Antoni Abad // Imatge cedida per Cecot

Antoni Abad no es presentarà a les eleccions presidencials de Foment del Treball

Antoni Abad // Imatge cedida per Cecot
Antoni Abad // Imatge cedida per Cecot

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, va exposar el passat dimecres, en el marc de la reunió ordinària del Comitè Executiu de l’entitat, la seva decisió de no formalitzar una candidatura a les eleccions presidencials que tindran lloc a Foment del Treball el proper 5 de novembre. Abad va sotmetre a debat del màxim òrgan executiu de la Cecot la seva proposta i els membres del Comitè l’han avalat. Abad va expressar que “reitero el meu compromís amb l’entitat i els socis que la conformen, des d’on continuarem impulsant accions que repercuteixin en la competitivitat de les empreses i en el progrés de les persones. D’altra banda, seguirem col·laborant amb els entorns econòmics i empresarials com ho hem fet fins ara”.

A Foment del Treball s’obre una nova etapa i la Cecot estarà amatent al nou lideratge, als equips i als programes que s’impulsin per una defensa de les empreses de manera efectiva i per ajudar-les a millorar la seva competitivitat

Muntanya d'Aiguanegra// instagram 2018.09.24

Muntanya d’Aiguanegra (@4lbertv)


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació

Silvia Cubo UManresa UVic//Foto: UManresa

L’experiència de compra

Silvia Cubo UManresa UVic//Foto: UManresa
Silvia Cubo UManresa UVic//Foto: UManresa

Molts de nosaltres recordem anar a comprar l’últim disc o casset i avui descarreguem els arxius en mp3. A banda de posar en evidència la meva edat, això ens demostra, una vegada més, que els consumidors hem canviat moltíssim!

Avui en dia estem molt ben informats, som prescriptors, generem continguts a les xarxes socials, tenim accés i facilitat per comprar a diferents llocs del món, tenim eines per comparar preus….és a dir, tenim més “poder” que mai.

Què fa, doncs, que un possible client que vol comprar un llibre, deixi el que està fent, agafi el cotxe, busqui aparcament, entri a la botiga, busqui el llibre, faci cua i el compri (si el tenen), pagant-lo més car que a una botiga online des del sofà de casa, que està a un “clic”? I el pagarà més car segur, perquè li costa el seu temps.

Les botigues de tota la vida van passar de competir amb grans marques, a fer-ho amb grans superfícies i avui en dia amb les botigues virtuals.

Moltes vegades ens preguntem perquè unes botigues o negocis tenen més èxit que d’altres, i moltes vegades la resposta no és “el preu més competitiu”.
La guerra de preus és una batalla perduda tant pel productor-venedor com pel client, perquè els costos són els que són i la reducció de costos moltes vegades passa per la reducció del benefici, de la qualitat o de la quantitat.
Quin és el secret, doncs, de l’èxit de molts negocis?
Resposta: La creació d’experiència al voltant del producte o servei.

Hom pot pensar que la Customer Experience (CX) o experiència del client és només donar un bon tracte, però que ningú s’enganyi: “l’experiència” va molt més enllà.

En productes, per exemple, és bàsic l’experiència de consum. Els productes ja no han de fer només la seva funció. Avui tens 1.000 versions de productes que fan el mateix! Què els diferencia? Us imagineu dues aspiradores que aspiren igual però que una fa molt soroll i val 100 euros, i l’altra aspira igual però no fa soroll però en val 130? És un tema de preu? És un tema d’utilitat?

L’experiència de compra és un altre dels objectius de moltes empreses d’èxit. Starbucks va aconseguir que la gent deixés de comprar el cafè a la cafeteria de tota la vida al costat de casa, i anés a l’altra punta, fes cua i el pagués més car.

I potser algú pensa: “Clar!! Això és perquè són grans!! Les empreses grans poden fer aquestes coses!! “

I aquest és l’error!! Les petites empreses, botigues i comerços tenen un avantatge competitiu: poden ser més àgils, poden ser més creatives i, sobretot, poden ser més properes.
La neurociència no només explica com actuem les persones, sinó com percebem, com sentim, com donem valor als productes i serveis i per això és la base de la Customer Experience.

