Autor Ensenyament
17 Octubre 2013 a 17:15

“Malbarates o aprofites” al Mercat de la Independència

Es donaran consells i idees per evitar el malbaratament de menjar

Imatge del web No llencem ni mica

Imatge del web No llencem ni mica

Aquest dissabte s’instal·larà al Mercat de la Independència un punt d’informació del projecte Malbarates o aprofites des de les 10:30h fins a les 13:30h. Allà es rebrà informació i consells per dur a terme bones practiques i reduir aquest problema majoritàriament domèstic. S’anima a fer un consum responsable, planificar les compres d’aliments, conservar-los adequadament o bé exercir la cuina d’aprofitament.

A part de conscienciar sobre el malbaratament, també es vol donar compte de la importància de reduir la generació de residus i aprofitar aliments que es troben en perfecte estat per ajudar a famílies amb necessitats alimentàries.

A l’stand hi  haurà tres educadors ambientals per dinamitzar l’activitat. Hi haurà una exposició sobre la magnitud del problema a nivell mundial i català per explicar els motius del malbaratament. A través d’un joc s’ensenyarà a conservar els aliments, a més de receptes i consells. Per últim, es farà una demostració de la canalització d’aliments no vendibles que provenen de comerços i s’aprofitaran els excedents de les fruites del mercat per fer sucs, que s’oferiran als assistents.

Aquesta acció l’organitzen Espai Ambiental i Fundació ENT amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. També hi col·labora l’Ajuntament de Terrassa mitjançant el Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat i el Servei de Comerç, i forma part de les accions d’informació i sensibilització de la campanya A Terrassa reduïm els residus.

Es pot trobar més informació als web www.mediambient.terrassa.cat i http://nollencemnimica.org.

Switch to mobile version