Calendari Solidari SEM 2019

Els guanys de la venda es donaran a l’ONG Save the Children

Calendari solidari SEM// Portada
Calendari solidari SEM// Portada
El gerent del SEM, Dr. Antoni Encinas, el Tècnic en Emergències Sanitàries del SEM impulsor del projecte, el Sr. David Collado, i el director de l’ONG Save the Children a Catalunya, Sr. Antonio Pérez,  han presentat el Calendari Solidari SEM 2019.
El Calendari Solidari d’Emergències Mèdiques 2019 recull 12 fotografies de retrobaments emotius entre pacients i professionals del SEM que rememoren els casos en què l’actuació dels professionals va ser crucial per salvar la vida dels pacients.
Durant la presentació la Belén, mare d’una pacient menor ha explicat, en primera persona, l’experiència viscuda amb els equips del SEM que les van atendre. “Ens van transmetre esperança i l’acompanyament que ens van donar va ser clau per la tranquil·litat necessària en aquells moments tan durs”, comentava emocionada.
En l’elaboració del calendari 2019 hi han participat 12 pacients i 31 professionals del SEM, així com altres companys que s’hi han sumat per participar activament en la venda i distribució dels exemplars. Tanmateix, cal destacar l’aportació de la fotògrafa Mireia Gallo Santiago, artífex de les instantànies.
A la finalització de l’acte, s’ha reproduït el vídeo del making of d’aquest projecte solidari, inclòs al web del calendari solidari SEM 2019, on s’ha vist la gran tasca realitzada per tots plegats en les sessions fotogràfiques, amb anècdotes i situacions curioses.
Els guanys que es recaptin de la venda seran per dos projectes de l’ONG Save the Children:
La protecció de refugiats del conflicte sirià: proporcionant menjar, refugi i atenció mèdica per tal de cobrir les seves necessitats més bàsiques, així com garantir l’educació i espais de protecció per a que poc a poc oblidin les escenes de guerra que han vist a casa seva.
 – El suport a les famílies en risc d’exclusió social amb infants de 3 a 6 anys de la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu d’assegurar el correcte desenvolupament i benestar dels infants.
On es pot adquirir el Calendari Solidari SEM 2019?
· A les botigues de la cooperativa Abacus.

El CETMO firma un conveni de col·laboració amb la Unió Internacional de Ferrocarrils

Servirà per avançar en la cooperació amb la Mediterrània Occidental

Acord CETMO Unio Internacional Ferrocarril// Foto: CETMO
Acord CETMO Unio Internacional Ferrocarril// Foto: CETMO
El director general del CETMO, Òscar Oliver, i el director general de la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC), Jean-Pierre Loubinoux, han signat un conveni de col·laboració per intercanviar dades sobre els sistemes regionals de transport i bones pràctiques en diferents camps com la seguretat viària, la logística o el transport públic.
Un dels elements clau de l’acord és que cal incidir és la millora de les connexions entre diferents modes de transport. El text incorpora la necessitat d’identificar noves formes de finançament per a les infraestructures i de promoure els projectes ferroviaris prioritaris per a la xarxa de tren del Magrib, tot tenint en compte que cal avançar cap a un desenvolupament sostenible del transport.
 
L’assemblea general de la UIC
 
La primera setmana de desembre és la més important de l’any per a la UIC, ja que l’organisme celebra l’assemblea general a la qual ha convidat el CETMO, que hi ha realitzat una intervenció. El CETMO ha explicat l’activitat que realitza en el Grup de Ministres de Transport per a la Mediterrània Occidental (GTMO 5+5), posant èmfasi en la Conferència Ministerial que es durà a terme el dia 12 de desembre a Mauritània. També ha exposat les seves activitats en el marc de la cooperació euromediterrània, com la Iniciativa Logismed, i ha mostrat l’estat del Corredor Multimodal Transmagrebí i les inversions necessàries per la seva realització. Tot i que el CETMO ha posat el focus en aspectes ferroviaris, ha destacat en tot moment que s’han de tenir en compte tots els modes de transport, ja que les xarxes de transport necessiten ser multimodals com a element principal.
La UIC és una organització internacional sense ànim de lucre, fundada el 1922, amb la missió principal de promoure el transport en ferrocarril a nivell global per fer front als reptes actuals de la mobilitat i del desenvolupament sostenible, mitjançant la millora de la cooperació internacional entre els seus membres, la construcció d’un sistema ferroviari consistent i la consecució de projectes de dimensió global.
La UIC reuneix 200 membres de tots els continents, incloent empreses ferroviàries integrades, gestors d’infraestructures, operadors de transport ferroviari o combinat, proveïdors de serveis ferroviaris i empreses de serveis d’arrendament de tracció, amb molts d’ells en països en vies de desenvolupament.

