitzadora del Llobregat. Aquesta planta, que habitualment funciona al 10%, està duplicant aquesta xifra i en els propers dies és previst que passi a funcionar al 30%. D’aquesta manera, s’aporta nou recurs a la xarxa d’abastament i es perllonga l’aprofitament dels recursos naturals. Pel que fa a la dessalinitzadora de la Tordera, segueix funcionant per garantir la demanda de la zona (nord del Maresme i sud de la Selva).
4art concurs_tisner

Obertes les inscripcions per a la 4a edició del Concurs Tísner

De Creació de Jocs de Català

4art concurs_tisner

De l’1 de setembre al 10 de novembre del 2017, totes les aules de 5è i 6è de primària de les escoles de Catalunya i la Franja de Ponent poden inscriure’s en la nova edició d’aquest concurs organitzat per la Plataforma per la Llengua.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català té l’objectiu que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana.

Per participar-hi, les aules han de presentar una proposta de joc inèdita que desenvolupi l’aspecte creatiu de la llengua. Haurà de ser un joc pensat per a poder-hi jugar de manera col·lectiva, presentat en format maqueta i amb les instruccions d’ús corresponents.

Les escoles de Catalunya i la Franja de Ponent poden inscriure-s’hi a través del web de jocs i joguines de la Plataforma per la Llengua. Del 10 de novembre  i fins al 13 d’abril del 2018, les aules podran presentar les maquetes a les oficines de la Plataforma

Un jurat especialista valorarà les propostes de jocs i decidirà els guanyadors de la 4a edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, que es donaran a conèixer en un acte públic que tindrà lloc el diumenge 27 de maig de 2018.

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs.

sdr

Costelles de xai a la planxa

sdr

Les costelles són una carn saborosa que ressalten per si mateixes, acompanyades de guarnició de verdures o patates, ens dóna una combinació perfecta.

Ingredients 2 pax
• 300 gr. costelles de xai
• 4 ramells petits de bròquil
• 100 gr. llenties cuites
• Sal, oli d’oliva, pebre

Elaboració
Salpebrem la carn i posem a escalfar la planxa. Quan estigui ben calent, col·loquem les costelles. Deixem que es dauri bé per una cara (aprox. 5 minuts), després, fem el mateix amb l’altra. Reservem.
Coem al vapor el bròquil (en ramells petits resulta més ràpida la seva cocció), entre 10 i 15 minuts.
En aquesta ocasió fem servir llenties prèviament cuites, a les quals els donarem un saltat ràpid.
Emplatem muntant primer els ramells de bròquil, després una ratlla de llenties i acabant amb les costelles de xai. Afegim sal i unes gotes d’oli sobre el bròquil.
Autor: dlcocinaygastronomia.com

Premis emprenedor XXI La Caixa Enisa

Convocats els XI Premis EmprenedorXXI

Per reconèixer a les ‘start-ups’ més innovadores

Premis emprenedor XXI La Caixa Enisa

“la Caixa”, a través de la gestora de capital de risc Caixa Capital Risc, i el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’Enisa, convoquen els Premis EmprenedorXXI amb ‘objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses innovadores amb més potencial de creixement.

La iniciativa es dirigeix a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d’activitat. Els Premis EmprenedorXXI es caracteritzen per una alta participació d’empreses procedents de tot el territori, gràcies al suport que la iniciativa té per part de CaixaBank, amb la major xarxa comercial d’oficines del sector financer a Espanya, d’Enisa i d’entitats autònomes i locals especialitzades en la promoció econòmica i el suport als emprenedors. En l’edició de 2017, un total de 135 institucions territorials col·laboren amb l’organització.

Com a novetat, cal destacar que la convocatòria, que a Espanya arriba a la seva onzena edició, s’obre per primera vegada a Portugal, després que CaixaBank va prendre el control de BPI el mes de febrer.

Premis als millors de cada sector i de cada territori

En aquesta edició, s’atorgarà un total de cinc premis principals, distribuïts per sectors: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Els guanyadors en aquesta categoria aconsegueixen 25.000 euros i l’accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i una prestigiosa escola de negocis.

Així mateix, es lliuraran 19 premis a les empreses amb major impacte a la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes). Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Per un altre costat, l’Ambaixada d’Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d’una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yafo, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors d’Israel.

En total, la convocatòria de 2017 distribuirà prop de 490.000 euros en premis, el que converteix els Premis EmprendedorXXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Presentació de les candidatures fins al 3 de novembre

Els emprenedors que vulguin presentar les seves iniciatives tenen de termini des del 4 de setembre fins al 3 de novembre per enviar la seva candidatura de forma online a la pàgina web www.emprendedorXXI.es.

Durant els mesos de novembre i desembre, es valoraran les candidatures i es procedirà a la selecció dels finalistes. Després, durant el primer trimestre de 2018, se celebraran els actes d’entrega dels premis territorials. Per la seva part, la fase final dels Premis EmprenedorXXI se celebrarà el mes de març a Barcelona.

Premi de referència

Els Premis EmprenedorXXI són el premi de referència per a startups d’Espanya i una iniciativa decisiva per a l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país.

Des de la seva creació, l’any 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 289 empreses.

En concret, s’han atorgat 2,5 milions d’euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d’euros en accions de formació i networking internacional.

Al llarg dels seus deu anys d’història, un total de 5.210 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 257 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria han participat en els comitès i jurats.

Sobre Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc és la societat gestora d’empreses de capital de risc de “la Caixa”, que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores amb un elevat potencial de creixement i les acompanya en les diferents etapes del seu creixement.

La gestora és un inversor multiespecialista que manté el focus en sectors que considera emergents: Ciències de la Vida, Tecnologia i Digital i Tecnologies per a la Indústria. Caixa Capital Risc gestiona un volum de 195 milions d’euros, a través de 8 fons d’inversió, i té més de 170 empreses en cartera.

Al costat de l’activitat inversora, duu a terme una intensa activitat de suport als emprenedors a tota Espanya. A través de la iniciativa EmprenedorXXI, el grup “la Caixa” impulsa iniciatives que donen formació i visibilitat a les noves empreses amb alt potencial, a la vegada que faciliten la generació de contactes de valor afegit.

Sobre Enisa

Enisa és una empresa pública depenent del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través de la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitja Empresa, que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors a Espanya.

Enisa ofereix finançament mitjançant préstecs participatius. Fins avui, ha recolzat a 5.000 empreses amb més de 830 milions d’euros.

instagram 2017.09.07

El finis terrae català (@carmefradera)

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa