Obituari 12.07.2018

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data cerimònia Hora cerimònia Lloc cerimònia
Juan Pizarro Milena 72 any 12/07/2018 09:00 Temple Cementiri
Nuria Bonafè Martínez 91 any 12/07/2018 15:00 Temple Cementiri
Antonia Moreno Soriano 65 any 12/07/2018 10:00 Temple Cementiri
José García Pinto 93 any 12/07/2018 16:00 Temple Cementiri
Carmen Sánchez Rubio 96 any 12/07/2018 11:00 Temple Cementiri
Carmen Falguera Surroca 95 any 12/07/2018 17:00 Temple Cementiri
Gebut// Foto: UdL

L’objectiu de les excavacions al Gebut és delimitar el baluard

Els arqueòlegs de la UdL treballaran en la part nord-oest de la fortificació

Gebut// Foto: UdL
Gebut// Foto: UdL
El Grup d’Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida (UdL) inicià el passat dilluns, 9 de juliol, la segona campanya d’excavacions arqueològiques al poblat ibèric del Gebut, al terme municipal de Soses. Un equip de 20 persones hi treballarà durant 12 dies per intentar delimitar completament el baluard amb una torre semicircular que hi ha en la part més elevada del tossal i les muralles que l’envolten.

Els arqueòlegs de la UdL, encapçalats pel professor Joan López, creuen que el poblat s’estén en una superfície de més de 4.000 metres quadrats a uns 500 metres de l’actual nucli urbà, prop de la carretera que uneix Soses amb Aitona. Després dels primers treballs a l’estiu de 2017, calculen que l’assentament es va iniciar en època preibèrica, abans del segle VII abans de Crist, durant la primera Edat del Ferro.

Els treballs que desenvoluparan fins el 20 de juliol se centraran en l’excavació de la fortificació en la part nord-oest del poblat i en les habitacions annexes a l’espai de producció que va aparèixer durant la primera campanya. Volen definir la cronologia precisa de les estructures, així com determinar la funció i les característiques de l’aparent complex industrial del segle III abans de Crist, molt possiblement dedicat a la producció de vi.

López destaca “la singularitat d’aquest oppidum dins del món ilergeta i del món ibèric al nord de l’Ebre”. Les campanyes del GIP, tant a Gebut com a la fortalesa dels Vilars d’Arbeca, formen part de les activitats complementàries de formació de l’alumnat de la menció d’Arqueologia del grau d’Història de la UdL.

Per saber-ne més: https://bit.ly/2KJeFzM

21 Assemblea AMIC//Foto: AMIC

La consellera Elsa Artadi tanca la 21a assemblea de l’AMIC

A l’auditori Imagina de Barcelona

21 Assemblea AMIC//Foto: AMIC
21 Assemblea AMIC//Foto: AMIC

L’auditori Imagina de Barcelona va ser l’espai encarregat d’acollir el passat divendres 6 de juliol la 21a Assemblea General Ordinària de l’AMIC. Més d’un centenar d’editors van assistir durant el matí a la trobada anual que realitza l’associació per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre els reptes de futur.

A l’assemblea es va presentar el balanç de l’associació que en nombre d’associats arriba als 305 mitjans i en facturació, s’ha doblat en quatre anys arribant al milió i mig d‘euros el darrer any.

Dos fets de l’últim any que han destacat de l’assemblea han estat: per una banda, la importància que estan tenint els serveis compartits d’empreses d’auditoria, agències de notícies, banc d’imatges, assegurança de responsabilitat civil per a mitjans de comunicació… com són OJD, ACN, iStock, Hiscox, en el que hi participen un centenar llarg d’empreses i suposen en conjunt un estalvi superior als cent quaranta mil euros; i per una altra, la presència de l’AMIC en els òrgans directius de patronals o al patronat de la fundació PUNT.CAT, així com el suport que es dona a activitats com la Catosfera, el punt de trobada anual dels sectors més actius de la Internet catalana, o a la 4a edició del Premi Ramon Barnils de periodisme i investigació.

Per al proper any el gran desafiament que s’ha marcat des de l’associació és la innovació, per això des de l’AMIC s’ha posat en marxa diferents projectes com la 2a edició del Premi de Recerca en Nous Models de Negoci i, molt especialment, el Laboratori d’Innovació amb la participació d’experts de primer nivell que periòdicament oferiran propostes reals per a la millora dels mitjans de proximitat, un sector que necessita diversificar els canals d’informació i les fonts d’ingressos, i assessoraran respecte els projectes que desenvolupa actualment l’associació en l’Àrea d’Innovació.

