Autor Societat
10 Novembre 2013 a 10:30

Es presenta l’Informe de l’Observatori del Risc 2013 sobre prevenció

S’analitza com afecta la crisi en la prevenció

logo servei català de transit

El director del Servei Català de Trànsit (SCT) va tancar ahir a la tarda l’Informe de l’Observatori del Risc, Prevenció: eficiència, economia i crisi. S’estructura en quatre blocs:  la seguretat en l’àmbit social, en l’ambiental i de mobilitat i com la situació econòmica actual afecta als riscos.

Isern ha parlat sobre els tres eixos sobre els quals treballa l’SCT pel què fa a la prevenció del risc viari i l’accidentalitat: l’educació viària, la Inspecció Tècnica de vehicles i la seguretat viària laboral. En relació a això, Isern ha dit que “la població que pateix accidents de trànsit en l’àmbit laboral representa a Catalunya un 33% del total de les víctimes mortals, ja sigui en els desplaçaments d’anada i tornada de la feina o en els desplaçaments derivats de l’activitat laboral”.

El director de l’SCT també ha recordat que s’ha fixat com a objectiu la reducció d’un 50% de les víctimes mortals per l’any 2020 respecte del 2010, a més d’aconseguir arribar a una sinistralitat zero l’any 2050 a les carreters catalanes, un objectiu que requereix una “sensibilització constant a favor de la prevenció”.

Aquest tretzè Informe ha remarcat la importància de la prevenció en temps de crisi, ja sigui en l’àmbit de l’edificació, les estructures i la salut, entre d’altres. L’Informe de l’Observatori del Risc,  que l’elabora de forma anual l’Institut d’Estudis de la Seguretat, l’ha presentat el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial del departaments d’Empresa i ocupació, Pare Palacin; el director de l’Observatori del Risc, Josep M. Rovira; el president de l’IDES i degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Joan Vallvé; i el vicepresident de l’IDES i degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelna, Miquel Darnés, a més d’alguns autors que hi ha participat.

Switch to mobile version