Autor Cultura
7 Novembre 2013 a 16:30

Dissabte de Correllengua a Rubí

Es faran activitats des de les 11h fins les 21h

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Aquest dissabte, se celebrarà a Rubí una nova edició del Correllengua, una iniciativa popular per fomentar l’ús social del català amb activitats lúdiques, pedagògiques i reivindicatives. La proposta ha estat organitzada per la Coordinadora d’Associacions de la Llengua Catalana (CAL) i Òmnium Rubí amb el suport del Comissionat de Política Lingüística de l’Ajuntament i el Servei Local de Català. El regidor comissionat de Política Lingüística, Martí Pujol, va agrair els esforços de les entitats i el membre de la CAL, Daniel Pernas, va animar als rubinencs a participar-hi.

El punt neuràlgic de les activitats serà a la plaça del Doctor Guardiet on s’hi farà una fira de productes catalans. A les 11h començarà l’Esclat de la Cultura i llegiran poemes, es farà una ballada popular de gitanes i un espectacle familiar de titelles. A les 12:30h començarà la cercavila que portarà “la flama de la llengua” pels carrers del centre de la ciutat fins a tornar a la Plaça del Doctor Guardiet on s’hi llegirà el manifest de la jornada escrit pel filòsof i catedràtic Josep Maria Terricabras. A les 13h acabaran les propostes matinals amb una ballada de sardanes de l’Escola de Sardanes Flor de Neu.

Es reprendran les activitats a les 16h amb jocs tradicionals i de taula per als més petits. A les 18h s’oferirà un berenar als infants que hagin participat als jocs. A les 19h començarà el Correbars pels adults pels establiments el Tast d’art, Cal Nano, La Cava i La Cafeta del CRAC. Els tiquets s’han de demanar al Punt d’Informació de Rubí o als bars col·laboradors.

A les 21h acabarà el Correllengua 2013 al CRAC amb un concert del grup Nort. A la mitja part de l’actuació es lliuraran els premis del concurs d’Instagram, en el qual les persones han de penjar les imatges de la jornada amb l’etiqueta #CLLRubi.

Divendres a la tarda començaran les primeres activitats amb la presentació de la 19a edició del Voluntariat per la Llengua a la Biblioteca Mestre Martí Tauler a les 19h. Es posen en contacte persones catalanoparlants amb altres que volen millorar la llengua. El regidor de Política Lingüística, Martí Pujol, i representants del Consorci per la Normalització Lingüística i el Servei Local de Català presentaran les activitats per a les parelles lingüístiques. També es repassaran les propostes del Correllengua per animar als assistents a participar a les activitats de dissabte. El manifest d’enguany el presentarà Dani Pernas, membre de la CAL, i Laura Vert, membre d’Òmnium i voluntària lingüística, que llegirà un poema de Miquel Martí i Pol. Per tancar la jornada, la Biblioteca acollirà l’actuació de Betzuca, un duet de cuplets catalans.

Switch to mobile version