Obituari 01.10.2017

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
María Fernández Sánchez 89 any 01/10/2017 10:00 Temple Cementiri
Consolación Marcilla García 79 any 01/10/2017 09:00 Temple Cementiri
Alberto Egea Gómez 89 any 01/10/2017 12:00 Temple Cementiri
Ángela Sánchez Jiménez 96 any 01/10/2017 11:00 Temple Cementiri
Dolores Pérez García 72 any 01/10/2017 11:30 Temple Cementiri
Mundo Referendum 1-O

El Govern es querellarà contra el fiscal de l’Estat i el de Catalunya

Per prevaricació i usurpació de funcions

Mundo Referendum 1-O

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha anunciat que el Govern es querellarà contra el fiscal general de l’Estat i el fiscal superior de Catalunya per prevaricació i usurpació de funcions i contra l’exercici dels drets civils per la seva actuació contra el Referèndum. El titular de Justícia també ha revelat que el Govern ha presentat un recurs perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “reconsideri l’ordre de tancament dels col·legis electorals”. En cas contrari, Mundó ha advertit que aquest òrgan judicial serà “el responsable dels perjudicis que pugui provocar”.
El conseller Mundó ho ha explicat en roda de premsa a l’International Press and Broadcasting Center que presta servei als periodistes que cobreixen la celebració del Referèndum des de Barcelona. Durant la compareixença, Mundó també ha assegurat que l’”Estat espanyol ha suspès la separació de poders”.  El conseller ha afegit que “els que presumeixen de defensar l’estat de dret han estat els primers d’incomplir les seves pròpies lleis i de vulnerar els drets fonamentals”. En aquest sentit, Mundó ha presentat, en forma de decàleg, les violacions de la legalitat que s’han produït en l’ofensiva contra el Referèndum.
Decàleg de les violacions de la legalitat contra el Referèndum
 
1.       Persecució penal d’un fet que no és delicte (amenaça de presó)
Convocar, organitzar i celebrar un referèndum no és cap delicte. Les Corts Espanyoles ho van despenalitzar expressament amb l’aprovació de la Llei orgànica 2/2005. La pròpia exposició de motius de la Llei deixa clar que seria desproporcionat sancionar penalment aquesta conducta fos delicte. Malgrat això, l’Estat ha detingut alts càrrecs del Govern de la Generalitat davant dels seus fills, n’ha dilatat la privació de llibertat innecessàriament i els ha sotmès a un tracte denigrant, obligant-los a declarar emmanillats, com si fossin delinqüents perillosos.
2.       Desplegament de la Guàrdia Civil i la Policia espanyola a Catalunya
El govern espanyol amenaça la reivindicació pacífica del dret a vot amb l’arribada de 10.000 agents vinguts de tot el territori espanyol. El desplegament dels agents de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil és una provocació i atempta contra els principis de proporcionalitat, oportunitat i congruència que estableix la Llei orgànica 2/1986 de cossos i forces de seguretat.
3.       Designació d’un coronel de la Guàrdia Civil per dirigir els Mossos d’Esquadra
El comandament suprem dels Mossos d’Esquadra pertany a la Generalitat, tal com estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que és una Llei orgànica aprovada per les Corts espanyoles. Un fiscal no pot decidir com s’ha d’organitzar la Policia ni la seguretat.
4.       Intervenció de la Generalitat sense l’aval del Senat
L’executiu espanyol ha suspès l’autonomia de Catalunya al marge dels procediments legals establerts per l’article 155 de la Constitució espanyola. La intervenció de les finances i la designació d’un guàrdia civil per dirigir els Mossos d’Esquadra hauria de comptar amb l’aprovació de les Corts Espanyoles.
5.       Denúncia per sedició de la Fiscalia admesa a tràmit per l’Audiència Nacional
Totes les manifestacions a favor del referèndum i contra la detenció de càrrecs públics han estat multitudinàries, pacífiques i ordenades. Tal com estableix l’article 544 del Codi penal, les manifestacions pacífiques i ordenades no són objecte del delicte de sedició, que comporta penes d’entre 4 i 15 anys. La denúncia està plena de falsedats. A més, segons la Llei orgànica del Poder Judicial, l’Audiència Nacional no és competent per jutjar aquest tipus de delicte.
6.       Escorcolls sense ordre judicial i obertura de correu postal
Les forces de seguretat espanyoles han perpetrat escorcolls a domicilis particulars, empreses privades i administracions públiques. En alguns casos, sense ordre judicial i sense la presència d’advocat. La Guàrdia Civil obre cartes privades adreçades a milers de ciutadans, administracions i empreses i intercepta l’enviament de revistes a favor de la democràcia. Es tracta d’una vulneració del dret a la intimitat i al secret de les comunicacions, tal com estableix l’article 18 de la Constitució espanyola.
7.       Citació de més de 700 alcaldes, escorcolls i precintes ordenats per la Fiscalia
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obert un procediment per la convocatòria del Referèndum, però la Fiscalia continua prenent declaració als alcaldes. En canvi, l’article 773.2 de la Llei espanyola d’enjudiciament criminal estableix clarament que el fiscal s’ha d’inhibir quan el cas arriba a les mans d’un jutge. La Fiscalia persisteix tot i que el Govern ja l’ha advertit que és il·legal.
8.       Tancament de webs, amenaces als mitjans i decomís de propaganda electoral
Les forces de seguretat espanyoles han escorcollat mitjans de comunicació i impremtes, han identificat periodistes que informen sobre les actuacions policials, han amenaçat amb conseqüències penals per l’emissió d’informació sobre la convocatòria electoral i han tancat centenars de pàgines web amb crides a la participació democràtica, a més del decomís de propaganda i material electoral. Aquestes accions contravenen l’article 20 de la Constitució espanyola, que protegeix el dret a la llibertat d’expressió.
9.       Prohibició i suspensió d’actes
La justícia ha prohibit la celebració d’actes polítics a Madrid i Vitòria i ha amenaçat les institucions disposades a cedir locals per tota la geografia espanyola. La suspensió d’aquests actes atempta contra el dret de reunió i manifestació, protegit per l’article 21 de la Constitució i regulat per la Llei orgànica 9/1983; i contra el dret a la participació política, recollit per l’article 23 de la carta magna espanyola.
10.   Ocultació dels motius de les detencions i de la ubicació dels detinguts
La Guàrdia Civil s’ha negat a informar sobre els motius essencials de les detencions de membres del Govern i d’altres ciutadans. Les forces de seguretat espanyoles també han ocultat als advocats la ubicació dels detinguts. La dilatació injustificable del secret de sumari pot emparar intervencions telefòniques massives. Això suposa una violació del dret de defensa que estableix l’article 118 de la Llei d’enjudiciament criminal.
comin CIMTI