Si no és que la compra l’acabin fent els robots amb intel·ligència artificial, l’experiència, tant en serveis com en productes, és i serà imprescindible per convertir el consumidor en client i sobretot, en prescriptor, i això ha fet que l’experiència de client estigui de moda i sigui primordial per a les empreses (grans i petites) que volen tenir èxit.

Sílvia Cubo és directora de Neuro in Business i professora col·laboradora del Campus Manresa de la UVic-UC.

Miquel Buch Calendari solidari Mossos//Foto: Conselleria Interior

Miquel Buch, presenta el calendari solidari 2019 dels Mossos d’Esquadra

Divendres, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer

Miquel Buch Calendari Mossos//Foto: Conselleria Interior
Miquel Buch Calendari Mossos//Foto: Conselleria Interior
El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat del director general de la Policia,  Andreu Joan Martinez, i del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, va presentar divendres, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, el calendari solidari 2019 dels Mossos d’Esquadra. Per cinquè any consecutiu, els beneficis obtinguts del donatiu aniran íntegrament destinats a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC).
L’acte va comptar també amb la presència de la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, amb qui el cos manté un fort vincle fruit de les darreres edicions d’aquest projecte.
El conseller va destacar que “la policia de Catalunya – Mossos d’Esquadra és una policia de proximitat que vetlla per la democràcia i per la convivència i la protecció de les persones i evidentment també vetlla pels col·lectius més vulnerables”. “Fer costat a la gent i atendre-la també és prevenir i protegir” va afegir.
Buch també es va mostrar molt satisfet de la col·laboració dels mossos en aquest projecte. “Avui és un dia per dir unes gràcies molt sentides i immenses a totes les persones que han col·laborat en aquest calendari i en tants altres reptes que té aquest país”.
Per la seva banda el director general de la Policia va explicarque “el calendari reflexa la voluntat de millorar la vida dels altres a cada fotografia”. I ha destacat que “l’èxit del calendari surt del treball conjunt entre la policia i la ciutadania”.
El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra va destacar “aquest és un projecte molt especial per a les persones que formen part d’aquest cos. I ho és perquè ens ofereix la possibilitat de portar el nostre compromís amb la ciutadania més enllà de les nostres funcions”.
Finalment la presidenta de la FAFAC va posaren valor la complicitat i la sensibilitat de totes les persones que han participat en el calendari. “el calendari ens permet sensibilitzar la societat i després de cinc anys és ja una eina necessària per al nostre dia a dia” ha dit.
Calendari solidari 2019 dels Mossos d’Esquadra 
El calendari 2019 és la continuació de l’edició del 2018, on s’encetava un projecte de dos anys en què les festes populars d’arreu del territori són l’escenari de les 14 imatges que il·lustren el calendari.
A les fotografies hi apareixen quasi 100 voluntaris del cos de Mossos d’Esquadra a més d’unes altres 200 persones entre usuaris, familiars, psicòlegs, personal sanitari i treballadors de les Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer juntament amb les entitats organitzadores de cada festa.
Aquest any se’n posaran a la venda 18.000 exemplars que, com a novetat, incorporen a la part final un decàleg amb recomanacions davant d’una persona malalta d’Alzheimer.
Aquest projecte solidari s’ha consolidat en el Cos de Mossos d’Esquadra, que en cinc edicions ha recaptat més de 280.000 euros, lliurats íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social.
Al web dels Mossos d’Esquadra es poden trobar els punts de venda on es podran adquirir el calendaris a un preu solidari de 5€.
Jordi Alonso MªJesus Blasco Victor Perez//Foto: IMIM

1 de cada 10 universitaris espanyols ha tingut pensaments suïcides en el primer any de carrera

