Autor Entitats
10 Novembre 2013 a 12:00

Els Amics de la Gent Gran organitzen la primera jornada “Gent gran i crisi”

Se celebrarà el 13 de novembre a Barcelona

Jornada gent gran i crisi

L’Associació Amics de la Gent Gran ha organitzat per al proper 13 de novembre la primera jornada sobre “Gent gran i crisi: pensions, habitatge, dependència i soledat. Impactes i reaccions”. L’encontre, on s’oferirà una visió realista sobre la situació actual i mostrar el rol actiu que algunes persones grans estan prenent, es caracteritza per un seguit de conferències en les quals participaran personalitats com el filòsof Xavier Rupert de Ventós, l’activista de la PAH, Ada Colau; l’activista de Iaioflautes, Felipe L. Aranguren; o l’economista, cap d’acció social de Càritas a Barcelona i exsecretària d’habitatge de la Generalitat Carme Trilla.

 La jornada se celebrarà a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona de 9 del matí a dos quarts de 7 de la tarda i comptarà amb la col·laboració com a moderadors de Xavier Graset, Albert Om i Carles Capdevila.

 Aquesta és la primera jornada d’aquest caràcter que se celebra a Espanya i pretén donar veu i oferir solucions a la gent gran afectada per la crisi. També tenen com a propòsit demostrar que la tercera edat no és la beneficiària de la crisi. De fet, segons l’Observatori Social de les Persones Grans de Comissions Obreres hi ha un 31’4% de llars espanyoles on la pensió és l’ingrés principal i prop de 180.000 llars són sustentades únicament per pensionistes. A més, el 14% de les cases on viu gent gran no tenen ascensor i el 35% no tenen calefacció.

 La inscripció al curs es realitza a través del lloc web gentgranicrisi.org amb un preu de 15€ per a voluntaris, socis i donants de l’associació i de 30€ per a la resta. Aquesta primera jornada “Gent gran i crisi” tindrà un gran caràcter 2.0 ja que és a través de la web des d’on es pot consultar tota la programació i altres informacions sobre l’encontre. A més, es farà un seguiment a Twitter amb l’etiqueta #gentgranicrisi.

L’associació Amics de la Gent Gran

Amb l’objectiu d’ajudar aquells ancians que es veien marginats, va néixer fa 25 anys l’associació d’Amics de la Gent Gran. Ara té 910 persones voluntàries que han ajudat 856 persones a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils.

Depenen en gran mesura de les 1.553 persones sòcies i donants i de l’esforç dels voluntaris que han situat l’associació entre les 166 ONG més valorades a Espanya segons la Fundación Lealtad.

 Amics de la Gent Gran va rebre el 2012 la Creu de Sant Jordi i ara té previst estendre’s durant aquesta mateixa tardor a Vic i Osona, Sabadell, Girona, Sant Cugat i Cardedeu-Granollers.

 

 

Switch to mobile version