Autor Política
17 Octubre 2013 a 16:30

El PSC presenta un manifest pel Dia Mundial contra la pobresa i l’exclusió social

Es reclama al govern la lluita contra l’empobriment

Imatge cedida per PSC Terrassa

Imatge cedida per PSC Terrassa

En motiu del Dia Mundial contra la pobresa i l’exclusió social, la Secretària d’Organització del PSC de Terrassa i regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament, Teresa Canals, ha presentat un manifest on es reclama a la Generalitat que prioritzi la lluita contra l’empobriment. És per això que els socialistes reclamen la reforma de la Renda Mínima d’Inserció, l’impuls d’una nova Renda Garantida Ciutadana, que s’asseguri l’alimentació bàsica, el lloguer social, mesures pels aturats de més de 50 anys i el foment de plans d’ocupació.

Teresa Casals ha recordat l’important paper dels ajuntaments: “les administracions més properes, que amb responsabilitat i esforç, estan donant resposta a les necessitats més bàsiques de la ciutadania”. També ha fet palesa la dada que 1 de cada 5 catalans viu en risc de pobresa i n’ha responsabilitzat els governs: “PP i CiU estan desmantellant el nostre estat del benestar”.

La presentació s’ha dut a terme davant de El Rebost de Terrassa que, segons ha dit Casals, és “una de les moltes entitats socials que des d’un compromís cívic treballen per millorar la vida d’aquells que més pateixen la crisi” i ha afegit les dades que “el rebost ha augmentat en un 88% els lots d’aliments subministrats a la nostra ciutat”. També ha volgut remarcar que durant aquest any s’ha atès un 5% més de persones al Serveis Municipals que l’any passat.

Teresa Casals ha parlat també sobre el Projecte de llei sobre la Racionalització de l’Administració Local que passarà pel Congrés. Ha valorat que “aquest projecte restarà marge de maniobra als ajuntaments per poder posar solució als problemes de moltes famílies, ja que el projecte no respecta els principis de proximitat i equitat en la prestació dels serveis públics”. La Secretària d’Organització ha recalcat que la proposta del PP “resta autonomia als ajuntaments en benefici d’una recentralització de l’Estat” i ha afegit que des del PSC reclamen al govern “que tiri enrere el projecte de reforma i que elabori un nou document, buscant el consens amb els alcaldes i alcaldesses i amb l’administració local”.

Switch to mobile version