Autor Societat
5 Novembre 2013 a 11:00

L’empresa rubinenca Edse Inventiva guardonada als Premis Disseny per al Reciclatge 2013

Fabrica bicicletes amb materials reciclables

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

L’empresa rubinenca Edse Inventiva ha estat premiada per la Generalitat en els Premis Disseny per al Reciclatge 2013. S’ha endut el reconeixement per la integració al disseny criteris de prevenció de residus, ús de material reciclat o millora de la reciclabilitat.

El guardó l’han rebut per la seva bicicleta elèctrica per a ús compartit Urbike. Es tracta d’un producte de llarga vida, baix manteniment i fàcil reparabilitat. Està fabricada amb components monomaterials que faciliten el seu reciclatge, i aposten per un model de mobilitat sostenible.

Edse Inventiva  va ser escollida fa uns mesos per implantar el servei de bicicleta pública a Dinamarca, però la manca de finançament va fer que l’empresa vengués la llicència a una empresa alemanya que sí podrà fer front a la fabricació de 11.000 bicicletes.

El regidor de Promoció Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Rubí, Jaume Buscallà, i diversos tècnics han visitat les instal·lacions de l’empresa. A més, s’ha presentat el projecte Finançament a Mida al fundador de la firma, Eduard Sentís, que ofereixen l’Oficina de Serveis a l’Empresa i la Diputació de Barcelona. Amb aquesta iniciativa es pretén donar assessorament als emprenedors locals amb l’expertesa d’una consultora especialitzada en aquest àmbit. Es fa un anàlisi intern de l’empresa, un estudi sobre la competència directa, un pla de viabilitat i un dossier digital amb la informació que por requerir una entitat financera abans de demanar un crèdit.

El projecte Finançament a Mida finalitzarà el 31 de desembre del 2013. Els emprenedors interessats han d’enviar un correu a masm@ajrubi.cat o trucar al 93 588 70 00 (ext. 1439).

Switch to mobile version