Autor Cultura
7 Novembre 2013 a 14:00

El 16 de novembre es farà la REfira a Rubí

Hi haurà una cinquantena de paradetes

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

El dissabte, 16 de novembre, es farà a Rubí la REfira, la Fira de la REutilització, la REparació i el REciclatge que enguany compta amb prop de 50 parades ubicades entre la plaça de Catalunya i el Carrer Sant Cugat. Hi haurà 28 parades d’un Mercat d’Intercanvi, organitzat pel Pla de Desenvolupament Comunitari de Ca n’Oriol per formar part de la xarxa de mercats d’intercanvi que es realitza durant la V Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2013, on s’emmarca aquesta activitat. A les parades es podrà canviar o comprar productes que ja no es vulguin fer servir i altres persones els puguin utilitzar.

És la segona edició  de la REfira i, tal com ha dit el regidor de l’Àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, “el consistori vol generar una nova cultura de residus amb accions de reutilització i reparació , ja que el millor residu és aquell que no es produeix i, per tant, no s’han d’invertir recursos en la seva gestió posterior”. Ha remarcat que les accions de conscienciació ciutadana s’allarguen durant l’any i l’objectiu d’aquesta setmana és “desaprendre alguns dels hàbits de consum actuals i tornar a usos més conscienciats en què la reutilització i el reciclatge formin part per tal de minimitzar els residus i, alhora, poder reduir el cost econòmic que per la ciutat tenen aquests residus fent que la recollida es faci de la manera correcta”.

L’any passat ja es van començar a fer els tallers d’ornaments nadalencs en la campanya Fes teu el Nadal per “implicar la ciutadania en accions de sostenibilitat ambiental a través de la creació de garlandes amb elements que reben així una nova utilització per decorar la ciutat durant el Nadal” tal com ha dit la regidora d’Espai Públic, Belén Meneses. Dos dels ornaments es podran fer durant la REfira i un tercer el cap de setmana següent. Els tallers es faran el 16 de novembre de 10h a 14h a la plaça de Catalunya i a la plaça del Mercat Municipal; el dia 23 de novembre es podrà repetir de 17h a 20h durant la fira d’artesans.

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Les 16 parades restants de la REfira seran de comerços que es dediquen a la reparació de mobiliari, aparells electrodomèstics, peces de roba, sabates, rellotges o bicicletes, a més de la venda de roba de segona mà. Es podran adquirir objectes de segona mà i veure com es pot allargar la seva vida amb la reparació. Una novetat d’aquest any és que una quinzena de comerços de la ciutat participaran al REparató, per mesurar la quantitat de residus estalviats en reparar aparells enlloc de llençar-los. L’any passat es van estalviar uns 27 kg en total.

A la plaça de Catalunya, a part dels tallers nadalencs, hi haurà el Joc de l’Aventura dels residus format per vint activitats. Hi haurà tres tallers de titelles i drapet on s’elaboraran elements a partir de peces en desús i una recollida de joguines de segona mà en bon estat per distribuir-les durant el Nadal. Per participar al taller del drapet cal inscripció prèvia: abans del 13 de novembre s’ha de trucar al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un telèfon mòbil) o enviar un correu electrònic a inforesidus@ajrubi.cat. Durant tot el matí es lliuraran obsequis a les persones que participin a la Collita de receptes de la campanya Fer un bon ús alimentari que va començar al mes de maig amb els cursos de cuina de recapte de restaurants de la ciutat i del Mercat Municipal. Es farà el sorteig de premis entre les persones que recullin l’obsequi. Es poden enviar les receptes fins el 14 de novembre al Facebook d’Aj Rubí NET.

Switch to mobile version