Autor Economia
23 Novembre 2013 a 12:00

La Cecot celebra la incorporació del Corredor Mediterrani a la xarxa transeuropea

Destaquen el paper clau de la ciutadania

754f3e1ee8f2f83

Dimarts es va aprovar al Parlament Europeu la inclusió de l’anomenat Corredor Mediterrani a la xarxa ferroviària transeuropea. La Cecot, la Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa, fa anys que reivindica aquesta incorporació sumant-se amb molts altres col·lectius a les reivindicacions de FERRMED.

 La patronal destaca el paper clau que ha tingut la societat civil i el constant suport durant tot el procés. A més a més, destaquen el treball de la FERRMED i l’Institut Ignasi de Villalonga d’Economia i Empresa per haver coordinat els interessos de  les diferents comunitats autònomes del mediterrani per a defensar el Corredor.

 La Confederació Empresarial destaca que aquesta decisió és estratègica per a Catalunya, la resta d’autonomies per on passarà l’eix ferroviari i l’estat espanyol en general. Consideren que assentarà el teixit empresarial, aportarà noves inversions i convertirà la Península Ibèrica en una plataforma logística intercontinental de primer ordre.

 Destaquen que el Corredor Mediterrani tindrà un efecte molt important sobre Barcelona ja que el seu port passarà a ser clau en el trànsit de mercaderies entre Àsia i el centre d’Europa. Els diferents ports de la costa mediterrània espanyola passaran a ser claus i reduiran entre 3 i 4 dies aquest trajecte, esdevenint el camí més curt i més ràpid per a realitzar-lo, amb estalvis de 500 quilòmetres respecte altres opcions.

 Al pas per la península, la xarxa ferroviària transeuropea anirà des de la província de Girona fins la de Cadis passant per la de Barcelona, Tarragona, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Granada i Màlaga. Uns territoris que representen el 40% de la població i el PIB, el 50% de la producció agrícola, el 55% de la producció industrial, el 60% de les exportacions, el 65% del tràfic marítim i el 70% del turisme espanyols.

Switch to mobile version