Autor Política
31 Octubre 2013 a 17:55

El PP presentarà una esmena a la totalitat a la proposta d’adherir-se a la querella que va iniciar ERC contra la dictadura franquista

Es debatrà al Ple d’aquest vespre

Imatge del web PP Terrassa

Imatge del web PP Terrassa

En el Ple d’octubre que se celebrarà aquest vespre, els grups municipals del PSC, ICV-EUiA i CiU presentaran una proposta per adherir-se a la querella que va iniciar ERC contra la dictadura franquista i l’assassinat de càrrecs electes durant la II República, entre ells Lluís Companys. El portaveu del PP de Terrassa, Gabriel Turmo, ha comunicat que portaran la iniciativa a debat i votació del Ple i presentaran una esmena a la totalitat per substituir en la seva integritat la proposta que han presentat la resta de grups municipals per condemnar  “…la revolta militar feixista dirigida pel General Franco al juliol de 1936, així com el règim dictatorial posterior i manifestant el suport i adhesió a la querella del Jutjat núm. 1 de Buenos Aires, República Argentina, per delictes de genocidi i lesa humanitat contra els responsables de la conculcació dels drets humans durant el franquisme”.

La proposta del PP va dirigida en els motius que volen recordar les persones que van lluitar per la llibertat i la democràcia contra la dictadura del general Franco i condemnar qualsevol règim dictatorial. Afegeixen que les llibertats democràtiques s’estan restablint i que els drets i deures de les persones s’han de preservar a través dels sistemes democràtics com ara la igualtat davant la llei i la llibertat com a dret inviolable, entre d’altres.

El PP presentarà dos acords, un dels quals va en la direcció de condemnar els fets de la dictadura franquista i que l’Ajuntament s’adhereixi a la Poposició no de Llei per tal que ningú se senti legitimat d’utilitzar la violència per imposar conviccions polítiques ni establir règims que vagin en contra de la llibertat i la dignitat dels ciutadans.

El segon acord gira entorn al reconeixement moral de les víctimes de la guerra civil espanyola i els qui van patir repressió durant la dictadura. D’aquesta manera, l’Ajuntament hauria de donar suport a les famílies dels afectats que vulguin fer un acte en memòria de les víctimes.

Switch to mobile version