Autor Economia
12 Octubre 2013 a 11:00

FEMvallès denuncia la falta de pressupostos en infraestructures

Sense inversions la major concentració productiva del sud d’Europa

FEmvalles

El passat 3 d’octubre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per l’ any 2014 destinen a Catalunya 944,42 milions d’euros, un 25% menys que l’any passat. La plataforma FEMVallès considera que les inversions previstes pel proper any no podran ser cobertes amb aquests pressupostos, i denuncia la forma en que aquesta falta d’inversió afectarà a la millora de les infraestructures vinculades a la industrialització del país.

Segons la plataforma FEMVallès les obres que necessiten inversions, com es el cas dels accessos al port de Barcelona, l’enllaç a mig fer entre l’AP7-A2, el tercer fil ferroviari per tenir una mínima solució de pas de mercaderies en ample europeu, o que finalment es faci la doble via a Vandellós que és un coll d’ampolla constant, no poden ser realitzades degut a la falta d’aquestes. Aquesta mancança provoca que  diàriament hi hagi congestions en les xarxes viaries i manca d’enllaços en ferrocarrils.

El Govern únicament ha destinat 5.000 euros per a l’estudi del Quart Cinturó (B40) Terrassa-Granollers, i manté aturades altres obres des de fa anys, com és el cas de la B40 entre Olesa i Viladecavalls.

Les entitats que conformen FEMVallès opinen que el Vallès hauria de ser un dels majors destinataris de les inversions de l’Estat, degut a que des de ja fa anys ha estat una zona amb poques inversions públiques, amb vies de peatge i sense inversions destinades en rodalies. De fet, pensen que hauria d’obtenir més pressupostos destinats a infraestructures que potenciïn les exportacions, és a dir en ampliar les xarxes ferroviàries, i més veient com està estancat el mercat actualment.

En definitiva, FEMVallès denuncia el fet que es necessària una millora en el funcionament de les xarxes ja existents, no demana la creació de noves obres en el moment de crisis que estem vivint, sinó a una millor rendibilitat i aprofitament de les xarxes ferroviàries que tenim.

FEMVallès

FEMVallès és una plataforma promoguda per les patronals de Cecot, CIESC, UEI Cerclem i l’associació que intenta, davant les qüestions que les administracions i l’opinió pública plantegen vers  la participació en debats sobre territori, infraestructures i mobilitat, donar una resposta unitària.  Es proposa per presentar-se com a veu única en l’àmbit empresarial de tot el Vallès.

 

Switch to mobile version