Autor Societat
25 novembre 2017 a 10:00

8.827 atencions a dones per situacions de violència masclista

0 Flares 0 Flares ×

Segons dades de l’Institut Català de les Dones

manifest violencia masclista

Els 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels ens locals que compten amb el suport de l’Institut Català de les Dones (ICD) van fer l’any passat 88.922 atencions a 26.235 dones, de les quals el 8.827 travessaven situacions de violència masclista (33,6%). Aquests serveis faciliten a les dones assessorament psicològic i jurídic i donen una resposta coordinada a les seves necessitats d’informació i assessorament. També fan detecció, prevenció i sensibilització sobre la violència masclista i formen part de la Xarxa d’atenció i recuperació integral per a les dones en situacions de violència masclista.
Aquesta és una de les dades que l’Institut Català de les Dones ha donat a conèixer avui a través d’un nou Dossier Estadístic que reflecteix a nivell quantitatiu diversos aspectes de l’abordatge de la violència masclista a Catalunya a partir de les diverses fonts de que es disposen. El Dossier, publicat amb motiu de la commemoració avui del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, també recull l’evolució del nombre d’assassinats, denúncies, ordres de protecció, delictes contra la indemnitat sexual, mutilacions genitals femenines i matrimonis forçats.
Visibilitzar “Dones Supervivents”
En el marc d’aquesta commemoració, l’ICD va organitzar ahir un acte en memòria de les dones assassinades per violència masclista. La presidenta de l’ICD, Núria Balada, ha llegit el Manifest unitari sota un llaç lila instal·lat a la façana de la institució confeccionat per dones dels Centres Penitenciaris Wad-Ras i Brians i ha inaugurat l’Exposició “Dones Supervivents”, en la realització de la qual hi han participat 12 dones de l’entitat Hèlia Dones. Es tracta d’una mostra intimista, de fotografies i poesies, on dones que han travessat situacions de violència masclista hi reflecteixen el seu sentir i la seva experiència. “Dones supervivents” formarà part del catàleg d’exposicions pedagògiques itineratns de l’ICD.
El Manifest unitari per commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, al qual s’hi han adherit prop de 300 entitats i ens locals, se centra enguany en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El seu contingut, redactat per la periodista Mònica Planas, està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions, les entitats municipalistes i l’Ajuntament de Barcelona, i es llegeix públicament en els actes institucionals que s’organitzen al voltant d’aquesta commemoració.
Nous materials de sensibilització contra les violències sexuals
 
Per donar a conèixer i visibilitzar les violències masclistes que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació vers les dones, l’ICD ha endegat Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé, una acció de sensibilització participativa a través de les xarxes socials. En el marc d’aquesta iniciativa l’ICD inicia la divulgació d’una sèrie de nous material de sensibilització adreçats a diferents grups de població per explicar què son les violències sexuals, la causa principal i com actuar per a la seva eradicació. Aquests materials es realitzen amb la col·laboració de l’entitat Creación Positiva.
Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×