Autor Entitats
12 Octubre 2013 a 12:30

Missió comercial a Geòrgia, Azerbadjan i Turquia

La Cambra de Comerç de Terrassa organitza aquesta missió

Imatge cedida per la Cambra de Terrassa

Imatge cedida per la Cambra de Terrassa

Del 22 de setembre al 2 d’octubre es va desenvolupar una missió comercial de vuit empreses catalanes per visitar els mercats de Geòrgia, Azerbadjan i Turquia. La missió ha estat organitzada per la Cambra de Comerç de Terrassa i ha generat un total de 100 contactes de negoci. Azerbadjan i Turquia ja formaven part del pla de prospecció de mercats de la Cambra i enguany s’hi ha afegit Geòrgia.

Les empreses que han participat en la missió han estat: Vertisol de Granollers, dedicada a fabricació de tèxtil tècnic per a protecció solar, paviments i revestiments; l’empresa Dena Desarrollos de Terrassa actua en el sector elèctric i es dedica a la fabricació de parallamps; Inibsa Dental de Lliçà de Vall fa anestèsics per a ús odontològic; Bioiberica de Barcelona, actua en el sector químic; Cirprotec de Terrassa, fabrica protectors contra sobretensions i parallamps; l’empresa Standard Hidraulica de Montcada fa aixetes i vàlvules pels sector de la indústria; Boma Inpasa, de Barcelona, actua en l’àmbit de l’enginyeria de la construcció i arquitectura; i l’ultima empresa és Arrossaires del Delta de l’Ebre, del sector alimentari. Els representants de les empreses han estat acompanyats per Victor García, tècnic de Comerç Internacional de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

El mercat de Geòrgia és atractiu per fer de pont entre Europa, els països del consell de cooperació del Golf i el de la Comunitat d’Estats Independents. Compta amb una zona privilegiada per fer operacions comercials a la zona del mar Negre. Tot i així, és un mercat poc explotat i els participants a la missió creuen que això és un elevat potencial d’oportunitats de negoci i inversió.

Azerbadjan és el mercat més gran i ric del Cauques per l’explotació petrolífera i es troba en un emplaçament molt bo en el corredor, en el mar Caspi i la regió de l’Àsia Central. Es tracta d’un país amb una gran explotació i inversions estrangeres, però aquest fet es veu de manera positiva pels participants de la missió ja que tenen una gran mentalitat empresarial oberta.

Per últim, Turquia és un dels mercats emergents més rellevants del món. També per la seva situació geogràfica, la recent adhesió a la Unió Europea, i les lleis favorables a la inversió estrangera el fan un mercat molt atractiu.

Switch to mobile version