Presumeix de dents boniques i sanes: soluciona els principals problemes bucals

Dents boniques// Foto: Bellezaactiva amic_acpg
Dents boniques// Foto: Bellezaactiva amic_acpg
Un somriure bonic pot ser un clar reflex d’uns hàbits de vida saludables, igual que una boca i unes dents descurades poden indicar tot el contrari. L’alimentació i la higiene d’una persona és essencial per tenir unes dents boniques i sanes, però també és important acudir al dentista amb regularitat per realitzar els controls pertinents. Et comentem alguns dels problemes bucals més freqüents així com les possibles solucions per tenir una boca bonica i sana.Problemes bucals més comunsDents grogues
El tabac o el consum excessiu de begudes com el vi, el cafè o el te solen provocar un mal color en les dents. Existeixen alguns productes i pastes dentals blanquejants o antitaques que poden millorar aquest problema, però cal tenir molta cura amb què no siguin productes agressius que puguin danyar l’esmalt. En Salud Natural pots trobar informació molt completa sobre remeis naturals per a *dents grogues. És molt bona pàgina web perquè tot el que publiquen està basat en estudis científics.

Càries
El 90% de les persones sofreix o ha sofert càries alguna vegada en la seva vida, per això és la malaltia més comuna al món entre humans. Es poden evitar mantenint una higiene dental adequada i constant, raspallant la boca tres vegades al dia i usant els productes apropiats. En la seva fase inicial, les càries es poden solucionar fàcilment a través dels empastaments, per això és molt important acudir al dentista i mantenir un control regular, per evitar que s’agreugin i haver d’aplicar tècniques més severes.

Herpes
Encara que és més comú que afecti els llavis, també és freqüent veure casos d’herpes a l’interior de la boca i en les genives. També conegudes com a nafres bucals o febres, els herpes són unes butllofes molt doloroses que solen aparèixer en èpoques d’estrès, febre o defenses baixes.

Halitosis
El que comunament es coneix com el mal alè és provocat per una suma de circumstàncies. D’una banda, una higiene dental pobra o insuficient, una mala alimentació i una falta d’hidratació, però també cal tenir en compte que per la boca passen i habiten una quantitat innombrable de bacteris. Per millorar aquest problema, no solament cal cuidar més la higiene sinó que també caldria evitar la ingesta d’aliments amb olors forts i incrementar la d’aquells que ajudin a produir més quantitat de saliva com la taronja, la llimona o l’aranja.

Gingivitis
És una malaltia que causa inflamació i sagnat en les genives per una acumulació de bacteris. A pesar que la higiene també està darrere d’aquesta patologia, la gingivitis també es pot donar en persones que es raspallen les dents tres vegades al dia. Ja sigui per la forma de les dents o per l’espai entre les peces dentals, l’habitual és que això ocorri perquè es queden restes de placa a les zones interdentals, per això, la millor forma d’evitar-ho és usant fil dental entre totes les dents diàriament.

Periodontitis
Aquesta malaltia és molt semblant a la gingivitis. Es manifesta de la mateixa forma, enrogiment, inflamació i sagnat de les genives, i també es deu a una falta d’higiene per l’acumulació de carrall. La diferència és que la periodontitis és molt més greu i severa, ja que suposa la possible pèrdua de l’os al voltant de la dent, i en els casos més greus, fins i tot la pèrdua de les peces dentals. La solució també és la higiene, l’ús del fil dental i les neteges periòdiques professionals.

Consells per conservar la teva salut bucal

Els millors aliments per a la salut bucal són aquells que contenen calci (verdura verda, nous…), fòsfor (ous, fruita seca…), vitamina D (olis, peix blau…), vitamina A (mantegues, formatges…), vitamina C (verdures, hortalisses…), vitamines del grup B (carns, llegums…).

Per tenir una boca sana, i en conseqüència, bonica, és essencial adquirir uns hàbits diaris d’higiene i ser molt constant amb ells. Es recomana raspallar les dents una mitjana de tres vegades al dia, però l’ideal és fer-ho després de cada menjar, esperant sempre un temps prudencial en el cas que s’hagi consumit menjar àcid, ja que pot estovar la geniva i danyar-la.

D’altra banda, l’ús de la seda o fil dental hauria de ser tan important com el del raspall de dents, ja que aconsegueix complementar al raspall arribant als espais on s’acumulen les restes de menjar i el raspall no pot arribar.

