Autor Societat
8 Setembre 2013 a 16:20

El carrer Puig i Cadafalch amb zona blava

Es vol millorar l’eficiència de l’aparcament per evitar estacionaments indeguts

zona blava puig i cadafalch 650x488

 

El dia 12 de setembre entrarà en funcionament el sistema d’aparcament de zona blava al carrer de l’arquitecte Puig i Cadafalch. De moment, ja han començat les tasques de pintura de les places i s’hi començaran a instal•lar els senyals verticals i dos parquímetres. Des de l’Ajuntament volen instaurar aquest mètode per gestionar de manera més eficient l’aparcament de la zona, evitant així els estacionaments indeguts. D’altra banda, creuen que l’oferta comercial de l’entorn se’n veurà beneficiada.

Els parquímetres que s’utilitzaran tenen unes especificacions diferents als que normalment es troben a la ciutat. Aquests nous models, amb pantalla de color, permeten consultar les tarifes i fer l’anul•lació de la denúncia directament des de l’aparell: s’introdueix el número d’expedient i es paga la taxa que correspongui en cada cas. La màquina emetrà un rebut d’efectuació del pagament i l’usuari ja no caldrà que introdueixi a la bústia el tiquet d’anul•lació i la denúncia. Els parquímetres també estan dissenyats per l’estalvi energètic, engegant-se només quan es prem un botó o s’introdueix una moneda.

La decisió d’instaurar aquest mètode d’aparcament ha estat consensuada entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns de l’Antic Poble de Sant Pere que veuran el carrer Puig i Cadafalch amb 44 places de zona blava operatives en l’horari regular: de dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h i de 16:30h a 20h. Els dissabtes de 9:30h a 13:30h i la resta del cap de setmana i els festius gratuït.

Switch to mobile version