app rodalies renfe

L’App i el web de Rodalies informa sobre l’accessibilitat dels trens

Recomanen consultar la informació 3 hores abans del viatge

app rodalies renfe

A partir d’ara els usuaris de Rodalies de Catalunya podran consultar l’accessibilitat dels trens des de l’app i el web (rodalies.gencat.cat). La informació respecte a si el tren que ha de donar el servei és o no accessible es mostra en el cercador d’horaris,  a través d’una icona, al costat de l’hora de sortida i arribada i la durada del trajecte. L’actualització de l’app ja està disponible als dispositius Android i Apple.
En relació a les condicions d’accessibilitat del servei de Rodalies de Catalunya, l’operador Renfe s’encarrega de les característiques dels trens, d’una banda, i Adif de les característiques de les estacions.
Atès que actualment la disponibilitat del material adaptat encara no és suficient per garantir l’accessibilitat total del servei i amb la finalitat d’arribar al major nombre d’usuaris, s’ha prioritzat la programació d’implantació de trens accessibles a les línies amb major demanda i en què les condicions d’accessibilitat de la infraestructura (altura i longitud d’andanes, existència d’ascensors en les estacions, etc.) són més favorables.
Ara es podrà saber si el tren és accessible en consultar-ne els horaris pel cercador. Es recomana consultar la informació més actualitzada 3 hores abans del viatge donat que es poden produir canvis en la programació dels trens.
Per garantir l’accessibilitat dels serveis de Rodalies de Catalunya, Renfe està portant a terme l’adaptació progressiva del material mòbil, mitjançant la renovació de trens i la remodelació del material actual amb l’objectiu d’aconseguir el 100% de l’adaptació de tots els seus serveis en l’horitzó de 2020. Actualment el 55% del material mòbil ja està adaptat.
El web rodalies.gencat.cat es va posar en marxa l’any 2010 juntament amb el telèfon d’informació gratuït 900 41 00 41 i, més endavant, els comptes de twitter. L’any 2015 es va crear l’app mòbil que ha anat incorporant millores progressives com la que properament permetrà conèixer l’arribada dels trens a les estacions en temps real.
9ª Ficcions

Lliurament de premis del Concurs Literari Ficcions

Organitzat per AMIC

9ª Ficcions

L’últim acte del lliurament de premis del Concurs Literari Ficcions, ‘L’aventura de crear històries’ s’ha celebrat a La Pedrera – Casa Milà de Barcelona aquest passat dijous i ha comptat amb la presència d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, Manel Punsoda, director de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Mohamed El Amrani, periodista i Premi Princep d’Astúries de Girona per la creació de la Xarxa de Convivència, a més de ser participant del concurs Ficcions en anteriors edicions; i M. Carme Rodríguez, vicepresidenta de l’AMIC i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

D’entre les 140 històries que van arribar a la final del concurs literari “Ficcions, l’aventura de crear històries, El Gran Premi de FICCIONS 2017 ha recaigut en el grup asn94 per la història Luc Lebrun, 17 de maig de 1927, grup integrat per Andrea Soler Núñez alumna de l’IES Montgrí de Torroella de Montgrí, d’“una sorprenent maduresa narrativa, que combina l’habilitat per al diàleg amb una dosificació molt adequada del ritme, que en el fons és la saba que sustenta el relat. Llegir textos com aquest et reconcilia amb la literatura i et fa ser optimista quant al paper que continuarà jugant en el futur”.

El segon premi de Ficcions ha estat un triple empat entre el grup dqvid, format per David Valero Mateo de Maristes Girona, amb la història La fonda; el grup Genís format per Genís Rodríguez Graells de l’IES Hug Roger III amb el seu relat Jo; i també el grup Jordina format per Jordina Escofet Vera de l’IES Sant Feliu de Guíxols amb la seva història Les coses petites. I, per la seva banda, el Premi Especial Ciutat de Barcelona ha estat pel grup Sorra de platja format per Sofia Catalan Garcia i Elisabet López Pallàs, alumnes de l’IES Costa i Llobera de Barcelona, amb la història que porta per títol Encàrrecs.

