Premis la Grossa de Cap d'Any 2018// Foto: Loterias Catalunya

La Grossa reparteix més de 22 milions d’euros en premis

Els premis es podran cobrar fins al proper 31 de març

Premis la Grossa de Cap d'Any 2018// Foto: Loterias Catalunya
Premis la Grossa de Cap d’Any 2018// Foto: Loterias Catalunya

La Grossa de Cap d’Any 2018 ha repartit més de 22 milions d’euros en premis, la xifra més alta assolida mai. Aquest és el resultat de la sisena edició del sorteig que ha tingut lloc aquest matí en un programa especial als estudis de TV3.

8 Premis
Número premiat
Llocs de venda
Import
Primer
58499
-Carrefour Vallès Autopista C-58 Km 17,8
-Caprabo (delegació 221) Crta. De la Marina, 18 (El Prat de Llobregat)
-Barcelona 092 c/ d’en Giralt el Pellicer, 16 (BCN)
200.000 euros per bitllet de 10 €
Segon
15199
-La Gleva c/St Josep, 20 (Les Masies de Voltregà)
-Supermercat Grilló c/St Pere Almato, 12 (St Feliu Sasserra)
65.000 euros per bitllet de 10 €
Tercer
11825
-Bon Preu 91 c/ de St Josep, 44 (Centelles)
-Av Cantàbric, 31 (Badia del Vallès)
-Estanc 216  Tabacs T. Farran c/Pi i Maragall, 90 (BCN)
30.000 euros per bitllet de 10 €
Quart
59743
-Llibreria Amat c/ Sant Cristòfol 5 (Piera)
-Esclat 6 Valls c/ dels Artesans, 79 (Valls)
-Esclat 58 c/Victòria dels Àngels, 2 (Salou)
10.000 euros per bitllet de 10 €
54790
-Estanc Ernest Paretilla Camí Real, 346 (Mataró)
-Llibreria Cors c/Major, 3 (Tona)
10.000 euros per bitllet de 10 €
Cinquè
64654
-Estanc 4 c/Llibertat 145 (Banyoles)
-Bon Preu 44 Tamarit c/ de Tamarit 130 (BCN)
-Estació de servei Vilanova (34298) BP- 5001  Km 19.900(Vilanova del Vallès)
-Expenedoria 223 c/Provença,92 (BCN)
-Ecocoveritas c/Torrent de l’Olla 59-61 (BCN)
5.000 euros per bitllet de 10 €
54825
-Estanc La Cort c/ La Cort, 10 (Valls)
-Internet
5.000 euros per bitllet de 10 €
46319
- Quiosc Pl. Molina s/n (BCN)
-Internet
5.000 euros per bitllet de 10 €
Més facilitat per cobrar els premis
Aquest any, les persones que hagin obtingut un premi inferior als 1.000 euros podran demanar a qualsevol dels punts de venda autoritzats una transferència directa al compte bancari, que s’haurà de fer efectiva en un termini màxim de 48 hores. Tots aquests establiments de Loteria de Catalunya, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, també podran pagar premis en metàl·lic fins a 120 euros. Els premis a partir de 50 euros també es podran cobrar a qualsevol oficina de Caixabank.
Si el bitllet guanyador s’ha comprat per internet, el premi es rebrà automàticament al moneder del compte o, en el cas que l’import sigui superior a 600 euros, al compte bancari que es va facilitar en el moment del registre al web de Loteria de Catalunya.
Els premis de qualsevol import es podran cobrar fins al 31 de març del 2019, a la seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via 639, de Barcelona.
Per cobrar els premis s’haurà de presentar el bitllet original de la Grossa de Cap d’Any. Igualment, tota la informació sobre el cobrament estarà disponible a loteriadecatalunya.cat.
 
