Autor Societat
11 Octubre 2013 a 11:00

Rubí presenta “Comerç Sostenible” al projecte REMIDA

La reunió s’ha fet a Sêntrupert, Eslovènia

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Alguns dels membres de l’Ajuntament de Rubí que formen part del projecte Rubí Brilla han viatjat cap a Sêntrupert (Eslovènia) per participar a la segona reunió de coordinació de la iniciativa REMIDA (smaRt Energy chains and coMunIties in the meD area), dins els programa europeu MED (Europe in the Mediterranean). A través del MED es vol fomentar la cooperació transnacional europea per la innovació en el camp de les energies renovables i l’eficiència energètica als territoris del Mediterrani. Dins d’aquesta iniciativa, es desenvolupa el REMIDA, que pretén crear sinergies entre entitats públiques-privades i persones per estimular l’eficiència energètica, les energies renovables i el desenvolupament de les cadenes intel·ligents.

Rubí participa al programa REMIDA presentant Comerç Sostenible, amb l’objectiu que els establiments estalviïn en la factura energètica i s’aposti per la comercialització sostenible i de proximitat. La iniciativa ha rebut 120.000 euros de finançament pel període 2013-2015, i 40.000 euros que ha aportat l’Ajuntament.

La prova pilota del Comerç Sostenible es va fer fa uns mesos en 17 establiments. Es feien auditories personalitzades per veure les possibles millores en l’estalvi energètic i selecció de residus. Després de la prova, es van crear cinc categories de classificació dels comerços: sense categoria (menor puntuació), bronze, plata, or i Rubí (la de major puntuació). La majoria d’establiments es poden encabir dins la de plata després d’haver fet l’estudi. Els establiments que vulguin realitzar aquesta inspecció tenen temps d’inscriure’s fins el 31 d’octubre al web http://seu.ajrubi.cat/rubibrilla/comerc.

A la reunió d’Eslovènia es s’ha fet balanç de la feina feta fins llavors. Les accions que es fan del REMIDA s’estructuren en Work Pages per tal de veure en tot moment com avancen els diferents socis. Ja s’ha posat en marxa la pàgina web del projecte, http://remida-besmart.com. El REMIDA té com a objectiu  final que els socis signin el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per tal de lluitar contra el canvi climàtic i reduir les emissions de diòxid de carboni un 20% pel 2020. Rubí ja va signar aquest pacte l’any 2008 i a principis de 2011 va aprovar el seu propi Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). La propera reunió del REMIDA es farà a València el febrer.

Switch to mobile version