Jordi Alonso MªJesus Blasco Victor Perez//Foto: IMIM
Jordi Alonso MªJesus Blasco Victor Perez//Foto: IMIM
Al voltant del 10% dels estudiants universitaris espanyols declara haver tingut pensaments suïcides, i una mica menys de l’1%, haver realitzat una temptativa de suïcidi, en els últims 12 mesos, sense que s’hagin detectat diferències en funció del sexe dels enquestats. Aquestes dades s’extreuen del projecte UNIVERSAL (Universitat i Salut Mental), un projecte multicèntric espanyol, coordinat per l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), que ha estudiat els factors associats i a la salut mental en els joves que inicien els estudis universitaris, a més d’identificar aquells factors que promouen la salut mental o que la posen en risc.L’estudi s’ha portat a terme a través d’enquestes a 2.118 alumnes de 5 universitats espanyoles: Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de les Illes Balears (UIB), Universitat del País Basc (UPV-EHU), Universitat de Cadis (UCA) i Universitat Miguel Hernández (UMH). Es tracta del primer treball d’aquestes característiques realitzat a l’Estat i els resultats han estat publicats a la prestigiosa revistaSuicide and Life-Threatening Behavior.

María Jesús Blasco, psicòloga clínica i primera signant de l’article assenyala que “els principals factors de risc de la ideació suïcida inclouen aspectes familiars, esdeveniments estressants recents, així com la salut mental actual“. Entre aquests factors de risc es troben: la psicopatologia dels pares, agressió sexual o violació en l’any previ, patir o haver patit un trastorn de l’estat d’ànim o d’ansietat. “L’estudi també identifica factors protectors de la ideació suïcida, com són les relacions positives amb els iguals i amb la família durant  la infantesa” declara Blasco.

L’estudi UNIVERSAL inclou el seguiment durant diversos anys dels estudiants, la qual cosa permetrà identificar perfils de risc individualitzats. “Aquests primers resultats posen de manifest la necessitat de detectar de forma activa i precoç el risc d’ideació i conducta suïcida en els estudiants universitaris per a poder oferir atenció eficaç ” explica Jordi Alonso, coordinador del projecte UNIVERSAL, director del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM, catedràtic de la UPF i investigador CIBERESP.

Segons Victor Pérez, director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar i coordinador del grup de recerca en salut mental de l’IMIM “molts dels primers episodis depressius apareixen durant l’adolescència, així com la majoria de les malalties mentals. La combinació de l’elevada prevalença dels trastorns mentals i el deteriorament funcional que comporten, hauria de promoure l’establiment d’intervencions preventives que disminuïssin el seu impacte i que ajudessin a millorar la salut mental futura, sobretot en els casos de depressió major i ansietat generalitzada”.

El suïcidi és la segona causa de mort al món a la població amb una edat entre els 15 i els 29 anys, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’estudi UNIVERSAL ha rebut finançament del Fondo de Investigación Sanitaria (FIS), el Programa Nacional Sobre Drogues (PNSD), l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i el Consorcio de Investigación Biomédica en Red de Epidemiología y Salud Pública (CIBERESP).

Un estudi internacional mostra que un 31,4% dels estudiants universitaris ha patit algun trastorn mental durant el primer any acadèmic

El Dr. Jordi Alonso ha coordinat també un ambiciós estudi internacional, liderat per la World Mental Health, que ha compilat en tres anys 13.984 qüestionaris d’alumnes de primer any d’universitat de 8 països (Austràlia, Bèlgica, Alemanya, Mèxic, Irlanda del Nord, Sud-àfrica, Espanya i els Estats Units) i de 19 universitats diferents, 7 privades i 12 públiques.

Els resultats han mostrat que 1 de cada 3 estudiants (31,4%) ha patit algun trastorn mental en el primer any acadèmic a la Universitat i en 1 de cada 5 casos (20,4%) els trastorns els han generat problemes de desenvolupament, no només a nivell acadèmic, sinó que hi ha hagut una  afectació de la vida social, les relacions personals i del treball.

Hem estudiat quina afectació tenien els trastorns de salut mental d’aquests alumnes en el seu desenvolupament, i hem trobat que en un 20,4% dels casos generen una incapacitat greu, sobretot si els alumnes patien depressió major, ansietat generalitzada o trastorn de pànic” explica Jordi Alonso “a més, aquesta relació es mantenia a tots els països estudiats” afegeix.

