Autor Entitats
29 Setembre 2013 a 12:30

L’Euncet impartirà un programa d’emprenedoria en el sector sanitari

S’adreça a professionals dels sectors socials i de la salut

Imatge cedida per Euncet

El proper 15 d’octubre, l’Euncet juntament amb el Consorci Sanitari de Terrassa, Mútua de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa i el Parc Tecnològic Orbital 40, farà el programa d’Emprenedoria Sanitària i Social que durarà fins el 14 de desembre. El curs va adreçat a professionals del sector sanitari i social d’arreu de Catalunya. L’objectiu del programa és facilitar les eines per tirar endavant un negoci d’emprenedoria en l’àmbit de la salut.

Es faran moltes activitats, de les qual una serà un taller d’habilitats i una altra de xarxes socials on es recalcarà la importància de controlar les tecnologies de la informació. El curs s’impartirà de dilluns a dijous de 19h a 21h, el divendres de 18h a 21h i els dissabte de 9h a 14h. Es faran classes pràctiques a l’escola de negocis, a l’Hospital de Terrassa i a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. El curs tindrà 56 hores de durada lectives i costarà 725 euros, que es poden bonificar mitjançant la Fundació tripartida. El diploma que s’obtindrà serà en Emprenedoria Sanitària i Social per l’Euncet Business School, centre adscrit a la UPC.

Es faran tres master class. La primera serà el 25 d’octubre a càrrec del doctor Pere Vallribera, director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa, al mateix hospital. La segona la farà Esteve Picola, director general de Mútua Terrassa el 4 de novembre en aquest centre sanitari. L’última l’impartirà el pediatre i director de Recerca i Innovació de la Corporació Sanitària Parc Taulí i director de l’Institut Universitari Fundació Parc Taulí UAB, Lluís Blanch, el 26 de novembre a l’Euncet Business School de 19h a 21h.

Els docents són nou professionals, sis de l’àmbit de la salut que estan vinculats al Consorci Sanitari de Terrassa i a Mútua de Terrassa i la resta són professors de l’Euncet, especialitzats en l’àmbit econòmic i financer. La directora de l’Euncet Business School, Dolors Puig, destaca que es cobreix una demanda dels professionals dels sectors socials i de salut i diu que “és una oportunitat ideal per aquells professionals que volen adquirir les competències necessàries per innovar i emprendre en el sector social i sanitari”.

El director de l’àrea de Coneixement del Consorci Sanitari de Terrassa, el doctor Manel Balcells, explica que “als programes formatius de les facultats no existeix l’assignatura de l’emprenedoria en l’àmbit de la salut i des d’aquest programa ensenyarem als sanitaris a generar la seva pròpia empresa o negoci”, ja que “hi ha molt talent i bones idees, però s’han de tenir eines com les que ensenyarem perquè esdevinguin negoci”.

El director de la Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa, el doctor David Dalmau, considera essencials els “aspectes claus que ensenyin la gestió de la innovació i emprenedoria o que s’expliqui tot el complex procés que suposa passar d’una idea a un pla de negoci viable”.

Els alumnes elaboraran un pla de negoci que podrà ser premiada amb 3.000 euros per contribuir al finançament inicial del projecte tal com ha dit Manuel Aguado, tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Terrassa. Ha afegit que el guanyador “disposarà d’una sessió d’ús gratuït d’un espai Coworking de Qu4drant.0, o bé un espai del viver d’empreses de Foment de Terrassa durant els sis primers mesos d’activitat”. També tindrà una sessió de presentació a possibles clients i partners del Clúster Salut dins d’Orbital.40, el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa.

Switch to mobile version