La nova Grossa de Sant Jordi
Loteria de Catalunya comença demà, 1 de gener, la comercialització de la Grossa de Sant Jordi 2019 i ho fa amb novetats: el format serà el de sorteig extraordinari i hi haurà un bitllet que obtindrà un premi de 2 milions d’euros quan les xifres i la sèrie coincideixin. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, hi haurà un segon reintegrament. En aquest sorteig, el preu del bitllet serà de 5 euros.
Els bitllets es poden comprar per internet, a través de www.loteriadecatalunya.cat; als més de 2.200 punts de venda habituals, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, que disposen d’un terminal que imprimeix al moment el bitllet amb el número escollit; i a qualsevol de les botigues de la xarxa complementària formada per les principals cadenes de supermercats de Catalunya com Bonpreu, Carrefour o Caprabo, entre d’altres.
La Grossa de Sant Jordi 2019 surt al carrer amb una tirada de 14 milions d’euros, 12 milions en paper i 2 milions en suport virtual (a través del terminal i per la compra online). En total, es posaran a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número.
La Grossa de Sant Jordi 2019 compta amb 2 bitllets amb colors diferents, i amb roses com a element distintiu de la il·lustració.
 
Aplicació de Loteria de Catalunya: gratuïta i amb versions en català i castellà
La descàrrega de l’aplicació de Loteria de Catalunya és totalment gratuïta i està disponible per a dispositius Apple i Android. Segons l’idioma establert en el mòbil, apareixeran les versions en català o en castellà.
Loteria de Catalunya destina tots els seus beneficis a programes socials a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Per llei, els beneficis van a programes per a la infància i l’adolescència, la gent gran i les persones amb discapacitat.
Jordi Puignero Conseller Politiques Digitals// Foto: Conselleria Politiques Digitals

La sentència del TC anul·la part de la llei catalana de ciberseguretat

Consideracions de la Conselleria

Jordi Puignero Conseller Politiques Digitals// Foto: Conselleria Politiques Digitals
Jordi Puignero Conseller Politiques Digitals// Foto: Conselleria Politiques Digitals
Davant la decisió del ple del Tribunal Constitucional d’estimat en part el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP contra la llei impulsada pel Govern i aprovada pel Parlament, el juliol del 2017, que regula l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública fa les consideracions següents:
1)    Aquesta sentència és “una demostració que l’Estat lamina la capacitat de Catalunya d’autogovernar-se, aquesta vegada en un àmbit tan important i tan sensible com la ciberseguretat”.  
2)    El govern de Catalunya mostra la seva disconformitat amb la sentència perquè protegir el país de ciberatacs en tots els seus àmbits és i ha de ser competència de la Generalitat.
3)    Es tracta d’una llei de gran solidesa política, jurídica i parlamentària aprovada, primer pel Govern i posteriorment per una amplíssima majoria del Parlament (Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí que es Pot) amb només el vot en contra de Ciutadans.
4)      En concret, el TC es carrega la possibilitat que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya pugui protegir empreses i el teixit productiu del país. Circumscriu la seva actuació en l’àmbit de l’administració de la Generalitat, el seu sector públic, les administracions locals i la ciutadania.
5)    El conseller Jordi Puigneró lamenta “que es vulgui retallar l’autogovern de Catalunya per la porta del darrere, utilitzant la via judicial i els tribunals espanyols”.  Pel conseller de Polítiques Digitals, “denunciem la política sistemàtica del PP d’impugnar moltes de les lleis que aprova el Govern de Catalunya i la connivència del PSOE amb aquesta estratègia”.
 
6)    Puigneró ha lamentat la manca de voluntat de la ministra Batet mostrada després de la reunió mantinguda entre ambdós governs. El conseller va demanar a la ministra la retirada del recurs sobre la llei: No han mogut ni un dit per retirar aquest recurs. Entenem que ja els anava bé escapçar el Govern de Catalunya”.
Freginat// Foto: Viquipèdia

Freginat

Freginat// Foto: Viquipèdia
Freginat// Foto: Viquipèdia
Ingredients:
  • 1/2 kg – Sang de corder
  • 1/2 kg – Fetge de corder
  • 2 – Cebes tallades a la juliana
  • 3 grans – All tallat a làmines
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Preparació:

Fregiu la sang i el fetge i reserveu-ho.
En el mateix oli sofregiu la ceba i els alls.
Afegiu-hi una mica d’aigua, la sang i el fetge, i saleu-ho.
Deixeu-ho coure tot junt, tapat a foc lent, fins que sigui tou.

