Autor Política
5 Setembre 2013 a 13:19

Cicle “La Catalunya que volem”

Els joves donen la seva opinió

Foto: Joan Murcia

Foto: Joan Murcia

Ahir al vespre, al Casal de Cultura de Matadepera i davant d’un  auditori menor que en anteriors conferències, els representants de la JERC, JNC i dels joves de SI van donar a conèixer la seva opinió sobre els esdeveniments que s’estan produint i que creuen que, d’ara endavant, han de passar per arribar a la Independència.

Tot i coincidir amb l’objectiu, va deixar ben palès que discrepen molt en la forma d’arribar-hi.

Especialment des de SI, es demana que aquesta independència ho ha de ser també amb importants millores en l’àmbit social i econòmic, i ho ha de fer en una línea que, en opinió meva, s’acosta al Procés Constituent d’Arcadi Oliveres i Teresa Forcades.

Mentrestant, tant la JERC com JNC, pensen que aquests temes hauran de tractar-se el dia després de la proclamació de la independència i que ara el que toca és treballar per aconseguir el dret a decidir i exercir-lo. I un cop la societat decideixi anar cap a la independència i aquesta ja estigui vigent, tenir en compte totes aquestes millores en la redacció de la Constitució.

El representant de SI va insistir repetidament  que es fa imprescindible donar a conèixer la data i el text de la consulta que segons va dir “ha de ser clara i concisa i només tenir 2 contestes possibles, si ó no”.

Els representants de JERC i JNC no ho veien tan necessari i, segons van comentar, per complir el manament del Parlament tenen fins el 31 de desembre per fer-ho.

Tots es van declarar a favor de la Via Catalana per la Independència, tots estaven convençuts que serà un èxit i van reconèixer la seva participació.

No sé si no van ser convidats o van declinar la invitació però vaig trobar a faltar representants de les joventuts de PP i PSC per conèixer de primera mà la seva opinió respecte d’ aquest moviment i com encaren el seu futur dintre d’una Catalunya que, si els catalans volen, pot esdevenir independent.

Switch to mobile version