Autor Cultura
3 Octubre 2013 a 16:05

Nova convocatòria de beques de la BaumannLab

Es pretén donar suport a joves artistes

Imatge del web de la Casa Baumann

La BaumannLab, el laboratori de suport a la creació artística jove de l’Ajuntament de Terrassa, ha obert una nova convocatòria de beques. Estan pensades per impulsar la professionalització d’artistes joves, pel desenvolupament de projectes d’arts visuals i processos de creació i producció cultural. La convocatòria estarà oberta fins el 17 de novembre.

Les beques artístiques es divideixen en dues modalitats i estan adreçades per a projectes d’arts visuals o pensament contemporani. La poden demanar els joves nascuts de 1978 en endavant o que formin part de col·lectius on més de la meitat dels membres compleixin aquesta condició. La primera modalitat és per a menors de 20 anys, dotada amb 900 euros en concepte de despeses de producció o horaris, sense que aquests superin els 360 euros. La segona modalitat és per a joves de 20 anys o més, dotada amb 2.000 euros en concepte de despeses de producció i honoraris, sense que aquests superin els 800 euros.

També s’atorguen ajuts a projectes artístics en entitats d’educació en el lleure. Té com a objectius promoure activitats que utilitzin processos artístics contemporanis per a desenvolupar l’actitud crítica dels infants i joves i fomentar-ne la participació activa. L’ajut és de 550 euros per a producció de material, ús de les instal·lacions i material de la BaumannLab, i tres sessions de tutoria.

El professorat de centres educatius amb alumnes de 12 anys o més es poden beneficiar de la beca per a projectes artístics en contextos educatius. Es pretén incentivar la realització de projectes artístics per tal que l’alumnat entri en contacte amb la creació contemporània, a més de millorar la capacitat crítica. L’ajut és de 550 euros per a producció de material, ús de les instal·lacions i material de la BaumannLab, i tres sessions de tutoria.

L’últim dels ajuts es titula Graffiti invaders i ha estat impulsat amb la col·laboració del servei municipal de Participació Ciutadana i Equipaments Cívics. S’adreça a joves menors de 25 anys, que poden presentar un projecte individual o col·lectiu. L’objectiu és fer un grafit amb un diàleg previ sobre el teixit social de la ubicació on es faci. El  grafit tindrà 70 metres quadrats a la paret de l’hort urbà del carrer Vinaròs. L’ajut inclou 900 euros per a material i honoraris, sense que aquests superin el 360 euros.

Aquestes convocatòries periòdiques es complementen amb una de permanent titulada L’Antena, per tal de recollir propostes d’exposicions, activitats i formació per part dels joves. Es pot consultar més informació a www.baumannlab.cat.

Projecte Retrats [Dansa]

Avui es farà una exposició a la Casa Baumann, dins el marc del Terrassa Noves Tendències, on es presentarà Retrats [Dansa], un dels projectes becats l’any passat per la BaumannLab. És un projecte de fotografia, il·lustració, vídeo, dansa i música que gira al voltant de cinc ballarins. el present el col·lectiu El Balcón de la Espera, i està dirigit per Marta Romero. L’acte començarà a les 18:30h amb l’assistència del regidor de Joventut, Antoni Salvadó.

Switch to mobile version