Acte de presentació del CIMTI.cat

 Presidit pel Conseller de salut, Antoni Comin

comin CIMTI

El conseller de salut va presidir  l’acte de presentació del Centre per la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI.cat) que neix amb l’objectiu de millorar el posicionament de Catalunya en termes d’innovació en salut. Durant l’acte Comín ha destacat que projectes com el CIMTI “enriqueixen l’ecosistema de la innovació que es fa en salut a Catalunya i contribueixen al seu posicionament arreu del món”.
 
 El conseller de Salut va explicar que el concepte d’innnovació va unit al d’internacionalització i en aquest sentit va afegir que “cal posar la innovació al nivell de la nostra recerca”. D’altra banda Antoni Comín també ha assenyalat que “la innovació en salut ha de ser un motor de transformació del model econòmic i social d’aquest país”.
 
El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI.cat) persegueix la generació de noves solucions d’alt impacte social en l’àmbit dels dispositius mèdico-tecnològics a partir d’iniciatives disruptives d’abast internacional. En aquest sentit aglutina el coneixement de clínics i tecnòlegs per ajudar als organismes d’investigació del Sistema de Salut Català a impulsar el desenvolupament, comercialització i adopció de noves tecnologies i dispositius mèdics per al tractament dels principals problemes sanitaris.
Cada any, un comitè d’experts internacional, extern i independent, seleccionarà entre 10 i 20 projectes que es desenvoluparan en el centre. Aquests projectes rebran suport tècnic especialitzat per portar-lo a maximitzar l’impacte al sistema sanitari
Un altre del reptes que es planteja és el de facilitar la internacionalització del producte. Les solucions que es dissenyin a Catalunya poden i s’han d’oferir al món. Així doncs aquesta aposta pionera permetrà també posicionar Catalunya al món com a exponents  en innovació.
El CIMTI ha estat impulsat per LEITAT amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). El centre gaudeix d’una aliança estratègica amb el CIMIT de Boston (Consorci d’innovació mèdic-tecnològica), un cas d’èxit que ha aconseguit fer arribar les iniciatives innovadores als pacients mitjançant la col·laboració entre experts.
bellesa afeitar

Errors en afaitar-te que no has de cometre: així és l’afaitat 10!

bellesa afeitar

El rasurat és un dels rituals més agressius per a la pell… sobretot si comets alguns errors a l’afaitar-te… T’expliquem el que molts homes fan malament a l’afaitar-se i com ho haurien de fer per aconseguir un afaitat de 10.

