Autor Ensenyament
13 Setembre 2013 a 10:00

ICV Terrassa denuncia l’empitjorament de l’ensenyament

Pitjors condicions que el curs anterior

Escoles

Començament de les classes // Foto: Sergi Colomer

El grup Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Terrassa denuncien que les escoles del país, entre elles les de Terrassa, comencen el curs en pitjors condicions que l’any passat.

Des d’ICV Terrassa afirmen “som conscients i compartim la preocupació sobre les conseqüències que estan tenint les retallades i la crisi en el nostre model educatiu. La situació no ha canviat, ans al contrari”.

Pels roigverds de Terrassa, l’empitjorament de les condicions de les escoles les farà extremadament difícil garantir-ne la qualitat i l’equitat educativa. Aquest empitjorament es reflexa amb el tancament de l’escola Can Montllor i amb les ratios de 27 alumnes a primària i 32 a secundària.

Segons els verds, les necessitats socials estan canviant i cada vegada són menys els recursos destinats, arribant cada cop a menys gent. Creuen que es imprescindible que la Generalitat amplií el pressupost per a beques de menjador “l’evident insuficiència de l’increment de partida anunciat per la Consellera d‘Ensenyament d’uns 1,8ME per tota Catalunya (per Terrassa podrien representar uns 56.000€ addicionals) no donarien a Terrassa per cobrir el mateix número de beques que el curs passat”.

El grup ecologista critica que el Govern de la Generalitat hagi passat de fer una aportació a les escoles bressol municipals de 1880 € per infant a 875€. D’altra banda la prorroga pressupostària farà que restin pendents de construcció els 2 instituts previstos a Terrassa (Can Roca i Les Aimerigues) i una escola d’infantil i primària (Sala i Badrinas).

Des d’ICV Terrassa també mostren la seva preocupació per la reforma de la LOMCE i de l’Administració Local (ARSAL), impulsades pel govern de l’Estat que “posen en perill, no solament les competències locals en educació marginant els governs municipals de la corresponsabilitat en l’educació, sinó també la qualitat de l’educació publica i la cohesió social”.

Switch to mobile version