Espardenyes amb tomàquet// Foto: Diari Gran del Sobiranisme

Espardenyes amb tomàquet

Espardenyes amb tomaquet// Foto: Diari Gran del Sobiranisme
Espardenyes amb tomaquet// Foto: Diari Gran del Sobiranisme
Ingredients:
 • 800 g – Espardenyes netes
 • 400 g – Tomàquet rallat
 • 2 grans – All picat
 • Julivert picat
 • Sal
 • Oli
Preparació:

Feu un sofregit amb els alls i els tomàquets.
A mitja cocció afegiu-hi les espardenyes i saleu-ho.
Deixeu-ho acabar de coure i afegiu-hi el julivert.

Variacions:
Es poden saltar les espardenyes i afegir-hi el sofregit.

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Corpus Culinari Català
Promocio Turisme Cultural Australia// Foto: ACT

Promoció del turisme cultural de Catalunya a Austràlia

Mitjançant 3 workshops a Sidney, Melbourne i Brisbane

Promocio Turisme Cultural Australia// Foto: ACT
Promocio Turisme Cultural Australia// Foto: ACT
En el marc de l’Any del Turisme Cultural, la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), organitza 3 workshops i l’acció SomCultura Tour a Austràlia per donar a conèixer el llegat cultural de Catalunya.
El director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, ha participat a l’acció comercial que ha tingut lloc a Sidney on s’ha propiciat que 8 empreses catalanes s’hagin reunit amb els principals operadors turístics d’aquest mercat. L’esdeveniment, que té com a objectiu promocionar l’oferta de turisme cultural de Catalunya, també es va produir a Melbourne i acabarà dijous a Brisbane, comptant amb la participació d’un total de 173 operadors turístics.
L’any 2017 gairebé 167.000 australians van visitar Catalunya (un 0,4% més que al 2016), generant una despesa de 619,5 milions d’euros (+7%). En aquest sentit, David Font ha declarat que “tenim l’oportunitat de créixer en visitants provinents d’Austràlia, gràcies a l’augment del nombre de connexions cap a Catalunya, ja sigui via Dubai, Doha, Singapur o Londres.” El director de l’ACT ha afegit que “l’aposta en aquest mercat encaixa amb l’estratègia d’un turisme més desconcentrat en el temps, ja que viatgen sobretot durant els mesos de desembre i gener; i més divers en producte, degut a la seva demanda de gastronomia, enoturisme i activitats.” També sobre aquest mercat, Font ha destacat que “si ara un 13% dels australians que venen a Europa visiten Catalunya, ens marquem el repte d’arribar fins al 20% en els propers 5 anys.”
SomCultura Tour
Els workshops no són les úniques accions que l’ACT ha organitzat per promocionar l’oferta catalana de turisme cultural a Austràlia. Coincidint amb l’acció comercial, el director de l’ACT, ha inaugurat el SomCultura Tour, un dels esdeveniments més potents que formen part de l’Any del Turisme Cultural i que en aquesta edició s’ha realitzat en col·laboració amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
Durant l’acte s’han presentat davant d’operadors turístics, mitjans de comunicació i influenciadors australians les sis grans rutes de Catalunya, uns itineraris que proposen  recórrer el país utilitzant com a fil conductor la seva cultura. De fet, en els diferents SomCultura Tour, els assistents poden jugar a un breu “quiz” on han de triar entre dues opcions contraposades (mar o muntanya, trinxat o gamba, etc.). Segons les respostes, el sistema els proposa una d’aquestes sis grans rutes, aquella que millor s’adequa al seu perfil segons les seves tries.
A més a més, s’ha comptat amb una exhibició dels Castellers de Sidney i també s’ha pogut veure el vídeo La Ruta de l’Atzar, amb el qual l’ACT està promocionant l’Any del Turisme Cultural. Aquesta peça ha rebut nombrosos guardons internacionals, l’últim, al Millor film turístic del món, concedit pel Comitè Internacional de Festivals de Films Turístics (CIFFT). El punt final al SomCultura Tour l’ha posat el protagonista de la Ruta de l’Atzar, Steve Smyth, cantant australià que compta amb un ampli reconeixement al seu país.
Aquest 2018, l’Agència Catalana de Turisme ha dut el SomCultura Tour a tres ciutats més: Washington (Estats Units), Hamburg (Alemanya) i París (França), organitzats amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme de Costa Daurada, respectivament. Amb motiu de l’extensió de l’Any del Turisme Cultural al 2019, està previst organitzar aquesta acció en altres mercats estratègics per la promoció del turisme a Catalunya.
L'Escala (Empúries)// instagram 2018.11.21

