Autor Ensenyament
2 Novembre 2013 a 10:00

El Vallès Occidental reclama que es garanteixi que cap infant es quedi sense beca de menjador

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Els ajuntaments del Vallès Occidental, representats pels seus regidors i regidores  d’educació i serveis socials,  i el Consell Comarcal s’han reunit aquesta setmana per analitzar la situació de les beques de menjador. Els representants municipals van reclamar que la Generalitat garanteixi l’alimentació, com a mínim, d’un àpat diari per els nens que hagin sol·licitat la beca i que compleixin la moció parlamentària aprovada al mes de juliol, que garantia que aquest curs cap infant es quedaria sense ella a causa de les limitacions pressupostàries.

El passat 19 de juliol, el Consell Comarcal va fer públiques les dades, que va traslladar a la Consellera d’Ensenyament, on es va constatar la dramàtica situació que va aflorar vers l’última convocatòria dels ajuts individuals de menjador. En base a aquestes dades el Consell Comarcal demana al govern més de 8 milions d’euros per a poder afrontar la demanda. També és va traslladar a la Consellera el clam comarcal davant els més de 5.000 infants que havien demanat la beca degut a que les seves famílies no podien garantir ni tant sols un àpat equilibrat al dia.

En aquesta última reunió hi van assistir regidors i regidores i representants tècnics tant d’Educació com de Serveis Socials, així com també la vicepresidenta del Consell Comarcal, Olga Olivé i la presidenta de la comissió informativa de Benestar Social, Anna María Martínez. Martínez, va destacar que “la situació és d’extrema gravetat, amb situacions familiars fràgils que no s’ha pogut donar resposta des del Consell Comarcal. A més ha afegit que des del Vallès Occidental demanem la resposta de les famílies de la nostra comarca que estan esperant a rebre el suport del govern per poder fer front  a la necessitat més bàsica dels seus fills”.

Les dades del curs 2013 – 2014

La partida pressupostària ordinària que es destina a aquest Consell Comarcal per a les beques de menjador es manté intacte des del curs 2008-2009 en 3.123.882,29€.

Aquest ajut només s’ha pogut concedir a un 51,5% dels sol·licitants, el que equival a 9.573 persones. Això significa que 4.933 infants de la comarca han obtingut la beca per un import de 3,30 euros, de 6,20 euros que costa el menjador escolar.

Aquest curs, a part de no poder garantir l’alimentació pels  més necessitats s’han quedat fora moltes més famílies, ja que els sol·licitants han augmentat l’igual que el grau d’empobriment de la unitat familiar.

Switch to mobile version