Variacions:

Podeu enfarinar el fetge abans de fregir-lo.
Es pot afegir un rajolí de vinagre i una cullerada de mel al moment de posar-hi l’aigua.
S’hi pot afegir pulmó, peus i ventre de xai, però cal tenir en compte que aquests productes triguen més temps a coure’s.
També es fa freginat amb la sang i el fetge de porc.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
autònoms PIMEC//logo

“Tot el que cal saber sobre els falsos autònoms”

Autònoms PIMEC organitza una jornada per aclarir els dubtes

autònoms PIMEC//logo
autònoms PIMEC//logo
El president d’Autònoms PIMECMiquel Camps,  s’ha mostrat d’acord en aflorar i regularitzar els falsos autònoms però ha alertat que “és necessari un període de transició sense sancions on es pugui regularitzar la situació per part d’empreses i treballadors autònoms”. Després que el Govern espanyol hagi anunciat noves mesures per lluitar contra aquesta figura, ha destacat que “falta encara molta informació i pedagogia entre el teixit de pimes i autònoms”.D’altra banda, el president d’Autònoms PIMEC ha instat l’Executiu espanyol al fet que no s’utilitzi aquesta mesura només amb afany recaptatori i ha explicat que hi ha sectors i casos en els quals es poden castigar a pimes o a autònoms que no són falsos autònoms reals i que no poden passar a formar part d’una plantilla com assalariats.

Finalment, Miquel Camps ha anunciat, també, que Autònoms PIMEC ha organitzat una jornada el pròxim 23 de gener a Barcelona, anomenada ‘Tot el que cal saber sobre els falsos autònoms’, per aclarir els dubtes entorn aquesta figura.

Olot temps de Nadal// instagram 2018.12.31

Olot, temps de Nadal (@annacostamarce)


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació

Obituari 31.12.2018

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data cerimònia Hora cerimònia Lloc cerimònia
Manuel Fernández García 50 any 31/12/2018 10:00 Temple Cementiri
Pilar Lecina Gavín 96 any 31/12/2018 11:30 Temple Cementiri
Consuelo Hernando Prieto 95 any 31/12/2018 11:00 Temple Cementiri
Ascensión Escobar Jiménez 76 any 31/12/2018 15:00 Temple Cementiri
Alfonso Ortega Herrerías 71 any 31/12/2018 10:30 Temple Cementiri
Manuel Santander Rodríguez 92 any 31/12/2018 15:30 Temple Cementiri
Matilde Oriola Anula 88 any 31/12/2018 09:00 Temple Cementiri
Teresa Bellot Lain 94 any 31/12/2018 16:00 Temple Cementiri
innovació fp // foto: circuit catalunya

Entra al Circuit de la innovació amb l’FP

Persegueix la millora de la qualitat de la formació professional

innovació fp // foto: circuit catalunya
innovació fp // foto: circuit catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya i la Fundació BCN Formació Professional han donat per finalitzada la primera edició del projecte ‘Entra al Circuit de la innovació amb l’FP’, que persegueix l’objectiu de fomentar la millora de la qualitat de la formació professional. Ho ha fet amb una jornada dedicada a la presentació dels projectes vencedors que ha estat presidida pel director del Circuit, Joan Fontserè. L’acte ha comptat amb la presència d’unes 70 persones, entre alumnes i personal docent dels centres d’FP.