El grup Azazel, format per Gabriel Rosselló Salleras de l’IES Mossèn Alcover de Manacor, i el grup mtpascual, integrat per María Teresa Pascual Galiano de l’IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig, també han assistit a l’acte, on han rebut el premi per a Millor Història de les Illes Balears i Millor Història del País Valencià, respectivament.

A l’acte també s’ha volgut premiat la feina del professorat, i aquest any s’han escollit tres professors/es més motivadors: Olga Tribulietx de l’IES La Jonquera dins el territori de Catalunya, Joan Mulero del Col·legi N.S. de la Consolació de Ciutadella a les Illes Balears, i a la Comunitat Valenciana, Assumpció Espinosa de l’IES Victoria Kent.

L’edició actual ha tancat amb un èxit de participació amb més de 2.900 alumnes d’entre 14 i 18 anys del Catalunya, País Valencià i Illes Balears de 340 centres educatius, Arreu dels territoris, hi ha hagut un total de 140 finalistes, 76 dels quals de Catalunya, 30 de la Comunitat Valenciana i 34 de les Illes Balears.

Premiats 9a edició FICCIONS:

Primer Premi i Millor Història de Catalunya:

 • Grup asn94 format per Andrea Soler Núñez de l’IES Montgrí de Torroella de Montgrí

Segon Premi:

 • Grup dqvid format per David Valero Mateo de Maristes Girona de Girona
 • Grup Genís format per Genís Rodríguez Graells de l’IES Hug Roger III de Sort
 • Grup Jordina format per Jordina Escofet Vera de l’IES Sant Feliu de Guíxols

Premi Especial Ciutat de Barcelona:

 • Grup Sorra de platja format per Sofia Catalan Garcia i Elisabet López Pallàs de l’IES Costa i Llobera de Barcelona

Millor Història de les Illes Balears:

 • Grup Azazel format per Gabriel Rosselló Salleras de l’IES Mossèn Alcover de Manacor

Millor Història del País Valencià:

 • Grup mtpascual format per María Teresa Pascual Galiano de l’IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig

Premis Territorials:

 • Premi Territorial de Tarragona al grup Claudia llaveria amb “Aaron”, format per Claudia Llaveria del Col·legi El Carme de Tarragona
 • Premi Territorial del Vallès Oriental al grup leivpa amb “Un radical al periòdic”, format per Ivette Flores de la Fuente, Leila Huguet Bassols i Paola Pérez Muñoz de l’IES Carles Vallbona de Granollers
 • Premi Territorial de les Terres de l’Ebre al grup selenites amb “Una trobada inesperada”, format per Nerea Mauri Quesada i Anna Moreso Serra de l’IES Joaquin Bau de Tortosa
 • Premi Territorial del Vallès Occidental al grup Landon amb “Presoner”, format per Ingrid Santamaria Hernàndez de l’Escola Cultura Pràctica de Terrassa i al grup Judit Moya amb “I l’Ignasi…?”, format per Judit Moya Rodríguez de l’IE Les Vinyes de Castellbisbal
 • Premi Territorial del Penedès al grup DanaeCris17 format per Danae Gómez Moreno i Cristina Rubio Ferrer de l’IES Camí de Mar de Calafell
 • Premi Territorial del Baix Llobregat al grup Musarum poetae amb “L’heliotropi sangonent”, format per Gerard Argudo Fernández i Yoel González Uribe de l’Escola Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat
 • Premi Territorial de la Catalunya Central al grup  2001mariaferran amb “Industrialitzant”, format per Maria Erra Euras i Ferran Gil Molas de l’IES Jaume Callís de Vic
 • Premi Territorial de Lleida al grup teralx amb “Memòries cremades”, format per Teresina Ariet Garriga i Àlex Motos Quintana de l’Escola Vedruna Balaguer de Balaguer
 • Premi Territorial del Maresme grup alemel amb “Olor de colònia”, format per Elena Freixes Rafa, Alba Hernando Blanch i Emma Hörauf López de l’IES d’Alella

bellesa activa escot i coll

Consells per mantenir coll i escot en perfecte estat. Pren nota!

bellesa activa escot i coll

L’escot és una de les zones del cos més sensuals i també més vulnerables. A la primavera, quan les peces s’alleugereixen i presumim de coll i escot, és quan ens adonem del seu veritable estat després d’haver amagat a l’hivern sota mocadors i jerseis de coll alt. Tenir cura adequadament aquesta pell tan delicada és l’únic camí per frenar el seu envelliment i preservar la seva bellesa.

