Autor Política
31 Octubre 2013 a 13:00

L’alcalde de Terrassa reclama més recursos per a les escoles bressol

Preocupació per la reducció del 52%  en centres de 0 a 3 anys

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, és un dels setanta alcaldes catalans que subscriuen una declaració demanant a la Generalitat més recursos per a l’educació de 0 a 3 anys. Els signants critiquen les retallades i demanen al departament d’Ensenyament que compleixi el seu compromís amb l’educació de nivell inicial.

Jordi Ballart explica que “Terrassa és un dels municipis clarament afectats per aquesta reducció dràstica de recursos en les escoles bressol. Malgrat això, des del nostre ajuntament, com en tants d’altres, hem mantingut el nostre compromís amb la ciutadania i hem fet un esforç per evitar que aquesta retallada tingui efectes encara molt pitjors.”

En la declaració, alcaldes i alcaldesses exigeixen que es retornin els pressupostos d’educació tal i com es va pactar el curs 2009-2010. A més, el Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses, que es va construir al 2012 i s’encarrega de vetllar i denunciar accions que posen en perill els acords en educació, es mostra preocupat per la reducció del 52% de l’aportació de la Generalitat en aquests centres.

D’altra banda, l’eliminació dels 5 milions d’euros de les beques per a famílies amb necessitats econòmiques està propiciant que aquestes no puguin accedir al servei. L’alcalde de Terrassa explica que exigeixen a la Generalitat que compleixin les seves responsabilitats per acabar amb aquesta situació insostenible.

Switch to mobile version