Aquest procés d’innovació oberta es va iniciar fa un any, quan el Circuit va plantejar tres reptes concrets als participants: potenciar la gastronomia a partir del restaurant del Circuit, fomentar i millorar la sostenibilitat de les instal·lacions esportives i millorar l’experiència del públic visitant. Amb nou projectes inicials, els tres guanyadors han estat Circuit Gastronomy (Marc Lazarte i David Lucena), Netbox (Yasmin El Oman, David Peña, Alejandro de Antonio i Ramadane Saci) i Barcelona Circuit Gaming (Marc Benavent, Carlos Sarmiento i Jaume Jané). Aquests alumnes han pogut gaudir i aprendre amb una beca que els ha permès desenvolupar les seves idees al mateix traçat barceloní, treballant al costat de professionals del Circuit.

Joan Fontserè, el director del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha volgut destacar que “el Circuit és molt més que curses; és tecnologia aplicada, és restauració, és compromís amb el medi ambient i és molt més. Entenem el Circuit com una plataforma que genera oportunitats i que, a través d’aquest projecte, s’han convertit en oportunitats aprofitables per molts joves, als quals agraïm la seva implicació”.

Després de l’èxit i el gran acolliment del programa, el Circuit ha volgut vincular-se amb una iniciativa més gran per al curs 2018-2019, que es va presentar recentment. MetropolisFPLab és una fusió de tres projectes formatius, entre ells el del Circuit. Molts els assistents ahir presents eren altres alumnes d’FP que participaran en els nous reptes.

Autcat// logo

l’increment de les cotitzacions no és la reforma que els autònoms necessiten

Així ho considera Autcat

Autcat// logo
Autcat// logo

L’Organització d’Autònoms de Catalunya, Autcat, adscrita a la patronal catalana Cecot, considera que tot allò que impliqui una millora de la protecció dels autònoms és bo i positiu, però estima que, com en altres ocasions, aquesta millora acaba sent una mesura per justificar l’increment de 5 euros en les bases de cotització que s’ha aprovat en l’últim Consell de Ministres de l’any.

Tot i això, per a l’Autcat és una mesura parcial i no és la reforma en profunditat que els autònoms necessiten; ja que, com s’ha reclamat en diferents ocasions, la solució passa per equiparar els dos règims. En aquest sentit, el president de l’Autcat, Enric Rius, considera que “cal acabar amb aquest marc dual i impulsar una integració del règim dels autònoms al règim general que permeti establir un mecanisme on es pagui en funció dels ingressos, coherent amb el sistema de la Seguretat Social i on l’autònom tingui els mateixos drets que un treballador per compte aliena”. Afegeix que “no hi ha cap raó de fons, ni tècnica, que justifiqui que el règim d’autònoms hagi d’estar separat del règim general”.

En el passat, antics règims especials com els treballadors de la llar i el règim especial agrari han passat a formar part del règim general segons la condició de treballadors per compte aliena o pròpia dels seus integrants; fins i tot els treballadors de la llar mantenen algunes particularitats en l’àmbit de la seva cotització i aquest fet no ha impedit la seva integració al règim general.

D’altra banda, mantenir el sistema diferenciat no dona resposta a les noves formes de treball que demanda la situació econòmica actual i contribueix indirectament a la proliferació de la figura dels “falsos autònoms” per l’abaratiment dels costos socials, fruït d’un empitjorament voluntari de l’assegurament de l’autònom. Amb aquesta integració s’eliminaria d’origen aquest problema (que no es pot resoldre sols a base de imposar sancions), al trobar-se tots integrats en el mateix règim.

