Autor Cultura
18 Setembre 2013 a 16:55

Balanç positiu del Som Estiu!

Més de 12.000 assistents

Festival de Circ

Foto: Antonio Pérez

El balanç que finalment ha fet l’Ajuntament de Terrassa del cicle d’activitats “Som Estiu” ha estat molt positiu, gràcies a que ha estat més participatiu que mai, tant per l’afluència de públic com per la implicació d’espectadors, artistes i entitats.

Aquesta voluntat de construir la programació amb la participació de tothom és la que va portar a denominar el cicle d’activitats “Som Estiu” en detriment de “Terrasses d’Estiu” que era com es denominava entre els anys 2007-2012..

Enguany, el cicle ha registrat una assistència de 12.530 espectadors, augmentant lleugerament la de l’any passat que va ser de 12.259. L’any passat es va assolir la xifra de 12.000 espectadors, consolidant-se al 2013. La valoració positiva de l’Ajuntament, a banda de per l’afluència de públic, ha estat per la qualitat de les activitats, ja que tan els espectadors com els participants las han molt ben valorat.

Eren 40 propostes artístiques dirigides a públics de totes les edats i que s’han realitzat entre el 5 de juliol i el 13 de setembre. “Som Estiu” han inclòs els cicles “Sons del Temps” i “Màgia d’Estiu”, i els Festivals d’Estiu a Sant Pere i de Circ, a més d’un ampli ventall de propostes per a tot tipus de públics dins de la programació més general de Som Estiu!.

El Festival de Circ ha estat, una vegada més, el que ha reunit un major nombre d’assistents, uns 8.700 entre el 3 i el 5 de setembre. En general, la programació ha registrat una mitjana de 120 persones, promig amplament superat per les 250 del concert d’El Sobrino del Diablo. Aquest àmbit d’activitats han registrat uns 1842 espectadors.

La sisena edició del cicle Sons del Temps ha continuat gaudit de gran èxit, assolint el 100% de l’aforament i un alt grau de satisfacció per part del públic, gràcies en part a la qualitat i a la celebració en espais com la Seu d’Egara, el Castell Cartoixa de Vallparadís, el jardí de la masia Freixa o l’Església de les Josefines. En total 11 concerts i 1420 persones.

La Seu d’Ègara va ser l’escenari de la primera edició del Festival d’Estiu a Sant Pere realitzat per l’Orquestra e Cambra Terrassa 48. Aquest certamen va comptar amb la presència de 355 persones.

Som Estiu! És un cicle totalment consolidat i un repte per a les properes edicions degut a l’alt nivell d’enguany. Descentralitza la cultura i garanteix la programació cultural durant l’estiu, època en que l’oferta a la ciutat es redueix.

Switch to mobile version