Autor Cultura
20 Novembre 2013 a 13:30

Ballart rep el compositor de sardanes Joan Lluís Moraleda

L’Ajuntament està preparant un concert centrat en la seva obra

Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, va rebre ahir a l’Alcaldia el músic i compositor de sardanes Joan Lluís Moraleda, qui va ser homenatjat fa poc per l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits. Amadeu Aguado, regidor de Cultura, i Núria Escudé, presidenta de l’entitat, van participar també a la reunió.

Durant la trobada, Ballart ha fet un encàrrec al compositor Moraleda d’una sardana dedicada a la Seu d’Ègara. També ha explicat que des de l’Ajuntament s’està treballant en l’organització d’un concert centrat en la seva obra. És per això que el consistori actualment està contactant amb diferents agents culturals, entitats i artistes que es vulguin involucrar en aquesta iniciativa de commemoració.

Joan Lluís Moraleda i Perxachs és un compositor català centrat en la música per a cobla. A part de compondre, també exerceix de director d’orquestra i interpreta l’oboè. Ha produït moltes peces musicals de sardanes i música per a cobla, entre les quals destaca la sardana Terrassa, ciutat pubilla, per la qual Amunt i Crits n’ha celebrat el 15è aniversari enguany. L’autor ha aconseguit diversos premis al llarg de la seva trajectòria com a compositor i director de la Cobla Municipal de Barcelona entre 1985 i 1989, quan la Cobla va desaparèixer, i diverses orquestres d’Espanya i Polònia.

Switch to mobile version