Fràgil i delicada
Coll i escot presenten una pell més fina, amb menys glàndules sebàcies i menys quantitat de teixit adipós i conjuntiu. Aquestes característiques afavoreixen la ràpida aparició d’arrugues i flacciditat.

També el doble mentó o papada troben el lloc idoni per instal·lar-se sota el mentó, amb la consegüent pèrdua de definició de l’oval facial. El baix nivell de melanina de la pell d’aquesta zona propicia l’aparició de taques, ja que la seva capacitat defensiva enfront de les radiacions ultraviolades és menor.

Gestos imprescindibles
Malgrat la seva fragilitat, la pell del coll i de l’escot respon molt bé als tractaments estètics que se li dediquen. Com cura cosmètica diària és important el desmaquillatge de la zona amb productes delicats que no ressequin la pell i l’aplicació de productes específics des de la barbeta fins al naixement del pit, el que ajudarà a mantenir la pell suau, llisa i bella.

Com a mesura de precaució és imprescindible protegir la pell sempre que estigui exposada al sol per evitar l’aparició de taques. Si aquestes ja han fet la seva aparició, planteja’t iniciar un tractament aclarant per esborrar-les. Una exfoliació suau setmanal i l’aplicació de màscares hidratants, antiarrugues o despigmentants, segons el cas, completaran les cures a casa.

Tips per mantenir coll i escot en perfecte estat

 • Mantenir l’esquena recta influeix directament en la bellesa del coll i de l’escot.
 • El sostenidor adequat no tan sols ajuda a prevenir la flacciditat dels pits sinó que també incideix en mantenir llisa la pell de l’escot.
 • Per tractar la flacciditat, les cremes s’han d’aplicar amb passades ascendents, circulars i suaus (sense desplaçar el teixit) per aconseguir que els productes penetrin alhora que realitzem un massatge lífting.
 • Una opció per utilitzar les cremes nutritives de nit és aplicar-les a manera de mascaretes, deixant-les actuar almenys durant 20 minuts, ja que són molt riques en principis actius i per tant, no s’ha de prescindir-ne. Un tractament molt efectiu per recuperar la pell de coll i escot amb símptomes d’envelliment (ratlletes verticals, deshidratació) és estendre una capa gruixuda de crema de nit i cobrir amb un film osmòtic (plàstic). Deixar-lo en exposició 30 minuts.
 • És aconsellable dormir amb un coixí baix perquè el coll romangui estirat mentre dormim.
 • Aplicar el maquillatge des del rostre cap al escot a través del coll fins l’escot embelleix, unifica la pell i evita l’efecte “màscara” que es produeix si el fons s’aplica només fins a la barbeta.

Per Belleza Activa / AMIC

Us recomanem:

Royalnigth de Keynaut que utilitza la ciència Epigenètica per millorar resultats

Royalflash de Keynaut  amb efecte Lifting com a solució per “aquells moments”

La podeu comprar a:
http://www.keynaut.com/naturalcosmetic/tienda
i si voleu més informació, podeu contactar a info.naturalcosmeticsshop@gmail.com

