Autor Economia
30 Setembre 2013 a 16:30

L’Ajuntament demana a l’SGAE que no sancioni els comerços de la ciutat

Demanen que sigui una campanya amb voluntat informativa i no pas sancionadora

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

L’Ajuntament de Terrassa ha tingut coneixement que el personal de la Societat General d’Autors d’Espanya (SGAE) ha visitat comerços de la ciutat durant els darrers dies, per realitzar inspeccions sobre el compliment de la protecció dels drets de propietat intel·lectual en aquest sector.

Davant d’aquest fet, Amadeu Aguado, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació,  ha fet arribar una carta a l’SGAE i al director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya per demanar col·laboració. Amadeu Aguado ha volgut fer palesa la intenció del consistori d’evitar que els campanyes de protecció dels drets de propietat intel·lectual comportin perjudicis a un sector que està patint, de manera molt directa, l’actual crisi social i econòmica”.

 Tot i ser conscients de la importància de la protecció dels drets de propietat intel·lectual, l’Ajuntament de Terrassa ha demanat a l’SGAE que “persegueixin una voluntat informativa i no pas sancionadora. Els establiments comercials han de tenir l’opció de poder adequar la seva actuació, en compliment de la normativa, abans de rebre una sanció”.

 Els establiments estan patint les conseqüències de la situació econòmica i per Aguado s’ha de tenir una especial sensibilitat i fer pinya per tal de no reduir l’activitat comercial.

 L’Ajuntament ha demanat al director general de Comerç, Josep M. Recasens, que negociï amb les societats d’autors per tal que la seva tasca tingui la menor incidència possible en l’activitat comercial.

Switch to mobile version