Afeitat a tot gas: NO! Millor afaitar quan tinguis una mica de temps
Les presses no són bones conselleres, sobretot si parlem d’afaitat. Per això si ets dels que aprofita fins a l’últim minut al llit i només et queden deu minuts per a la dutxa, l’afaitat i el cabell, et recomanem que t’afaitis abans d’anar a dormir. Li dedicaràs tot el temps que aquest ritual precisa i la teva pell t’ho agrairà.

Afeitat en sec: NO! Millor sobre el rostre humit amb aigua calenta
No és la primera vegada que ho diem, però potser és interessant recordar-ho: per evitar que la pell pateixi, el millor és afaitar-se després de la dutxa, ja que l’aigua calenta fa que el pèl es debiliti i que els porus s’obrin. Si ets dels que t’agrada dutxar-te a la nit i afaitar-te al matí, el millor és que humitegis la cara i la fulla amb aigua calenta abans d’afaitar.

Aprofitar les fulles fins al final: NO! Fulles sempre en perfecte estat
Només si les eines que fem servir estan en perfecte estat, el resultat serà òptim. I en el cas de l’afaitat no és una excepció. Si les fulles tallen bé, l’afaitat serà suau i perfecte. No aprofitis la fulla fins a les últimes… Al mínim inici que no talla, canvia-les, en cas contrari hauràs de repetir passades, una per una, enrogint la cara i amb el risc de patir talls.

Afaitar a contrapèl: NO! Millor en direcció del pèl
La forma menys agressiva per afaitar és seguint la direcció del creixement del pèl. Si ho fas del revés apuraràs més, però també és molt possible que omplis el teu rostre de porus vermells. Per això molts homes diuen que només s’afaiten dues vegades en setmana perquè tenen la pell molt sensible. El que passa és que s’afaiten a contrapèl per a un resultat més apurat, però també més agressiu.

El consell dels professionals és realitzar una primera passada amb la fulla en la direcció de creixement de la barba, i si queden pelets, tornis a ensabonar i a passar la fulla en sentit del creixement. Si tot i així no surten, no passis una i altra vegada. Comprova en quina direcció creix el pèl de la zona rebel -cosa que notaràs fàcilment al passar-te els dits- i passa’t la maquineta en aquest sentit.

Afaitar utilitzant un cop de mà: NO! Les dues mans són necessàries
Sabem que és important estar assabentats del que passa al món (o al teu Facebook) des de primera hora del matí i que coneixes el teu rostre amb els ulls tancats, però no per això has d’utilitzar un cop de mà per fer una ullada el teu mòbil i l’altra per subjectar la maquineta, afeitant-te a cegues. És importantíssim que mentre amb una mà subjectis la maquineta, amb l’altra vagis estirant la pell per facilitar el rasurat. Al tersar la pell, la maquineta llisca millor i col·loques els porus a favor d’ella i necessitaràs menys passades per a un afaitat perfecte.

Utilitzar aftershave, sigui quin sigui el tipus de pell: NO! Utilitza productes que reequilibrin la teva pell
Per a molts homes, l’ús d’afteshave és imprescindible. No són capaços de finalitzar l’afaitat si un cop de dits la cara, amb aquest producte alcohòlic, que en fa anys s’utilitzava per desinfectar les petites ferides produïdes a afaitar-se. Avui en dia ja no cal: sabem aprofitar l’aigua calenta per estovar el pèl i obrir el porus, utilitzem fulles que tallen millor, no ens afaitem a contrapèl i utilitzem les dues mans per conduir perfectament la maquineta…

Si ets dels que t’agrada palmejar-te la cara, com feia el teu pare o avi, amb un aftersave, tria fórmules sense alcohol, però si no tens aquest toc nostàlgic / sentimental, el més aconsellable és la utilització de bàlsams o locions que reequilibrin el teu pell i la calmin.

