Autor El temps
18 Novembre 2013 a 12:00

En alguns indrets ha plogut més aquest cap de setmana que en els darrers 6 mesos

Fulles d'arbres acumulades aquest cap de setmana.  Foto: Àlex Callao

Fulles d’arbres acumulades aquest cap de setmana. Foto: Àlex Callao

Cap de setmana passat per aigua a la nostra comarca i especialment plujós a bona part de dissabte i la tarda/nit de diumenge, on s’han registrat xifres properes la vuitantena  de litres a bona part de les poblacions  del centre de Catalunya. On ha plogut més ha estat al sud, especialment a la província de Tarragona, on Falset que fins les 22h d’ahir acumulava 202 litres per metre quadrat. Aquestes xifres registrades són les quantitats que les obtingudes des del passat mes d’Abril fins divendres en bona part de les comarques del sud.

La pluja caiguda a la nostra comarca, que no ha estat ni molt menys violenta, fa pensar que serà molt beneficiosa en un territori que començava a mostrar símptomes de sequera i de manca d’aigua. Durant les properes hores la situació no millora, poden caure ruixats i aigua durant tot el dia. S’espera que els ruixats afectin al centre i al nord del país amb una intensitat notòria, la qual cosa ha obligat al Servei Meteorològic de la Generalitat de Catalunya a activat les alertes per vent, on les ratxes poden superar els 25m/s,  i per acumulació de la pluja, arribant en les properes hores als 200l/m2 des del passat divendres . Les temperatures avui pujaran lleugerament respecte ahir, amb màximes que arribaran als 15 graus i amb unes mínimes que tendiran a la baixa, però que avui encara estaran per sobre dels 8 graus.

De cara a demà s’espera un dia on, fins a mig matí, puguin caure ruixats a qualsevol indret de la nostra comarca. Tornarà a ser una matinada moguda, pel que es recomana extremar les precaucions sobre tot si agafem el cotxe. Amb el pas de les hores les pluges aniran desapareixent de la nostra comarca i fins i tot podrem tornar a veure el sol. Les temperatures seran lleugerament superiors a les registrades avui i se situaran al voltant dels 16 graus. Per la tarda i nit s’espera una nova arribada de vent del nord, el que farà baixar les temperatures 5 graus més respecte els valors de demà.

La inestabilitat segueix marcant les properes hores, de manera que continuarem veient com els arbres perden les seves fulles que encara arrossegaven.

Switch to mobile version