Dolors Bassa SOC Ginesta

El SOC inverteix 438,7 milions en polítiques actives d’ocupació

Beneficiaran  326.000 persones

Dolors Bassa SOC Ginesta

La consellera  Dolors Bassa, acompanyada del secretari general  Josep Ginesta, i de la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, ha presentat la programació de les polítiques d’ocupació i de suport al treball.
Dolors Bassa ha informat que enguany el Departament inverteix 870 milions d’euros en polítiques actives d’ocupació, lluita contra l’atur i suport al treball que beneficiaran unes 326.000 persones.
De la xifra total d’inversió, el SOC destina 438,7 milions en polítiques actives d’ocupació i lluita contra l’atur dels quals gestionarà 328.731.000 euros en programes que beneficiaran directament unes 229.000 persones.
Durant la seva intervenció, la consellera ha destacat que més enllà de les quantitats hem vetllat per la qualitat, pensant en els col·lectius més vulnerables perquè a través dels programes puguin inserir-se al mercat laboral. En aquet sentit, hi ha programes per a les persones joves, en especial els que ni estudien ni treballen, o les dones, que encara tenen una taxa d’atur superior a la dels homes. Hem introduït per primera vegada la perspectiva de gènere en els programes per reduir la bretxa salarial”, ha afegit Dolors Bassa.
També formen part dels col·lectius prioritaris les persones majors de 45 anys, que pateixen o baixa qualificació professional o una llarga inactivitat laboral; les persones en atur de llarga durada, i les persones amb discapacitat, que doblen el temps d’estada respecte la població general.
Cal destacar que del total del pressupost de les polítiques actives d’ocupació, 111 milions s’adrecen a dos col·lectius prioritaris. En concret, 63 milions  d’euros en programes per a joves en el marc de Garantia Juvenil, i 38 milions per programes específics a persones majors de 45 anys.
Així mateix, el Departament, a través del SOC, ha incrementat fins 53 els milions destinats al programa “Formació i Treball” que va començar a implementar-se l’any passat, i que enguany beneficiarà unes 4.000 persones.
La consellera ha afirmat també que es tracta d’una programació el més estable possible, que té en compte la simplificació per orientar els usuaris i perquè hagin de fer la mínima burocràcia”.
La programació de 2017 ha estat presentada avui a les organitzacions sindicals, empresarials i entitats municipalistes que formen part del Consell de Direcció del SOC.
Xifres SOC 2016
 
En el decurs del Consell de direcció del SOC s’han proporcionat xifres a tall de balanç de les principals actuacions d’intermediació i orientació portades a terme a les oficines de treball.
Oficines de treball
 • 2 milions d’atencions a les persones
 • 30.000 llocs de treball oferts per les empreses a les oficines, prop de la meitat (45,7%) coberts amb persones inscrites a les oficines
 • 530.000 entrevistes ocupacionals
 • 740.000 avaluacions d’ocupabilitat
 • 53.700 orientacions individuals
 • 40.000 persones han participat en sessions grupals d’orientació
 • 47.000 capitalitzacions de prestacions d’atur gestionades
Àmbits i programes del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)
 
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina enguany un total de 328,7M d’euros a les polítiques actives d’ocupació i lluita contra l’atur endegades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).
 Orientació Professional (78,9M) 42.575 beneficiaris
 
 • Programa especial de suport a aturats de llarga durada
 • Programes Integrals
 • Incentius a la contractació en pràctiques de joves beneficiaris del programa de Garantia Juvenil
Qualificació Professional (124,9M) 137.200 beneficiaris
 
 • Accions de formació d’oferta
 • Acredita’t
 • Formació professional per a l’ocupació (CIFO)
 • Formació professional sectorial i transversal per a persones treballadores ocupades
 • Programa de formació amb compromís de contractació
 • Programes de Noves Oportunitats d’ocupació
 • Programes de Formació i Inserció
 Foment de l’ocupació (66,7M) 10.450 beneficiaris
 • Treball i Formació
 • Ajuts a la contractació per persones majors de 45 anys
 • Projectes singulars
 
Promoció de l’ocupació, desenvolupament econòmic local (53,7M) 24.200 beneficiaris
 • Treball als barris
 • Treball a les 7 Comarques
 • Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica
 • Projectes innovadors i experimentals
 • Programa 30 Plus
 • Agents d’ocupació i desenvolupament local
 Foment a la mobilitat demogràfica (1,2M) 230 beneficiaris
 
 • Intercanvis internacionals
 • Programes Erasmus i Eurodissea
Gestió de la col·locació en el mercat de treball (3,1M) 14.250 beneficiaris
 • Intermediació laboral en agències de col·locació. El pressupost es redueix dels 7,2 milions de l’any 2016 als 3,1 d’enguany
Altres compromisos del Departament mitjançant el SOC
 
El Pla de Desenvolupament de les Polítiques d’Ocupació 2017-2018 ha establert nous objectius qualitatius.
 