Dra Marta Torrens Dra Judith Tirado// Foto: imim

9 de cada 10 dones addictes a drogues injectades pateixen també una altra patologia psiquiàtrica

Dra Marta Torrens Dra Judith Tirado// Foto: imim
Dra Marta Torrens Dra Judith Tirado// Foto: imim

El 87% de les dones consumidores de drogues per via injectada a Europa pateixen, com a mínim, una altra patologia psiquiàtrica associada. És l’anomenada comorbiditat o patologia dual, és a dir, tenir, a banda de l’addicció a drogues, una segona malaltia d’origen psiquiàtric. D’aquestes, el trastorn més habitual és la depressió (la pateixen el 76% de les dones que han participat en l’estudi), l’ansietat (el 54%) i l’estrès posttraumàtic (el 52%). A més, 7 de cada 10 també pateixen violència de parella, fet que incrementa les possibilitats de presentar un trastorn d’estrès posttraumàtic. L’estudi, Psychiatric comorbidity and intimate partner violence among women who inject drugs in Europe: a cross-sectional study, finançat per la Comissió Europea i coordinat per la Dra. Marta Torrens, cap del Grup de recerca en addiccions de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i Directora del procés d’Addiccions de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar (INAD), ha comptat amb la participació de centres de recerca d’Àustria, Itàlia, Anglaterra, Escòcia i Polònia. El publica la revistaArchives of Women’s Mental Health.

Els investigadors han analitzat dades de 226 dones consumidores de drogues, amb una mitjana d’edat de 33,4 anys i més de 12 anys d’addicció. Més del 70% havien consumit opioides (heroïna, metadona o morfina) de forma habitual en els 6 mesos anteriors a l’estudi, i la resta, drogues estimulants com la cocaïna, l’efedrona, l’èxtasi o la mefedrona. No es van detectar diferències significatives en els resultats en funció de la droga consumida. Sí que hi havia diferència entre aquelles dones que rebien tractament per deixar l’addicció, que presentaven més comorbiditats, que les que es dirigien a centres de reducció de dany, on poden consumir de forma segura. Cal destacar que en els casos de patologia psiquiàtrica associada, hi ha un risc més gran de patir malalties infeccioses, ja que es comparteix de forma més habitual el material d’injecció. Les dades es van analitzar gràcies a una aplicació desenvolupada pel mateix grup d’investigadors de l’IMIM, ECDD (entrevista cribratge de diagnòstic dual).

Factor femení de la patologia dual

Les dades de l’estudi revelen que les dones addictes a drogues tenen tres vegades més trastorns psiquiàtrics en comparació amb les dones de la població general. En relació amb els homes, presenten més trastorns de personalitat límit i consumeixen menys tipus de drogues, mentre els homes pateixen més trastorns de personalitat antisocial i consumeixen més drogues diferents.

Tot plegat porta a la coordinadora del treball, la Dra. Torrens a apuntar que “els centres de tractament han de tenir molt present que les dones que s’hi dirigeixen tenen un risc més gran de patir més patologia mental sobreafegida, més comorbiditat psiquiàtrica. La patologia dual és molt freqüent a les dones que acudeixen a tractament, i això incrementa el risc d’infeccions. També cal detectar la violència de gènere, perquè és molt freqüent en aquestes dones i és un fenomen que es retroalimenta“.

Estudi premiat

El treball ha estat premiat com una de les millors investigacions realitzades en el camp de les drogues il·legals per l’European Monitoring Centre fof Drugs an Drug Addiction. Ha estat seleccionat entre 40 estudis, en el camp de la recerca epidemiològica basada en dades poblacionals. El guardó es lliurarà a la conferència de l’agència de drogues de la Unió Europea a la conferència que se celebrarà entre els dies 23 i 25 d’octubre de l’any que ve a la capital portuguesa, Lisboa.

Article de referència

Tirado-Muñoz J, Gilchrist G, Fischer G, Taylor A, Moskalewicz J, Giammarchi C, Köchl B, Munro A, D?browska K, Shaw A, Di Furia L, Leeb I, Hopf C, Torrens M. Psychiatric comorbidity and intimate partner violence among women who inject drugs in Europe: a cross-sectional study. Arch Womens Ment Health. 2018 Jun;21(3):259-269. doi: 10.1007/s00737-017-0800-3. Epub 2017 Dec 11