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

urna referendum 1-O

5.343.358 catalans estan cridats a votar l’1 d’octubre

En els 2.315 col·legis electorals que obriran a Catalunya

urna referendum 1-O

El Govern ha presentat avui en roda de premsa el dispositiu de la jornada del Referèndum de l’1 d’octubre. Aquest diumenge, 5.343.358 persones estan cridades a votar en els 2.315 col.legis electorals que obriran a tot Catalunya de 9.00 a 20.00 hores, distribuïts de la manera següent: a Barcelona ciutat 207; a la vegueria de Barcelona 824; a les comarques centrals 287; a Tarragona 218; a Lleida 203; a Terres de l’Ebre 99; a Girona 384; i al Pirineu-Aran 93.
A més, hi haurà un total de 7.235 coordinadors locals, comarcals i de vegueria i 6.249 meses. El Síndic de Greuges, acompanyat d’Ombudsmen internacionals, estarà tota la jornada de diumenge observant el procés electoral i el respecte als drets fonamentals de tots els ciutadans,
Durant la roda de premsa, el vicepresident Oriol Junqueras ha assegurat que l’èxit de la democràcia i de l’exercici del dret a vot a Catalunya “és una palanca de canvi a Espanya i una oportunitat per a la democràcia arreu del món”. Junqueras ha remarcat que posar el futur d’una societat en mans dels seus ciutadans no és fer res dolent”. “Al contrari”, ha afirmat.
Durant la seva intervenció, el vicepresident s’ha mostrat convençut que “els ciutadans de Catalunya votaran i ho faran amb la mateixa actitud cívica i responsable que sempre han demostrat”. I ha aprofitat per insistir en la necessitat de “no caure en les provocacions d’aquells que volen impedir el vot” i per agrair, un cop més, el recolzament dels ciutadans de Catalunya que “durant els darrers vuit anys s’han manifestat de forma massiva i pacífica pels carrers dels pobles i ciutats de Catalunya”. El vicepresident ha contraposat aquesta actitud a la del Govern espanyol, que fa tot el possible per impedir que votin, fins i tot aquells que estarien d’acord amb els seus propis objectius polítics”.
Junqueras ha reiterat la vocació de “diàleg i negociació” del Govern i la voluntat de tenir les millors relacions possibles amb Espanya i amb tots els països del seu entorn. “Tots som conscients de les responsabilitats creuades i de les reputacions compartides dels interessos comuns amb Espanya i el conjunt d’Europa”,ha afegit.
El vicepresident ha recordat que el Govern de Catalunya és eficaç, des del punt de vista econòmic, compromès amb les polítiques socials i responsable perquè assumeix les seves obligacions democràtiques. “El Govern és responsable amb el seu programa electoral i amb el mandat dels ciutadans i amb el compromís que siguin els catalans els que puguin decidir el seu futur”, ha assegurat.
En aquest sentit, el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha enviat un missatge de tranquil·litat a tots els ciutadans: “Que diumenge tothom estigui tranquil, perquè qui vulgui votar podrà votar”, ha afirmat.
El conseller també ha volgut mostrar l’agraïment del Govern a tots els ciutadans de Catalunya per l’actitud dels darrers dies: “S’ha demostrat que el valor més important del país, que és la convivència, ha superat totes les proves d’estrès”.  “Han estat atacats drets fonamentals com la llibertat expressió, la llibertat de reunió o la inviolabilitat postal, i tot i així, l’actitud ha estat cívica i pacifica”, ha remarcat Turull.
El portaveu del Govern ha expressat “el rebuig per l’actuació desproporcionada del Govern del Partit Popular” i ha destacat que la resposta del Govern ha estat “a cada problema, una solució”, i per part dels ciutadans “a cada acte de repressió, una resposta democràtica”.
Finalment, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Participació, Raül Romeva, ha subratllat que “tot el què estem fent no va sobre independència sinó sobre democràcia”. Ha remarcat que el Govern ha posat sempre el diàleg sobre la taula i ha exigit al Govern espanyol “diàleg i no repressió”.
Romeva ha denunciat que “a Europa, al segle XXI, s’han posat en risc drets i llibertats fonamentals com les d’expressió o reunió i s’amenaça servidors públics i alcaldes” i ha alertat que “negar als catalans la possibilitat de pronunciar-se qüestiona la qualitat democràtica de l’Estat espanyol i, alhora, amenaça el conjunt d’Europa”.
 
