Autor Ensenyament
15 Octubre 2013 a 14:00

Uns 400 centres educatius participaran als fòrums de la XESC

El primer fòrum es farà a Sant Cugat del Vallès

Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Demà començarà el II Fòrum de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) sota el lema La comunitat educativa com a transformadora del territori. Uns 400 centres educatius hi participaran compartint experiències, propostes i idees en relació a la sostenibilitat.

La primera trobada es farà demà al teatre-auditori de Sant Cugat amb la participació de la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà. Els fòrums també es faran a l’Hospitalet i el Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Vic, Manresa, Girona, Juneda, Mataró, Cambrils, el Vendrell i Sant Carles de la Ràpita.

Els fòrums els organitza la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb els ajuntaments de les localitats membres de la XESC. Els objectius dels fòrums són potenciar l’intercanvi d’experiències entre els centres de la xarxa, conèixer bones pràctiques, promoure la relació alumne-professor i implicar-se en la millora de l’entorn on es fa el fòrum.

Durant l’activitat es farà un intercanvi d’experiències, per grups, entre alumnes i professors de diferents centres. La jornada acaba amb la realització d’una acció conjunta per millorar l’entorn. En total, formen part de la XESC 1.146 escoles després d’unificar les accions sostenibles de la Generalitat (Programa Escoles Verdes) i dels ajuntaments (Agendes 21 i Programes d’educació ambiental).

Switch to mobile version