 • Avançar en el Model d’Orientació conjunt amb tot el sistema d’ocupació
 • Impulsar la perspectiva de gènere transversalment
 • Fomentar la participació de les persones més desfavorides en Polítiques Actives d’Ocupació
 • Seguir impulsant les Polítiques d’Ocupació Juvenil
 • Posar en marxa el nou Model de Prospecció de necessitats formatives i qualificació professional
 • Mantenir l’esforç per promoure l’Emprenedoria
 • Elaborar la carta de serveis del SOC
instagram 2017.05.27

Cubells (@sirena__mar)

Una publicación compartida de Informa.cat (@informa.cat) el

Segueix-nos a instagram (@informa.cat) i etiqueta les teves fotos amb el hashtag #informacat.

La teva foto podrà ser una de les publicades en els nostres mitjans:

Terrassa informa

Sabadell informa

Rubí informa

Sant Cugat informa

Granollers informa

Manresa informa

Mataró informa

Osona informa

Cerdanyola informa

Obituari 27.05.2017

Nom Cognom1 Cognom2 Edat: Data Cerimònia Hora Cerimònia Lloc Cerimònia
Francisco-Gregorio Mena Marín 52 any 27/05/2017 12:00 Temple Cementiri
Ángeles Ballesteros Aparicio 84 any 27/05/2017 11:00 Temple Cementiri
Josep Antoni Farrús Ribas 73 any 27/05/2017 15:00 Temple Cementiri
Diego Zaragoza López 84 any 27/05/2017 10:00 Temple Cementiri
Magdalena Jordà Mateu 83 any 27/05/2017 09:00 Temple Cementiri
Lourdes Ribas Ribas 94 any 27/05/2017 17:00 Temple Cementiri
Masterclass de l'Euncet

Les universitats catalanes imparteixen 168 màsters universitaris

Més del 50% dels alumnes són estrangers

Masterclass de l'Euncet
Masterclass de l’Euncet // Imatge cedida per l’Euncet Business School
Més del 36% dels estudiants de nou accés que es matriculen en un màster universitari a Catalunya s’han graduat en una universitat estrangera, segons les últimes dades disponibles corresponents al curs 2015-2016. Així, gairebé quatre de cada 10 alumnes matriculats al sistema universitari català en aquests estudis de postgrau ha estudiat en un sistema universitari internacional.
Concretament, el curs 2015-2016 van ser un total de 6.454 estudiants de nou accés els que van escollir Catalunya per continuar amb la seva formació universitària després d’haver-se graduat a l’estranger. En opinió del secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, “aquest és un altre indicador que evidencia la qualitat del sistema universitari català, que també aconsegueix un molt bon posicionament en els rànquings internacionals situant-se entre les millors universitats d’Europa i del món”.
Més de la meitat d’aquest 6.454 nous alumnes de màster procedien d’Amèrica Llatina (3.434), seguits d’Europa (1.601) i els Estats Units (839).
Una atracció d’estudiantat internacional que creix any rere any.
Estudiants de nou ingrés a màsters universitaris
Curs
2013-14
2014-15
2015-16
Total
3.630
4.737
6.454
%
30,9
31,3
36,3
La presència d’estudiants procedents de sistemes universitaris estrangers contribueix a internacionalitzar l’oferta de màster universitaris de Catalunya. Així, segons dades del curs 2015-16, s’imparteixen 168 titulacions on més del 50% dels alumnes són estrangers. D’aquests estudis de màster, 19 d’ells corresponen al programa Erasmus Mundus.
Per al curs 2017-18, el programa Erasmus Mundus ha ampliat l’oferta fins a 30 màsters que les universitats catalanes ofereixen en col·laboració, com a mínim, de dues universitats estrangeres. Més enllà d’aquest programa específic, més del 40% dels màsters interuniversitaris de Catalunya s’imparteixen en coordinació amb alguna universitat estrangera.
Pel que fa a la llengua de docència, el 68% dels màsters universitaris s’imparteixen en una tercera llengua, principalment en anglès, tot i que també s’ofereixen assignatures en francès i alemany, entre d’altres. Concretament, el 18% d’aquestes titulacions s’imparteixen íntegrament en anglès.
Aquestes dades d’internacionalització del sistema universitari català es coneixen els dies previs a l’inici de la fira internacional NAFSA, la més important del món en l’àmbit de l’educació superior, i que des d’aquest diumenge i fins divendres vinent, comptarà amb la presència d’una delegació formada per representants del Govern i de les universitats catalanes. Aquesta és la sisena edició en què Catalunya hi participa per presentar l’oferta d’estudis.
La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, ha destacat que “la presència del sistema universitari català en aquests esdeveniments internacionals permet donar a conèixer les possibilitats d’estudiar i fer recerca a Catalunya, així com impulsar acords perquè estudiants i professors de les universitats catalanes participin en programes d’intercanvi amb institucions estrangeres”.
En aquest línia, Catalunya també hi serà present a mitjans de setembre en el saló europeu més important, l’EAIE, que se celebra a Sevilla. El març passat, la delegació catalana també va ser present, per 5è any consecutiu, en l’Asia Pacific Association for International Education (APAIE), que es va celebrar a la ciutat de Kaohsiung (Taiwan).
 
