Autor La recepta
21 febrer 2019 a 12:00

Calder de peix

0 Flares 0 Flares ×
calder de peix// Foto: dlcocinaygastronomia.com

calder de peix// Foto: dlcocinaygastronomia.com

Una variant del típic calder de peix d’arròs, adaptada al dia a dia:

Ingredients 6 pax:
• Rap per fumet (3 l.)
• 2/3 nyores
• 1/2 cap d’alls
• Safrà
• Anelles de calamar
• filet de perca
• musclos
• cloïsses xineses
• 150 grams de tomàquet triturat
• 1 ceba
• 1 pebrot vermell, 1 verd
• pebre blanc
• 3/4 Patates
• ½ got vi blanc
• julivert
• Llorer
• Pebre vermell
• Oli d’oliva
• Sal

Elaboració:

Preparem un fumet o brou de peix amb el rap en 3 l. d’aigua, amb una mica de sal i una fulla de llorer. Desescumem i colem per evitar que les espines i pells es quedin en el brou. A continuació pelem i tallem a grills les patates (així deixen anar més midó), les afegim al fumet perque vagin coent fins que els quedin 5-6 minuts per estar en el seu punt. Després les colem i reservem.
En un calder de fosa o olla de fons gruixut i capacitat per a tres o quatre litres, sofregim els alls, nyores i julivert; s’aparten i es posen al morter (picada); en el mateix oli es sofregeixen la ceba, els pebrots picats, el tomàquet, es passa tot pel passapuré i se li afegeixen les patates i les anelles de calamar; s’ofeguen i se’ls tira la picada; se li afegeix el got de vi blanc, es deixa que d’un bull i s’afegeix el fumet. A continuació s’agrega la resta de peix, deixem coure durant el temps necessari fins que la patata estigui al punt i hagin obert les cloïsses i musclos; la perca és de ràpida cocció, de manera que l’afegirem en últim lloc. Afegir el safrà, el pebre blanc i corregir de sal si fos necessari.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×