L’Escala (Empúries); (@maripils)


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació

1ªFira Contractació Pública Aj Barcelona// Foto: Pimec

1ª Fira de Contractació Pública

Impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC

1ªFira Contractació Pública Aj Barcelona// Foto: Pimec
1ªFira Contractació Pública Aj Barcelona// Foto: Pimec
 Èxit de convocatòria de la I Fira de Contractació Pública Municipal, un espai de trobada entre l’Ajuntament de Barcelona i els seus potencials proveïdors que se celebra amb el suport de PIMEC al Centre Internacional de Convencions de Barcelona (CCIB).  Més de 350 empreses i 600 professionals inscrits han superat i doblat les previsions d’assistència a la fira, que neix amb l’objectiu d’impulsar la participació de les petites i mitjanes empreses, les empreses locals, emprenedores i innovadores en els principals contractes que licitarà l’Ajuntament en els propers dos anys.La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha inaugurat la fira, una iniciativa pionera a Europa que neix fruit d’aquesta col·laboració publico privada i on es mostra una previsió anticipada dels principals contractes a licitar per part de l’Ajuntament en els propers 2019 i 2020. En total s’exposaran aproximadament una vuitantena de futurs contractes per un import estimat superior als 545 milions d’euros.Durant tot el dia les empreses  poden  conèixer de primera mà les característiques de les contractacions que s’hi exposen, promovent-ne un coneixement més gran que permeti garantir una participació més diversa en les futures licitacions.  Els principals projectes de contractació de l’Ajuntament es troben agrupats en set estand temàtics: Serveis socials i Serveis a les persones, Gestió i logística d’edificis municipals, Esdeveniments i activitats cíviques participatives, Logística i aprovisionaments de l’Ajuntament, Gestió de la ciutat i l’espai públic, Obra pública i Serveis TIC.

S’exhibiran contractes de molt diversa índole, rellevants tant per les seves característiques tècniques singulars, com per la importància econòmica, o bé per la seva crida a la innovació. Alguns projectes destacables són el contracte de gestió del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD),  la gestió i explotació d’11 instal·lacions esportives municipals de la ciutat, la gestió i promoció dels rodatges audiovisuals a Barcelona, la renovació  de la xarxa d’aigua del ZOO sense excavació.

DADES BÀSIQUES DELS CONTRACTES QUE ES PRESENTEN A LA FIRA

Àmbit temàtic//Estand                                          Nº de fitxes         Import pressupostari aproximat

Esdeveniments i activitat cívica i participativa       10                      4.538.600,32 €
Gestió de la ciutat i l’espai públic                           15                      22.012.236,78 €
Gestió i logística d’edificis municipals                    8                        63.480.622,10 €
Logística i aprovisionaments Ajuntament              12                      14.706.564,64 €
Obra pública                                                           8                       59.036.487,60 €
Serveis socials i serveis a les persones                20                      329.621.519,68 €
Serveis TIC                                                            6                        52.389.026,75 €
TOTAL                                                                   79                      545.785.057,87 €

L’altre gran objectiu que persegueix la Fira és promoure la innovació en la contractació pública. Hi haurà un espai destinat a què les empreses puguin exposar a l’Ajuntament les seves propostes, idees i projectes més innovadors. En total 7 empreses presentaran les seves  solucions innovadores que aportin eficiència tècnica, social i ambiental en la prestació de serveis a la ciutadania i resolguin els reptes i necessitats per crear una ciutat més sostenible.