Es tracta d’un estudi necessari ja que l’inici de l’etapa universitària és un moment clau per al desenvolupament personal i vital de l’estudiant. Conèixer la prevalença d’aquests trastorns i com afecten a l’estudiant en els seus diferents àmbits es fonamental per aconseguir reduir el patiment individual dels pacients i de les seves famílies” conclou Jordi Alonso.

Els trastorns mentals són un dels problemes de salut pública més rellevants a Europa, generant un impacte econòmic equivalent al 4% del PIB a la UE. Contribueixen de forma substancial en la discapacitat a la població general i, entre els estudiants, tenen un impacte considerable en el rendiment acadèmic, són forts predictors de la deserció escolar i, en general, estan associats amb menor ocupació a l’edat adulta.

Articles de referència

Blasco MJ, Vilagut G, Almenara J, Roca M, Piqueras JA, Gabilondo A, Lagares C, Soto-Sanz V, Alayo I, Forero CG, Echeburúa I, Gili M, Cebrià AI, Bruffaerts R, Auerbach RP, Nock MK, Kessler RC, Alonso J on behalf of the UNIVERSAL study group. (2018) Suicidal Thoughts and Behaviors: Prevalence and Association with Distal and Proximal Factors in Spanish University StudentsSuicide and Life-Threatening Behavior. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/sltb.12491
Alonso J*, Mortier P, Auerbach RP, Bruffaerts R, Vilagut G, Cuijpers P, Demyttenaere K, Ebert DD, Ennis E, Gutiérrez-García RA, Green JG, Hasking P, Lochner C, Nock MK, Pinder-Amaker S, Sampson NA, Zaslavsky AM, Kessler RC, WHO WMH-ICS Collaborators. Severe role impairment associated with mental disorders: Results of the WHO World Mental Health Surveys International College Student Project. Depress Anxiety 2018; 35(9): 802-814.

Marc Castells Diputació Elsa Artadi Govern//Foto: Oscar Ferrer Diba

Aportació extraordinària de la Diputació de 12.803.898€ als governs locals

Per impulsar els projectes FEDER

Marc Castells Diputació Elsa Artadi Govern//Foto: Oscar Ferrer Diba
Marc Castells Diputació Elsa Artadi Govern//Foto: Oscar Ferrer Diba

El president de la Diputació, Marc Castells, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi, es van reunir aquest divendres al Palau de la Generalitat per abordar aspectes sobre el finançament dels governs locals, en especial sobre el Programa Operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020.

A la roda de premsa posterior a la reunió, Marc Castells va anunciar que la Diputació destinarà 12.803.898,47€ als projectes FEDER impulsats pels ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, amb la voluntat de “premiar projectes excel·lents, fets des dels territori. Aquesta nova ajuda permetrà, com va dir el president, “enfortir el múscul del territori, un múscul de les entitats locals, de tota aquella gent que està treballant per fer del nostre país un país d’oportunitats, un país on es generi riquesa, on es creï ocupació i, per tant, un país ben fort.

El suport de la Diputació als governs locals de la demarcació suposarà un màxim del 25% del cost per a cadascun dels projectes ja escollits pel Govern de la Generalitat, a més, del 50% de finançament previst per part del fons europeu. El 25% restant anirà a càrrec dels propis governs locals o altres subvencions d’entitats públiques o privades.

El president de la Diputació va posar èmfasi en la complexitat dels fons FEDER, fet que garanteix “que tots els projectes seleccionats pel Govern de la Generalitat de Catalunya són projectes que tenen una potència molt important pel territori.

A més, Castells també ha destacat que “són projectes que generaran efecte multiplicador, un efecte que generarà la capacitat de fer un territori més sostenible, un territori més vertebrat, afirmant que “aquest és l’objectiu que té la Diputació de Barcelona.

D’altra banda, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha destacat el paper de la Diputació de Barcelona, important per estar sempre “al costat dels ajuntaments  i dels ens locals a l’hora d’impulsar projectes”; al mateix temps que ha posat en valor els fons FEDER ja que és una eina que permet “realitzar projectes que són ambiciosos i que no es podrien realitzar des d’una única administració.

