Autor Societat
19 Setembre 2013 a 16:23

Presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Les activitats es faran del 22 al 29 d’aquest mes

Fotografia: Aina Marcobal

 

Del 22 al 29 de setembre es durà a terme a la ciutat la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. A la roda de premsa feta aquest matí, la tinent d’alcalde de Planificació Urbanística, Carme Labòria, ha comentat que els objectius principals d’aquesta iniciativa són conscienciar a la població de l’ús de vehicles alternatius més sostenibles, com ara la bicicleta, impulsar el transport públic o particular compartit i reflexionar com ens afecta a la salut, ja sigui des de l’activitat física com de la contaminació acústica.

Sota el lema “Aire net. Fes el pas!” es faran diferents activitats durant la pròxima setmana. El dijous dia 26, es farà l’entrega de diplomes del curs Habilitació per a la conducció de grups ciclistes que es va fer al març.  A més, també se’n farà la segona edició el divendres, amb la formació teòrica al Centre de control de Via Pública de 20h a 22h, i dissabte la pràctica a l’Espai de l’antic mercadal Martí Humà de 10h a 13:30h. Encara hi ha places disponibles.

També es desenvoluparà la campanya “La seguretat dels teus fills no és cap joc”, dirigida a pares i familiars per conscienciar-los del perill d’estacionar els vehicles a les voreres pròximes a les escoles. Es repartiran flyers amb el joc “rasca rasca” i pòsters per als alumnes de segon i tercer de primària. La informació també estarà present a les xarxes socials i als panells d’informació variable de la ciutat.

Com cada any, també es farà la clàssica Pedalada 2013 que, segons ha dit Labòria, és “una eina de reivindicació per tal de canviar el mitjà de transport”. El Pla de promoció per a l’ús de la bicicleta 2012-2013 ha estat clau per tal de difondre l’ús del vehicle, en el cas dels alumnes, gràcies al programa Ambicia’t. La Pedalada es farà aquest diumenge 22 a les 10:30h a la Plaça Nova. El recorregut serà de 8 km amb una durada aproximada d’una hora.

D’altra banda, a la roda de premsa també s’han destacat les accions realitzades durant l’últim any que han millorat la mobilitat a la ciutat. S’ha fet èmfasi al Mapa continu de Trànsit per tal de planificar el recorregut amb més facilitat i que el viatge sigui més sostenible.  Les millores en els carrers han estat rellevants a la zona de la Maurina amb un nou aparcament de 30 places, les obres d’urbanització del Pla de Barris de La Maurina i el control d’accés a les zones de vianants del centre de la ciutat. El Pla de Mobilitat s’està actualment revisant per tal d’actualitzar-lo pels pròxims sis anys.

Pel què fa al transport públic, s’ha fet èmfasi a l’ensenyament dels alumnes de primària per tal que coneguin el servei d’autobusos que tenen a l’abast. Es dirigirà a 300 nens de 5 escoles diferents. A més, ja s’estan tramitant les 18.000 sol·licituds rebudes de la T-Blanca per tal de coordinar-se amb hisenda per saber quin tipus de títol correspon a cada sol·licitant.

Switch to mobile version