Autor Societat
3 Octubre 2013 a 12:40

FGC se suma a la Festa de Sarrià

50è Aniversari del Tren de Sarrià

 FGC

Imatge cedida per FGC

En el marc dels actes de celebració del 150è Aniversari del Tren de Sarrià, i coincidint amb la Festa Major del barri, Ferrocarrils de la Generalitat ha programat per aquest dissabte i diumenge, circulacions especials del tren històric pertanyent a la sèrie 400. La circulació es farà entre les estacions de Sarrià i Reina Elisenda.

D’aquesta manera FGC se suma a les festes de Sarrià. Durant molts anys FGC va ser l’empresa  industrial principal del districte i al llarg de la seva història hi ha estat present, albergant  el centre operatiu, la subcentral elèctrica, el Centre de Comandament de la línia (1983-2008) o, actualment, la seu corporativa de Ferrocarrils, des de 2008.

La sèrie 400 es va construir en els anys 40 als Tallers de Sarrià i va operar fins el 1996, quan va realitzar el darrer servei comercial entre Plaça Catalunya, Les Planes i Sarrià. Aquet tren es caracteritza pel seu color verd i els grans fars davanters el que va fer nomenar per la gent la Granota.

Sèrie 400

La unitat de tren 400 té una llargada de 58 metres i va ser construït a Sarrià entre el 1944 i 1973. Aquesta unitat va ser restaurada al 1998. Està formada pel cotxe automotor 409, el remolc 809 i un cotxe automotor 507. Els primers procedien de la modernització d’antics cotxes automotors de les sèries 400 i 500, dels quals s’aprofitaren els motors i els equipaments elèctrics.

image002

Switch to mobile version