Presentació del sistema universitari català
En l’edició d’enguany de la fira NAFSA, que se celebra a Los Angeles (Estats Units), la delegació catalana organitza una presentació del sistema universitari que tindrà lloc el pròxim dijous 1 de juny al Hilton Checkers Hotel. Paral·lelament, al llarg de tota la setmana, NAFSA acollirà més de 200 sessions d’aprenentatge, un centenar de presentacions per part de les 400 institucions presents a la fira, així com 43 workshops especialitzats.
Durant tots els dies del saló,l’estand Study in Catalonia. Welcome to the Universities of Catalonia  posarà a disposició dels visitants diferents publicacions i documentació en anglès de les universitats catalanes, així com informació sobre com estudiar a Catalunya (Study in Catalonia, Passport to Catalonia), el programa de màsters (Master’s Programm) i les Guies de conversa universitària, entre d’altres.
imaginBank caixabank

CaixaBank llança un servei per enviar diners amb mòbils iPhone

Disponible en la nova versió de les aplicacions CaixaBank Pay i imaginBank

imaginBank caixabank

CaixaBank ha creat un nou servei per enviar diners entre particulars mitjançant comandaments de veu a través de Siri, únicament en els mòbils iPhone. La funcionalitat ja està disponible per a tots els clients de CaixaBank en les noves versions de les aplicacions de CaixaBank Pay i imaginBank.

Ara, els clients de CaixaBank poden enviar diners als seus amics simplement parlant-li a Siri. L’assistent de veu d’iPhone segueix les instruccions de l’usuari pel que fa a destinatari, quantitat i concepte i, finalment, fa el pagament.

El servei suposa una de les primeres aplicacions de la biometria als pagaments electrònics en la banca europea. Així mateix, CaixaBank es converteix en el primer banc espanyol en oferir un servei de mitjans de pagament activat amb la veu.

Un procés senzill amb totes les garanties de seguretat

Els passos per a la transacció s’inicien quan l’usuari ordena a l’assistent de veu del seu iPhone l’opció “Enviar diners”. Automàticament, el sistema selecciona l’aplicació de CaixaBank. El client ha de dir quants diners i a qui vol enviar-s’ho i Siri prepara l’operació, llista per a ser confirmada.

L’usuari només ha de tocar físicament el telèfon per a aquest últim pas, en què ha d’introduir el codi de seguretat habitual en les transaccions electròniques. D’aquesta manera, el procés combina la usabilitat i comoditat que proporciona l’ús de comandaments de veu amb totes les garanties de seguretat dels sistemes de CaixaBank.

CaixaBank: l’últim en mitjans de pagament

El llançament del nou servei de CaixaBank per a dispositius iPhone, que ja està operatiu, amplia l’oferta de funcionalitats innovadores per a pagaments entre particulars de l’aplicació. Així mateix, suposa un avenç en la integració de mitjans de pagament en nous entorns, com l’automòbil.

Recentment, CaixaBank va ser el primer en llançar un teclat virtual mòbil per fer enviaments de diners des d’aplicacions de missatgeria, com Whatsapp, Facebook Messenger o Telegram. El servei és exclusiu per als clients d’imaginBank, el banc mobile only de CaixaBank.

Lideratge en innovació

CaixaBank està considerat com una entitat financera líder en innovació a escala mundial, amb 5,4 milions de clients en banca online i 3,7 milions de clients en banca mòbil.