La celebració d’aquesta fira és una de les primeres concrecions del conveni de col·laboració estable que han signat l’Ajuntament, Barcelona Activa, PIMEC i Fundació PIMEC per promoure la participació de les pimes en la compra pública, afavorir el relleu generacional en les petites i mitjanes empreses i per oferir suport emocional a l’empresariat autònom de la ciutat.

PIMEC com a representant de les petites i mitjanes empreses de Catalunya, ha estat responsable de l’èxit de la convocatòria. Ha difós entre les seves empreses associades la realització i participació a la Fira i ha impulsat la presentació en la mateixa de projectes empresarials sostenibles que incorporin innovació social, tecnològica i ambiental i actuacions econòmiques sostenibles arrelades al territori de la ciutat.

Tecnologia Democracia Digital Joana Barbany// Foto: Conselleria Politiques Digitals

Tecnologia: Una oportunitat o una amenaça per a la democràcia?

Jornada sobre democràcia digital

Tecnologia Democracia Digital Joana Barbany// Foto: Conselleria Politiques Digitals
Tecnologia Democracia Digital Joana Barbany// Foto: Conselleria Politiques Digitals
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va inaugurar la jornada sobre democràcia digital “Tecnologia: Una oportunitat o una amenaça per a la democràcia?”, que té per objectiu crear un marc regulador del Govern de la Generalitat sobre els drets i deures digitals.
El responsable de Polítiques Digitals va assegurar que “els drets digitals són un dret fonamental, i el govern de Catalunya té la voluntat de blindar els drets digitals mitjançant l’elaboració del primer marc de drets i deures de Catalunya”. En paral·lel, el conseller va anunciar que proposarà al Fòrum Cívic i Social incloure el debat sobre una legislació de drets digitals.
A l’acte, obert a institucions, professionals, experts i societat civil, es va parlar sobre com la tecnologia pot ajudar a millorar les democràcies, ja que avui en dia la revolució digital ha donat peu a noves formes de participació ciutadana en l’àmbit públic.
Al llarg de la jornada es va dir que quan es parla de noves formes de participació ciutadana gràcies a la tecnologia, ja no només es fa referència al vot electrònic, com una de les facilitats que brinda la tecnologia, sinó que es va més enllà, es parla de govern obert, de la transparència com a mitjà per augmentar el compromís dels ciutadans en el procés democràtic. A la sessió també s’han comentat els reptes i riscos que planteja aquest augment de la participació ciutadana en l’esfera política.
D’altra banda, la creació d’aquest marc regulador que busca garantir els drets dels ciutadans i de les empreses a Internet també vol evitar que no es tornin a repetir els fets ocorreguts durant la tardor de l’any passat, en què Catalunya va ser objecte d’una ofensiva policial i judicial que va incloure el tancament de més de 250 pàgines web i d’aplicacions, el bloqueig d’accés a pàgines per part d’operadores de telecomunicacions, escorcolls, detencions, citacions a personal tècnic i processos judicials encara avui oberts en l’àmbit digital.
La jornada, organitzada per la Direcció General de Societat Digital, encarregada d’elaborar el futur marc normatiu de drets i deures digitals de Catalunya, també va comptar amb la participació de la directora general de Societat Digital, Joana Barbany.
Escumes de Sitges//Foto: Lundi Pâtisserie

Escumes de Sitges

Escumes de Sitges//Foto: Lundi Pâtisserie
Escumes de Sitges//Foto: Lundi Pâtisserie
Ingredients:
 • 300 g – Ametlla granulada
 • 100 g – Farina
 • 400 g – Sucre de llustre
 • 8 – Clares d’ou
 • 700 g – Ametlla laminada
 • Oli o mantega
Preparació:

Munteu les clares a punt de neu i, a mig muntar, afegiu-hi el sucre.
Barregeu la farina i l’ametlla granulada i introduïu-hi amb molt de compte les clares.
Feu porcions de massa de 2,5 cm de diàmetre damunt d’unes safates untades amb oli o mantega.
Tireu-hi per sobre l’ametlla filetejada i el sucre de llustre.
Poseu-les al forn molt suau fins que estiguin daurades.