“Catalunya és avui escenari d’un pols democràtic en què sortiran guanyant les llibertats i els drets civils, individuals i col·lectius, o bé un autoritarisme extemporani”, ha afegit Romeva, qui s’ha mostrat convençut que “tots els demòcrates coincidirem que el futur d’Europa ha de definir-se sobre la base de la llibertat i no de la imposició”.
instagram 2017.09.29

Festa Major Minerva 2017 (Calella);(@pitaart)

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

GATS cinema catala 2017.09.29

“Gats. Un viatge de tornada a casa”

S’estrena avui en català

GATS cinema catala 2017.09.29
El film japonès d’animació Gats. Un viatge de tornada a casa, dels creadors de Pokémon i Yokai Watch, arriba aquest divendres a les pantalles de cinema. La pel·lícula s’estrena en versió doblada i també en versió original japonesa subtitulada en català. Tant el doblatge com la subtitulació del film tenen el suport de la Direcció General de Política Lingüística.
El film, dirigit per Mikinori Sakakibara i Kunihiko Yuyama, segueix la vida de Rudolf, un gat negre que es perd i que arriba a Tokio dalt d’un camió. A la ciutat, coneix un gat autoritari que és el cap d’una comunitat de gats rodamons. Rudolf comença una nova vida amb tota aquesta colla de felins mentre intenta retrobar el camí de tornada a casa seva.
Es podrà veure a:
Cinemes Amposta (Amposta)
Cinemes Girona (Barcelona)
Cines Verdi (Barcelona)
Cinesa Heron City (Barcelona)
Cinema Rambla de l’Art (Cambrils)
Cines FULL (Cornellà de Llobregat)
CAT Cines Figueres ACEC (Figueres)
Screenbox Funatic (Lleida) VOSC
Cines Bages Centre (Manresa)
Cines Olot (Olot)
Cines Imperial (Sabadell)
Cinema Ribes (Sant Pere de Ribes)
Ocine Tarragona – Les Gavarres (Tarragona)
Cinesa Parc Vallès (Terrassa)
Ocine Vila-seca – Port Halley (Vila-seca)
Vot // Imatge del web de Wikimedia

Autoritat Catalana de Protecció de Dades

Comunicat de premsa

Vot // Imatge del web de Wikimedia
Vot // Imatge del web de Wikimedia

Davant la nota de premsa de l’Agencia Española de Protección de Datos  en la que s’adverteix que podria imposar sancions de fins a 300.000€ a les persones que participen en les meses electorals per al referèndum de l’1 d’octubre, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades  vol fer públic el següent:

1- Les persones que formen part de les meses electorals no són responsables del tractament de les dades personals, ja que tal condició l’ostenta l’administració electoral corresponent. Per tant, les eventuals responsabilitats derivades del tractament de dades personals dut a terme per les persones que integren les meses no recauria mai en aquestes persones, sinó en l’administració electoral, si és el cas.

 2- L’administració electoral competent en el referèndum de l’1 d’octubre forma part de la Generalitat de Catalunya. El control dels tractaments de dades personals duts a terme per qualsevol òrgan i/o institució vinculada a la Generalitat de Catalunya, correspon a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades , de conformitat amb l’art. 156 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i l’art. 3 de la Llei 32/2010, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

3- En conseqüència, d’una  banda, en base a la legislació de protecció de dades, en cap cas es podria imposar multes a les persones que formen part de les meses electorals, i d’altra  banda, la institució competent per exigir les eventuals responsabilitats  a la Generalitat de Catalunya derivades d’aquests tractaments de dades personals, no seria l’Agència Española de Protección de Datos sinó L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades

Clara Ponsati ensenyament

Clara Ponsatí asumeix la responsabilitat dels centres educatius fins a les 7.00 hores del dilluns

 

Per alliberar els directors

Clara Ponsati ensenyament

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha signat una resolució mitjançant la qual assumeix la responsabilitat dels centres educatius fins a les 7.00 hores del dilluns 2 d’octubre de 2017. Concretament, Ponsatí ha avocat la competència que tenen atribuïdes les persones responsables dels equipaments educatius a la seva persona com a titular del departament d’Ensenyament.
Tal com s’exposa en la resolució, aquesta actuació respon a la situació excepcional que viu la societat catalana, que afecta el conjunt de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i, per tant, al departament d’Ensenyament. Així mateix, la consellera amb això vol garantir la necessària eficàcia, eficiència i coordinació en l’actuació administrativa.
Aquesta resolució s’emmarca en l’article 9 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques catalanes, els òrgans administratius superiors poden avocar el coneixement d’un assumpte la resolució del qual correspongui, ordinàriament o per delegació, als seus òrgans administratius dependents, si circumstàncies d’índole tècnica, econòmica, social, jurídica o territorial ho fan convenient.