Autor Cultura
4 Novembre 2013 a 17:00

Comencen les obres de consolidació de les pintures de l’Ermita de Sant Muç

L’Ajuntament de Rubí assumirà el 30% del pressupost

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Les obres de consolidació de les pintures barroques de l’Ermita de Sant Muç s’han iniciat avui amb l’objectiu de protegir les pintures i aturar-ne el deteriorament que pateixen pel mal estat del sostre de l’ermita. Les obres tindran una durada de dos mesos i compten amb un pressupost de 10.500 euros, dels quals un 30% els assumirà l’Ajuntament de Rubí i la resta la Generalitat a través d’una subvenció que ha concedit. Tot i que l’edifici és propietat dels Bisbat de Terrassa, l’Ajuntament de Rubí en coordinarà les obres.

El consistori es va posar en contacte amb el Centre de Restauració de Béns Immobles de Catalunya (CRBMC) i uns tècnics van valorar l’estat de les pintures del segle XVIII. El CRBMC va ser qui va alertar l’Ajuntament de la degradació de les pintures i la necessitat de fer-ne la restauració per aturar-ne el deteriorament.

Les obres han començat avui i els tècnics començaran amb la consolidació per reparar la coberta de l’ermita abans de fer cap acció en la pintura, ja que hi ha filtracions i humitats. Es protegirà el guix que dóna suport a la pintura policromada per evitar que es continuï deteriorant.

Switch to mobile version