Autor Cinema, teatre i televisió
8 Novembre 2013 a 17:00

El Juego de Ender: del llibre al cinema

el juego de ender

@ainamarcobal

La ciència ficció arriba a la cartellera amb una de les propostes de l’any: l’adaptació cinematogràfica de El juego de Ender, que s’afegeix a la llista de sagues juvenils futuristes. La comèdia i el terror també tindran un lloc destacat amb Somos los Miller, una estrena per passar una bona estona al cinema, i El último exorcismo: Parte 2 pels més valents. L’aposta més trencadora arriba del valencià Valentí Figueres amb El efecto K. El montador de Stalin, un film innovador pel què fa a la tècnica.

 

EL JUEGO DE ENDER (ENDER’S GAME)

CIÈNCIA-FICCIÓ. Dirigida per: Gavin Hood. Repartiment: Asa Butterfield, Harrison Ford, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Ben Kingsley i Viola Davis.

La Terra està a punt de viure l’atac més gran dels extraterrestres anomenats Insectors. El coronel Hyrum Graff i l’Exèrcit Internacional lluiten per trobar un jove que sigui el comandant de la Flota Internacional i pugui portar la raça humana a la salvació.

 

SOMOS LOS MILLER (WE’RE THE MILLERS)

COMÈDIA. Dirigida per: Rawson Marshall Thurber. Repartiment: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts, Nick Offerman, Kathryn Hahn, Will Poulter i Ed Helms.

En David Burke perd tot el carregament de marihuana que té i per pagar al Brad, el seu cap, haurà de transportar gran quantitat de droga des de Mèxic. Per fer-ho, haurà de crear una falsa família per no despertar cap sospita. L’acompanyaran en el seu viatge una ex-stripper, una fugitiva i un noi verge.

 

EL ÚLTIMO EXORCISMO: PARTE 2 (THE LAST EXORCISM: PART II)

TERROR. Dirigida per: Ed Gass-Donnelly. Repartiment: Ashley Bell, Spencer Treat Clark, Andrew Sensenig, Judd Lormand, Julia Garner i Muse Watson.

A la zona rural de Louisiana troben la Nell aterrida i sola. Quan torna a Nova Orleans s’adona que hi ha parts de la seva vida que no aconsegueix recordar. El poder que la va posseir torna a renéixer en ella, fent encara més terrorífica la seva vida.

 

EL EFECTO K. EL MONTADOR DE STALIN

DRAMA. Dirigida per: Valentí Figueres. Repartiment: Jordi Collado Conill, Marisa Ibáñez García, Victoria Cuevas Saunders, Valentí Piñot Duxans, Anthony Senen Ferra, Joan Raga Navarro i Antonio Bachero Herrando.

El Maxime Stransky és amic del Sergei Einstein. Els dos creen uns vídeos per parlar sobre els ideals del període històric amb Stalin com a protagonista quan ell era el seu muntador de cinema, a més de falsificador i espia aventurer de la Revolució. Barreja diferents estils cinematogràfics basant-se en fets reals.

 

SÉPTIMO

THRILLER. Dirigida per: Patxi Amezcua. Repartiment: Rucardo Darín, Belén Rueda, Luis Ziembrowski, Jorge D’Elía i Osvaldo Santoro.

El Sebastián recull els seus fills a casa de la seva ex-dona. Durant uns minuts els perd de vista dins l’edifici, i ja no els torna a veure. Aquí començarà la busca dels seus fills que no van deixar cap rastre a seguir.

 

LA CABAÑA DEL BOSQUE (THE CABIN IN THE WOODS)

TERROR. Dirigida per: Drew Goddard. Repartiment: Chris Hemsworth, Kristen Connolly, Richard Jenkins, Bradley Whitford, Jesse Williams, Fran Kranz, Anna Hutchison, Brian White i Amy Acker.

Un grup d’amics van a fer una excursió al bosc, on hi descobreixen una cabanya abandonada. D’allà, en ressorgirà un poder terrorífic que ningú podria haver imaginat.

 

STOCKHOLM

DRAMA ROMÀNTIC. Dirigida per: Rodrigo Sorogoyen. Repartiment: Javier Pereira i Aura Garrido.

Un noi i una noia, dos complets desconeguts, passen la nit junts. L’endemà, quan es desperten, cap dels dos és qui semblava ser.

 

UN CERDO EN GAZA (WHEN PIGS HAVE WINGS)

COMÈDIA. Dirigida per: Sylvain Estibal. Repartiment: Sasson Gabay, Baya Belal, Myrian Tekaïa, Gassan Abbas, Khalifa Natour i Ulrich Tukur.

El Jafaar és un pescador palestí de Gaza. Un dia, troba un porc i se’n vol desfer ràpidament d’ell, ja que el considera un animal impur. Tot i així, una veueta interior li diu que en podria treure un gran benefici i haurà de decidir què fer amb el porc quan pateix el bloqueig d’Israel i el control dels islamistes.

 

ALPHA

THRILLER DRAMÀTIC. Dirigida per: Joan Curtina Perelló. Repartiment: Miquel Fernández, Álex Barahona, Juan Carlos Vellido, Irenen Montalà, Carlos Lasarte, Xènia Tostado, Adolfo Fernández, Álvaro Cañete, Alexandra Mezcua, Chuck Torres i Daniel Estulin.

Tres joves delinqüents fracassen en un gran cop i separen les seves vides. Al cap de vuit anys es retroben i veuen que han pres camins totalment diferents: un acaba de sortir de la presó, l’altre és policia i el tercer és el cap d’una banda de criminals que actua amb la policia corrupta.

 

LAS MEJORES COSAS DEL MUNDO (AS MELHORES COISAS DO MUNDO)

COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: Laís Bodanzky. Repartiment: Francisco Miguez, Denise Fraga, Fiuk, José Carlos Machado, Gabriela Rocha i Caio Blat.

El Mano té 15 anys i li agrada fer vida d’adolescent. Tot i així, un daltabaix familiar li farà obrir els ulls i enfrontar-se a la vida adulta: la convivència a casa, les inseguretats i l’amor.

 

THE BERLIN FILE

THRILLER D’ACCIÓ. Dirigida per: Ryoo Seung-wan. Repartiment: Ha Jung-woo, Han Suk-Kyu, Ryoo Seung-bum i Gianna Jun.

En un hotel de Berlín, un delinqüent que s’ha convertit en llegenda fa un intercanvi d’armes il·legal. El cap de la Intel·ligència sudcoreana investiga els fets per veure si el delinqüent és de debò. Paral·lelament , un jove agent investiga la dona del criminal que guarda un gran secret.

 

AÚN HAY TIEMPO

COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: Juan Logar. Repartiment: Juan Logar, María Kosty, Ramón Langa, Miguel Ángel Garzón, Alberto Pavón, Esther Gimeno, Javier Mayo, Marian de Gas, Pedro Peña i Javier Polo.

El Florencio és un home ric amb moltes propietats. Un dia, li comuniquen que té un tumor cerebral i això li fa veure el valor de la vida, i actua en benefici dels més desfavorits: dóna hipoteques, obre les portes de la seva mansió i fa copropietaris als treballadors de l’empresa.

Switch to mobile version