Autor Política
4 Novembre 2013 a 15:30

Ballart critica que el govern central destini 5.000 euros per finalitzar les obres del Quart Cinturó

El PSC de Terrassa ha impulsat unes esmenes que es debatran al Congrés

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

Després de l’inici del debat dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2014, el grup municipal del PSC de Terrassa han presentat una proposta per tal que el govern central incrementi la partida destinada al Quart Cinturó. L’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha lamentat que “actualment només es contempla una partida de 5 mil euros per aquesta infraestructura, cosa que entenem que és clarament insuficient quan estem parlant d’una via que és vital per la nostra ciutat, tan a nivell econòmic com de mobilitat”.

Els socialistes locals han presentat una esmena perquè el govern que destini una partida al projecte de la Línia Orbital Ferroviària, per enllaçar Terrassa i Martorell, i una segona esmena per destinar una altra partida a finalitzar la connexió entre la A2 i la AP7 a l’alçada de Castellbisbal. L’Alcalde de Terrassa ha comentat que “tenim un tram de la B-40 completament finalitzat i l’altre a mitges, això és inconcebible i aquests pressupostos tornen a ser una oportunitat perduda per millorar la competitivitat del nostre territori”.

Ballart ha lamentat el descuit que es té cap a Catalunya i ha assenyalat que el govern central “torna a incomplir els seus compromisos amb la ciutat de Terrassa” i ha afegit que “l’executiu central incompleix sistemàticament els acords recollits en la Disposició Addicional Tercera, no podem permetre que l’Estat destini en infraestructures la meitat del que li correspondria a Catalunya pel seu pes al PIB espanyol”. L’alcalde també ha fet referència al govern de la Generalitat dient que fa dos anys que no es reuneix la comissió bilateral, “desatenent així les inversions que necessita Catalunya”.

Les esmenes que presenta el PSC pretenen que es destinin 958 milions d’euros més per a Catalunya, la majoria per infraestructures. D’entre les esmenes, destaquen la que demana finalitzar les obres pendents com el corredor mediterrani, l’autopista A2 o l’accés de la xarxa de Rodalies a la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat.

Switch to mobile version