Dues línies de subvenció

Els projectes que es podran acollir als nous ajuts convocats per la Diputació, es divideixen en dues línies de subvenció. Per una banda, l’eix prioritari 4, que permet afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors; i l’eix prioritari 6, que té la voluntat de conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos. D’altra banda, els fons FEDER també subvencionaran projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT).

En particular, l’eix 4 aposta per augmentar la participació i distribució de les energies renovables per a usos tèrmics; oferir suport a l’eficiència energètica, a la gestió intel·ligent de l’energia i de l’ús d’energies renovables en les infraestructures publiques i els habitatges; així com millorar l’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i en les infraestructures i els serveis públics.

D’altra banda, l’eix 6 promou la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural; al mateix temps que vol protegir, desenvolupar i promoure les àrees naturals, en particular, les d’interès turístic.

Finalment, els PECT són iniciatives impulsades pels agents del territori i liderades per les entitats públiques locals amb la voluntat d’articular projectes i actuacions per a la transformació econòmica del territori, amb un fort component d’innovació.

Entre els projectes seleccionats per la Generalitat i que podran acollir-se a la nova línia d’ajuts de la Diputació, poden destacar-se la rehabilitació energètica de l’edifici B de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat; el projecte d’eficiència energètica, promoció i generació d’energies renovables de Sant Pere de Ribes; la Fase 2 del VINSEUM de Vilafranca del Penedès; i l’aposta pel geoturisme com a eix vertebrador per a la dinamització turística i econòmica del Bages.

També destaca la incentivació de les indústries del disseny d’Igualada-Anoia i el Health Care Innovation LAB Orbital 40 (Terrassa).

Little tourist //instagram 2018.09.23

Little tourist (@instannagram78)


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

L’equip de redacció escollirà cada dia una per a la seva publicació

Jordi Puignero Conseller Politiques Digitals// Foto: Conselleria Politiques Digitals

La Conselleria treballa en l’elaboració d’un marc de drets i deures digitals

Per garantir els drets i deures de ciutadans i empreses

Jordi Puignero Conseller Politiques Digitals// Foto: Conselleria Politiques Digitals
Jordi Puignero Conseller Politiques Digitals// Foto: Conselleria Politiques Digitals
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va anuncia dijous que el Govern de la Generalitat promourà la creació d’un marc normatiu sobre drets i deures digitals per tal que els drets digitals dels ciutadans i les seves empreses estiguin garantits” i que no es puguin repetir mai més episodis com els que es van viure les setmanes prèvies a l’1 d’octubre”quan es van dur a terme tancament de webs, escorcolls i detencions.
Així, el conseller va avançar que “el Govern crearà un grup de treball obert a institucions, professionals, experts i societat civil” per tal de “dissenyar una carta de drets i deures de ciutadans i empreses a Internet i poder-la presentar l’any 2019”.
El conseller va recordar que, durant la tardor de l’any passat, Catalunya va ser objecte d’una ofensiva policial i judicial que va incloure el tancament de més de 250 pàgines web i d’aplicacions, el bloqueig d’accés a pàgines per part d’operadores de telecomunicacions, escorcolls, detencions, citacions a personal tècnic i processos judicials encara avui oberts en l’àmbit digital.
Puigneró va assegurar que l’ofensiva de l’Estat en l’àmbit digital va afectar de manera directa a institucions del Govern, empreses i entitats privades, treballadors públics i privats i a la ciutadania en general i que ha vulnerat drets i deures fonamentals.
Segons el conseller, “les TIC han estat i són motor de democratització, de llibertat i d’expressió ciutadana”. “L’èxit de l’1 d’octubre té el nom de milers i milers de webs, servidors i activistes digitals que es van organitzar de manera distribuïda, coordinada i col·lectiva, seguint les lleis d’Internet”, ha conclòs.
El  conseller va fer aquestes declaracions durant la inauguració de la quarta jornada #èTIC organitzada per la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública a l’Ateneu barcelonès i que enguany ha debatut l’Estat de Setge Digital. La jornada va comptar amb la participació de la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, dels advocats Jaume Alonso Cuevillas, Ruth Sala i Nacho Amadoz, i del periodista Quico Sallés.
Switch to desktop version