Autor El temps
15 Novembre 2013 a 12:00

Alerta: fins a 100lm2 i ventades de 25/ms durant aquest cap de setmana

lluvia-en-la-calle_1024x768

La llevantada es confirma de cara demà a partir de les 6h del matí, quan la massa d’aire molt fred que ens està cobrint i responsable de la baixada de temperatures, s’ajuntarà amb l’aire humit i més càlid procedent de gregal.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat per avui les alertes de vent, que pot arribar als 25 m/s a l’extrem nord del país, estat de la mar, amb un notable mar de fons que tornarà a deixar moltes platges sense sorra (nivell 4/5), i un avís per neu al Pirineu i Pre Pirineu. Les temperatures avui patiran un descens, iniciat ja durant la jornada d’avui però que avui viuran, amb l’arribada d’aquest vent procedent de l’Àrtic un descens més notori que no pas el d’ahir. Les màximes no superaran els 11-13 graus a bona part de la comarca i no es descarta que es pugui formar ja alguna petita tempesta, tot i que la probabilitat és baixa. Les temperatures mínimes patiran un fort sotrac, ja que serà durant la nit quan realment notarem aquesta arribada d’aire fred, amb temperatures que baixaran fins als 3-4 graus i que podrien formar alguna petita gelada, sent la primera de la temporada hivernal.

Atenció perquè el panorama per demà és complica i de manera molt especial per aquesta llevantada. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una alerta grau elevat per forts vents a la nostra comarca, on la ratxa màxima pot superar els  25m/s. Les hores on el vent pot bufar més fort és a partir de  mitja nit i fins la nit de diumenge.  També hi ha activada a la nostra comarca una alerta per acumulació de la pluja, i és que en 24h podem arribar a superar els 100 litres per metre quadrat. Ben a prop de nosaltres també tenim activada una alerta per intensitat de la pluja, de manera que haurem d’estar pendents per si la previsió no fos correcte i ens pogués afectar.

Ens trobem davant una situació molt característica del mediterrani, on es poden combinar grans períodes sense pluges generalitzades amb una tromba d’aigua que deixi anar tot el que no ha plogut fins aleshores, amb el risc cap a nosaltres que suposa. Per tant, aquells que hagueu de realitzar sortides durant aquest cap de setmana es recomana replantejar-se la situació i adoptar les precaucions més elevades possibles.

Switch to mobile version