L’entitat és líder en banca electrònica amb 15,6 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%. Ha estat una de les primeres entitats del món en apostar per la implantació comercial dels sistemes de pagament contactless i de la tecnologia de pagament pel mòbil, el que li ha valgut rebre diversos premis internacionals.

El 2017, l’entitat ha rebut el premi “Celent Model Bank of the Year”, atorgat anualment per distingir al banc més innovador del món. Així mateix, entre els reconeixements internacionals més recents a la seva estratègia de banca digital, destaquen els premis d’Efma i Accenture i el premi The Banker com a “Millor Projecte Tecnològic del Món” pel llançament d’imaginBank, el primer banc mobile only en què l’operativa es fa exclusivament a través d’apps per a mòbils i per a xarxes socials.

Itziar Lujan Blanco

Les reunions improductives

Itziar Lujan Blanco
Itziar Lujan Blanco // Imatge cedida per la FUB

Actualment, les empreses s’han d’enfrontar als nous reptes que presenta un mercat globalitzat com l’actual mitjançant la fabricació de productes o serveis amb un elevat valor afegit, preus baixos, qualitat elevada i terminis d’entrega acotats.

Per això, moltes empreses busquen aconseguir un avantatge competitiu, a través de la  gestió dels seus processos productius mitjançant tècniques de millora continua. Tot i que les empreses són conscients del que suposa la millora continua per a la seva permanència en un mercat en competència perfecta, els queda un llarg camí per recórrer.

A la major part d’empreses del nostre país, es destinen moltes hores i esforços a fer reunions que moltes vegades acaben sent del tot improductives degut a l’existència de condicions que limiten la seva bona realització: l’abast dels temes, el malbaratament del temps, la manca de planificació fonamentada en objectius concrets i derivats d’una necessitat real, l’actitud dels treballadors en vers a les reunions i la manca d’eficiència que d’elles se’n deriva.

La majoria de nosaltres no pensa en el còmput total d’hores perdudes en aquestes reunions i en el cost final que suposen per a l’empresa. Posem per exemple que cadascuna d’aquestes reunions té una durada d’una o dues hores i que està integrada per entre sis i vuit persones. Això esdevé una pèrdua real de dues jornades laborals complertes. Si partim de la base que cadascun dels integrants a la reunió són directius o càrrecs intermedis amb uns salaris elevats i que aquestes reunions tenen lloc de forma periòdica, el malbaratament resulta significatiu.

Per millorar l’eficiència d’aquestes reunions prèviament s’hauria de  generar l’entorn (espai físic), el context (espai interpretatiu) i els compromisos necessaris perquè la reunió tingui el resultat esperat. Resulta fonamental també l’assistència de tots els convocats, respectant sempre  l’hora d’inici i final. Un altre aspecte clau és l’assignació de rols a cada participant, com per exemple, la decisió de qui conduirà la reunió.  Per últim, però no menys important, s’hauria de fer un seguiment de la reunió per veure si s’han realitzat totes les accions posteriors que permeten complir amb el propòsit d’aquesta.

En països com Anglaterra, Suècia o Dinamarca, es realitzen el que s’anomenen reunions diàries de sincronització de l’equip o “Scrum daily meeting”, en les quals l’objectiu principal és el de facilitar la transferència d’informació i la col·laboració entre els membres de l’equip per tal d’augmentar la seva productivitat, el compromís d’equip, fomentar l’aprenentatge i conèixer l’estat dels projectes des del punt de vista de desviacions i tasques pendents. Aquestes reunions tenen un temps màxim de 15 minuts  i es realitzen a peu dret perquè els membres de l’equip no és relaxin ni s’expandeixin en més detalls dels necessaris.

Per tant, si volem  ser més productius i eficients i aconseguir així un millor posicionament en el mercat respecte de la competència, hem d’aprendre que no podem estar hores i hores asseguts en una cadira dintre de reunions durant les quals no s’arriba a cap conclusió concreta i que acaben desmotivant el  propi treballador.

Itziar Lujan és professora col·laboradora dels estudis d’Administració i Direcció d’Empreses-ADE del Campus Manresa de la UVIC-UCC.

Switch to desktop version