Durant el dinar posterior a l’Assemblea hi va assistir la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, qui va reconèixer la funció imprescindible dels mitjans d’informació de proximitat, “per vertebrar el territori, mantenir la cohesió social, fomentar el pluralisme i la llengua catalana”. I la funció de l’AMIC com a patronal del sector a la qual va voler felicitar per la feina feta durant el llarg d’aquests 20 anys i va destacar el fet que cada 12 dies hi hagués una nova alta a l’associació.

Prèviament, el president de l’AMIC, Ramon Grau, va dirigir unes paraules d’agraïment als assistents i va explicar que els mitjans de l’AMIC “som mitjans compromesos i arrelats al territori, que des de sempre ho portem al nostre ADN, hem contribuït a la normalització del País en tots els sentits i sense oblidar l’essència del periodisme. Mitjans que sempre, especialment en moments excepcionals com els que vivim, han estat al costat del país, de la gent i de les institucions.”

Al dinar també hi van assistir, entre d’altres, el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons, el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans, el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, i el diputat delegat de Presidència de la Diputació de Barcelona, Jordi Martí i Galbis.

bacalla a la manresana// Foto: Fini Gonzalez

Bacallà a la manresana

bacalla a la manresana// Foto: Fini Gonzalez
bacalla a la manresana// Foto: Fini Gonzalez
Ingredients:
  • 600g – Bacallà remullat
  • 1 kg – Patates esbocinades
  • Allioli de codony
  • Sal
  • Aigua
Preparació:

Bulliu les patates i a mitja cocció afegiu-hi el bacallà.
Tapeu la cassola i deixeu que acabi de coure tot junt.
Escorreu el bacallà i les patates, i serviu-ho acompanyat amb l’allioli (vegeu Allioli de codony).

Variacions:
Es pot fer amb allioli de poma en comptes d’allioli de codony.

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Corpus Culinari Català
Seu Agencia Catalana Turisme//Foto:ACT

#formacióturismecat 2018

Nou pla de formació integral per al sector turístic català

Seu Agencia Catalana Turisme//Foto:ACT
Seu Agencia Catalana Turisme//Foto:ACT
La Conselleria d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Turisme (DGT) i l’Agència Catalana de Turisme (ACT), ha endegat #formacióturismecat, un nou pla de formació integral adreçat a empreses i entitats del sector turístic català.
Aquest pla de formació té com a objectiu contribuir a l’increment de la competitivitat de les empreses i entitats turístiques, creant un nou escenari orientat a la cooperació, a la co-creació i a l’aplicació de les possibilitats d’innovació en tots els àmbits i processos.
En total són 24 cursos, que sumen un total de 350 hores lectives, i que s’impartiran arreu del territori català (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, La Seu d’Urgell, Tortosa, etc.). Tot i que les places són limitades i varien en funció del curs, l’oferta total té una capacitat per a 1.000 persones.
Aquest nou pla de formació, en el qual l’àmbit de la transformació digital té un paper clau, està pensat tant per petites i mitjanes empreses com per als grans actors del sector turístic.
Així, s’ha configurat una oferta formativa completa i homogènia al voltant de tres vectors: innovació, transformació digital i màrqueting digital.
Els cursos s’articulen a través de 3 itineraris formatius:
  • Itinerari 1: Innovació en producte i servei turístic per donar resposta als reptes actuals en la creació de productes innovadors.
  • Itinerari 2: Transformació digital per facilitar la immersió de les iniciatives turístiques en l’actual dinàmica de transformació digital.
  • Itinerari 3: Màrqueting Digital i comercialització per a una òptima utilització de les noves tecnologies com a instrument de màrqueting.
En l’itinerari d’Innovació en producte i servei turístic es poden trobar cursos com “Design thinking aplicat a la creació de noves experiències en turisme”, “la gamificació com a estratègia d’innovació en turisme”, o “com crear experiències familiars accessibles per a tothom”, entre d’altres.
En el segon itinerari, Transformació digital, s’ofereixen els cursos de “Tecnologies digitals que milloren l’experiència del client” o “Analítica i big data: oportunitats de negoci i millora de serveis i eines existents”.
I en l’últim itinerari, Màrqueting digital i comercialització, hi ha tallers de continguts web i xarxes socials, de creació de pàgines web, de posicionament SEM, o de reputació en línia, entre d’altres.
Les empreses i entitats que s’inscriguin en aquests cursos tindran l’oportunitat de conèixer les noves tendències i noves oportunitats de negoci del sector, així com obtenir la inspiració necessària per impulsar projectes innovadors i fer treball en xarxa (networking), construint relacions amb persones del sector que poden ajudar a incrementar el volum de negoci i generar notorietat de les entitats i empreses.
Tota la informació sobre els cursos, així com les inscripcions es poden realitzar a través del web: http://act.meet2b.org/web/cursos/index
Concurs de Focs Artificials de Tarragona//instagram 2018.07.11

Concurs de Focs Artificials de Tarragona

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació