Autor Economia
22 Novembre 2013 a 13:29

El conseller Vila i els alcaldes del Vallès Occidental reclamaran a Foment la represa de les obres del Quart Cinturó

Impulsar el tram Terrassa-Sabadell i la represa de les obres del tram Olesa-Viladecavalls

Foto: Joan Murcia

Foto: Joan Murcia

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i els alcaldes del Vallès Occidental, han acordat aquest matí reclamar al Ministeri de Foment que impulsi la tramitació del tram Terrassa-Sabadell del Quart Cinturó (B-40) i reprengui l’execució de les obres que actualment es troben aturades entre el tram d’Olesa i Viladecavalls.

Tant el Govern Generalitat com els representants locals consideren prioritari el perllongament de la B-40 de Terrassa a Sabadell fins a la carretera B-124 (cap a Castellar del Vallès) per tal de millorar la mobilitat, tant interna com externa d’aquesta zona i que aglutina més de 500.000 persones.

 El Departament de Territori i Sostenibilitat i els municipis de la comarca consideren adient el corredor previst per Foment però introduint algunes modificacions que permetin millorar enllaços, minimitzar impactes paisatgístics i afectacions a l’espai agrícola i forestal així com mantenir la continuïtat de camins i millorar els encreuaments amb la xarxa viària.

 El conseller Santi Vila i els alcaldes del Vallès Occidental sol·liciten al Ministeri que impulsi la redacció de l’estudi del tram Terrassa – Sabadell i la tramitació administrativa i ambiental corresponent ateses la necessitat en matèria de mobilitat de la zona i reclamen que el seu començament sigui com a màxim al 2017.

 Procés aturat

 El Ministeri de Foment va sotmetre a informació pública l’estudi del Quart Cinturó del tram Terrassa – Granollers l’any 2010 però el seu desenvolupament va quedar aturat en caducar el procés d’avaluació ambiental, fet que obliga a tramitar novament el projecte.

 El tram del Quart Cinturó entre Terrassa i Sabadell permetrà descongestionar les principals carreteres de la comarca (C-58, B-124, N-150) i de vials urbans de Terrassa i de Sabadell així com donar sortides més directes a poblacions com Matadepera i Castellar

 

Represa de les obres

 El Quart Cinturó està concebut com una via d’alta capacitat que comunica l’A-2 al Baix Llobregat amb l’AP-7 al Vallès Oriental i amb el Maresme mitjançant el túnel de Papers. Actualment hi ha dos trams en servei (Abrera – Olesa de Montserrat i Viladecavalls – Terrassa) i un tercer intermedi , que va d’Olesa a Viladecavalls i que actualment es troba amb les obres aturades. En total hi ha 8 quilòmetres en servei i 6.5 pendents.

En aquest sentit, el conseller i els alcaldes del Vallès Occidental reclamaran al Ministeri la finalització d’aquest tram que infrautilitza a l’existent per no poder complir plenament la seva funcionalitat.

 D’altra banda i en paral·lel, es continuarà treballant pel que fa a la prolongació de la B-40 de Sabadell fins a Granollers.

 

Switch to mobile version