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
BCL Pere Navarro Mercè Conesa// Foto: Consorci Zona Franca Barcelona

Pere Navarro, nou president de l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic

Pel desenvolupament innovador i tecnològic el sector logístic

BCL Pere Navarro Mercè Conesa// Foto: Consorci Zona Franca Barcelona
BCL Pere Navarro Mercè Conesa// Foto: Consorci Zona Franca Barcelona

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat espanyol al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha estat nomenat president de Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) durant l’Assemblea General de l’associació.

L’Assemblea General també ha aprovat el nomenament dels dos nous vicepresidents: Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona; i Lluis Gómez Fernández, comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l´Ajuntament de Barcelona. El nou Comitè Executiu està format per representants de les diferents institucions membres de l’associació (Port de Tarragona, Aeroport de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona; Pimec Logística, Ferrocarrils de la Generalitat, CIMALSA, Mercabarna, Transprime i Transcalit) i de les empreses privades (Saba, Mango, MerlinProperties, Schenker Logístics i Talleres y Recambios).

Potenciar la cooperació publico-privada

Pere Navarro ha situat l’augment de la competitivitat del sector logístic a curt termini, reforçar la cooperació public-privada i les relacions entre institucions com les principals línies d’actuació de BCL pels propers anys. El delegat especial de l’Estat espanyol al Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha recordat que “Barcelona-Catalunya Centre Logístic juga un paper importantíssim en la seva missió d’afavorir la coordinació i la cooperació entre les administracions i les empreses per reforçar la nostre competitivitat i posicionament com a plataforma logística de referencia a nivell mundial”.

El desenvolupament sostenible de la indústria logística catalana en totes les seves vessants (econòmica, social i mediambiental) ha estat definit també com un dels objectius de l’associació, que ha de defensar la implantació d’un model laboral sostenible i que propiciï la humanització dels centres logístics. Pere Navarro ha anunciat que “desenvoluparem un pla d’acció estratègic per al sector apostant per les energies renovables, encaminat a aconseguir la màxima eficiència energètica possible, afavorint criteris de mobilitat sostenible i posant solucions al problemes de la darrera milla, derivats de l’impacte que està tenint el comerç electrònic”.

En el mateix sentit, el nou president de BCL ha manifestat la necessitat d’impulsar un Pla d’Acció Estratègic que ajudi al sector logístic a incorporar solucions innovadores i disruptives, basades en les noves tecnologies com l’internet of things, el blockchain, etc., que facilitin la seva modernització i n’incrementin la competitivitat. Finalment, Navarro ha posat l’èmfasi en la necessitat que BCL treballi per trobar solucions en la distribució d’última milla, la potenciació de la multimodalitat i la promoció de sol logístic i industrial.

Entre les activitats a desenvolupar per part de l’associació, ha manifestat el seu interès en potenciar l’International Econòmic Forum in Logistics i reactivar el Comitè de Promoció Econòmica i Internacionalització.

Pont del Petroli //instagram 2018.11.20

El Pont del Petroli (@ajubany)


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació

Obituari 20.11.2018

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data cerimònia Hora cerimònia Lloc cerimònia
Magdalena Florensa Calucho 87 any 20/11/2018 10:00 Temple Cementiri
María-Asunción Muñoz Ramos 94 any 20/11/2018 11:00 Temple Cementiri
Pilar Farràs Llonch 89 any 20/11/2018 16:00 Catedral del Sant Esperit
Francisco León Gil 92 any 20/11/2018 12:00 Temple Cementiri
María-Concepción Moreno Vega 94 any 20/11/2018 15:00 Temple Cementiri
Maria-Teresa Libran Montolio 91 any 20/11/2018 17:00 Temple Cementiri
Switch to desktop version