Beure molta aigua també és essencial, no solament per millorar els problemes amb el mal alè i la producció de saliva, sinó també per netejar la boca de restes de menjar. Es recomana beure al principi i al final dels menjars evitant fer-ho durant el transcurs d’aquestes.

Finalment, encara que ja ho hem comentat diverses vegades al llarg d’aquest article, la prevenció és la clau. Per evitar que problemes lleus es converteixin en lesions greus, fes-te revisions periòdiques.

Per Belleza Activa / AMIC

 

La UPC i PIMEC s’alien per potenciar la innovació, la competitivitat i el creixement empresarial

A través de la transferència de coneixement i tecnologia

Conveni UPC PIMEC// Foto:Pimec
Conveni UPC PIMEC// Foto:Pimec

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i PIMEC han signat un conveni amb l’objectiu d’establir un marc de col·laboració que permeti fomentar la transferència de coneixement i tecnologia de l’àmbit universitari als sectors productius, potenciant així la innovació, la competitivitat i el creixement empresarial. L’acord ha estat ratificat pel rector de la UPC, Francesc Torres, i pel president de la patronal, Josep González.

En aquest context, ambdues entitats coordinaran activitats de formació, investigació científica i  desenvolupament tecnològic. Concretament, les accions se centraran en els següents àmbits:

  • Docència: Cooperació en programes de formació per al personal investigador i tècnic de l’empresa o aliè, i també mitjançant activitats de “mentoring” bidireccional amb estudiants en règim de convenis de cooperació educativa amb les empreses de PIMEC.
  • Recerca i transferència: Execució de projectes de recerca, mitjançant la promoció de la innovació entre les pimes, organització d’activitats comunes relacionades amb la promoció de la recerca, la transferència i el desenvolupament tecnològic i facilitar la innovació i el desenvolupament tecnològic de les empreses afiliades a PIMEC.
  • Energia: Iniciar línies de col·laboració específica, a l’entorn estratègic de la UPC vinculat al projecte de Claus per a un nou Paradigma Energètic, de forma que es puguin posar en comú les estratègies mútues per a fomentar la transició vers un nou model energètic.
  • Acceleració d’empreses: Facilitar les vies de col·laboració de forma que a través de PIMEC i les empreses que hi formen part es pugui impulsar l’acceleració d’spin-off i start-up’s basades en el coneixement i la tecnologia.

La UPC des de la seva posició de lideratge a l’entorn de la indústria 4.0 i de la transició energètica, vol contribuir a facilitar a les pimes catalanes aquesta transició que cada cop més exigent per treballar en un mercat global i cada cop més competitiu. En aquest sentit, la Universitat està treballant en la posada en marxa d’un Observatori de Prospectiva Tecnològica, de caràcter sectorial, a partir del qual elaborarà informes i ajudarà a orientar la recerca que desenvolupen els diferents centres i grups de recerca anticipant-se a la demanda del mercat, alhora que permetrà facilitar a les empreses catalanes el seu posicionament més competitiu.

Durant la signatura de l’acord, el president de PIMEC, ha destacat que es tracta d’un “acord pioner pel que fa la transferència de coneixement cap a les pimes”. En aquest sentit, la voluntat de l’entitat és “explorar els vincles de connexió i cooperació entre els àmbits universitari i empresarial per tal de treballar amb nous instruments que permetin a les universitats esdevenir un agent actiu en el desenvolupament i competitivitat de les pimes, així com garantir una major capacitat d’adaptació a les necessitats empresarials”.

Per la seva banda, el rector de la UPC ha deixat palès que “des de la Universitat entenem la nostra tasca de transferència del coneixement de la forma més directa possible: aprofitant la capil·laritat territorial dels nostres nou campus i confegint aliances estratègiques amb organitzacions clau com PIMEC. Amb ells, volem iniciar un camí que ens permeti ajudar a la formació continuada dels nostres empresaris, fomentar la innovació, ajudar en la recerca de l’eficiència energètica i impulsar la creació de noves empreses. Estem segurs que la nostra experiència en aquestes temàtiques i la bona entesa amb el teixit empresarial que aporta PIMEC, serà un tàndem amb molt futur”. 

L’acte també ha comptat amb la participació del vicerector de Coneixement i Innovació de la UPC, Jordi Berenguer, els presidents dels Consells Socials de la UPC, la UB i la URV, així com els representants de PIMEC als Consells Socials de les universitats catalanes, entre altres representants de la universitat i la patronal.

Passeig de Colom (@jcbarcinos)


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació