Autor Societat
18 Novembre 2013 a 11:45

ICV de Castellar en contra de la caça de porcs senglars

Proposen l’esterilització de les femelles

Imatge cedida per ICV de Castellar del Vallès

Imatge cedida per ICV de Castellar del Vallès

El grup municipal ICV de Castellar del Vallès denuncien l’extermini de porcs senglars a la zona i proposen esterilitzar les femelles d’aquests animals. La temporada de caça va començar aquest setembre i s’allargarà fins al febrer. De moment, la colla de la Societat Castellarenca ja ha abatut 40 exemplars. Els ecosocialistes proposen controlar la població de senglars amb la disposició de punts d’alimentació amb continguts esterilitzants.

ICV de Castellar es queixa que la població de senglars s’identifica com a fauna salvatge i de setge als agricultors, mentre que el personal expert de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat estima la població de senglar segons els animals caçats. Es justifica la caça per un augment perillós de la població d’aquests animals, però els ecosocialistes defensen que aquesta campanya s’ha llançat per justificar interessos del negoci de la caça, i que on es justifiqui la pràctica de la caça per reduir-ne els exemplars, ja que més endavant en creixeran de nous.

Des de ICV remarquen que la solució és controlar la població amb esterilitzacions i trasllats, o a través de recursos com els programes d’indemnitzacions per atacs a cultius. Sostenen que la presència de caçadors als boscos implica contaminació amb els vehicles, deixalles i persones, vulneracions de les vedes, matances per sobre dels límits legals o atacs a espècies protegides.

Switch to mobile version