Autor Entitats
21 Setembre 2013 a 10:30

Comença la tercera edició del programa ACCME

L’objectiu és trobar finançament per projectes del sector cultural i creatiu

Cecot

Imatge cedida per Cecot

Ha començat la tercera edició del programa ACCME, Ángeles y Cultura para la Creación de Más Empleo, que desenvolupen conjuntament la Business Angels Network de Catalunya (BANC) i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. L’objectiu principal és fomentar l’emprenedoria en el sector de les Indústries Culturals i Creatives (ICC), així com facilitar l’accés al finançament de projectes dins d’aquest sector.

Enguany, l’edició de l’ACCME es durà a terme des del 2013 fins a principis del 2014. La primera fase consisteix en captar projectes culturals i creatius amb un atractiu empresarial. De tots els projectes, 18 participaran en una formació Investment Readiness. A més, els millors podran exposar la seva idea en un Fòrum d’Inversió davant d’un públic del sector.

El BANC

El sector de les ICC, segons dades de la Unió Europea, significa el 3’3% del PIB i ocupa 6’7 milions de persones, a més d’impulsar altres sectors com el turisme, l’oci, l’educació i la investigació. Des del BANC, o Business Angels Network de Catalunya, que és la institució privada encarregada de posar en contacte els inversors privats (business angels) amb els emprenedors per tal d’aconseguir finançament, s’aposta per aquest sector amb el programa ACCME després d’haver tancat 36 operacions per valor de 5 milions d’euros des de la seva creació al 2012.

 

Switch to mobile version