Autor Economia
9 Octubre 2013 a 12:10

Proposta de l’Ajuntament de Rubí per rebaixar taxes

S’espera el consens de totes les formacions municipals

alcaldessa de rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

El passat dijous l’equip de govern de l’Ajuntament de Rubí va presentar a l’oposició una proposta d’ordenances i pressupostos, amb una duració de dos anys, per donar una millor resposta davant la crisi. La proposta es portarà a aprovació aquest mateix 2013.

Des del govern municipal volen aconseguir el màxim consens entre totes les formacions, ja que, tal com ha explicat l’Alcaldessa a Radio Rubí, “ens estem jugant el manteniment dels serveis públics municipals i la garantia de l’estat del benestar dels nostres ciutadans”. Carme García Lores ha destacat la bona predisposició dels grups municipals: “crec que és una proposta que recull moltes de les reclamacions dels partits en èpoques anteriors”.

L’objectiu principal de l’equip de govern passa per reduir la pressió fiscal als ciutadans en les ordenances del 2014 i 2015. L’alcaldessa ha parlat sobre el reconeixement de l’esforç que han fet les famílies durant aquests anys de crisi.

La rebaixa que més beneficiarà als ciutadans serà la de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Es pretén que aquest impost variï en funció del tipus de vivenda, i per tant que la rebaixa la notin els comerciants, les petites i mitjanes empreses, i les famílies. L’IBI també es reduirà en el cas de les grans empreses i immobles rústics, però en menor percentatge. Altres tributs i taxes es veuran rebaixats, com ara l’import que paguen els paradistes del Mercat Municipals, les llicències d’activitats i la taxa per residus comercials.

També s’actuarà en el manteniment dels serveis públics municipals, fins i tot els que podrien quedar fora de la reforma de la Llei de Bases de Règim Local. L’alcaldessa ha dit que seria possible a través d’una bona gestió de les finances municipals, i estimen que aquest 2013 es pugui tancar amb un nivell d’endeutament històric, que podria ser la meitat de l’actual.

Garcia Lores ha avançat que el proper pressupost municipals anirà vinculat a un tercer Pla de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi. Aquest, prioritzarà l’atenció a les persones, el manteniment dels serveis públics i les accions per sortir de la crisi. Des del govern municipal també volen que en els comptes per al proper exercici hi hagi un capítol d’inversions realitzades totalment amb recursos propis i que incideixin especialment en el manteniment de la ciutat.

Switch to mobile version